Vatzeque Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ok Mycior. Motocykle w Anglii wyglądają jak wyglądają, bo tam deszcz pada i nie ma słońca ;) Oglądałem Versysa z Anglii 4 letniego. Spod lakieru na spawach ramy wyłaziła rdza, od stania pod chmurką. Po tym widać jak traktują maszyny, ale też to nie dobrze świadczy o Kawasaki, że spod NIEUSZKODZONEGO lakieru wyłazi rdza. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 mycior z tym sie nie zgodze, nacodzien ogladam te sprzety, jedne dokladniej inne mniej, ale ja uwazam ze klimat cos dogadania ma, ale nieszanowanie sprzeta tez, jak mowisz nie zmienianie oleju, nie czyszczenie, uzytkowanie, podejrzewam czesciej niz to jest w polsce, jest tu moim zdaniem klimat przystepniejszy jesli chodzi o uzytkowanie,poza tym jak juz pisalem, angolom sie w d...ch poprzewrcalao, i dlatego sprzet 3 -letni anglika wyglada ja w polsce 10-15 letni, nie generalizuje , sa wyjatki, ale to bardzo,bardzo rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja tez ze sprzętami z UK jestem na bierząco wiec wiem co mowie. Sprzęty są zrzerane kilka razy szybciej niz w PL. To nie chodzi o kawasaki, suzuki czy honde - tylko o tamtejszy klimat. Tam sprzęty rdzewieją bardzo szybko.W sprzetach 3 letnich chcąc zmienić olej lub wykrecić filter trzeba sie dobrze napocić znim się podkreca owiewki i trzeba mieć kupe szczęścia , żeby przy tym nie obrobić tych zasniedziałych śrubek. Co do kredensów i choperów to tez 3 letnie sprzety juz sie spotyka z odpadajcym chromem.Zgodze sie ze nie jest tak ze wszystkimi sprzętami ,ale trafienie takiego sprzęta jest dosyć łatwe. W sumie Ty masz sprawe prostą bo widzisz moto LIVE wiec decyzja jest duuzo łatwiejsza dla Ciebie niz dla nas, bo my widzimy tylko fotki kiepskiej jakosci. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 w sumie mycior to chyba przytakne, dzisiaj ukręciłem wętyl w aucie, zaśniedzial sie zardzewial i urwałem gwint razem z czapeczka:///// teraz 80 funtów musze wydac zeby kupic wentyl do tej felgi a 80 dlatego ze to jest wentyl z czujnikiem cisnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 najlepiej podjedz fura zapla go z kabli zalej swiezym paliwem i psikaj samostartem powinien zagadac przynajmniej na samostarcie , a jak nie to pompa paliwowa moze byc do wymiany bo zastana od syfu z paliwa , temat przerabialem na rr,thundercat i r1 i tez swoje mialy wystane :icon_eek: a z tymi szlamami to dowcip miesiaca:flesje: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 szramer nie tyle chodzi o sam szlam co o masło które jest skutkiem zmieszania oleju z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 bierz oba, napewno zarobisz nawet jakbys na czesci sprzedal to za same kola wezmiesz tyle co za moto :) co do klimatu to znajomy kupil cbr 1000 rr z 2004 i miala zgnity wydech tak ze dziury wypadly w paru miejscach, az nie moglem sie nadziwic, nie mowiac juz o srubach. Ale za ta kase napewno jest to okazja i wzialbym oba w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Panowie ale tak szczerze to chyba na 2 babka wrózyła czasem motocykl stoi pod chmurka i nie jest mu zupełnie nic a drugi taki sam bedzie stał w ciepłym garazu i uszczelniacze szlag trafi... Sam jestem ciekaw faktycznego stanu obydwu maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanak098 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 dandi83 i jak z tymi motonqami?? pisze bo taka cisza:):) a poza tym jestem ciekawy:):) może nawet już odpaliłeś?? :buttrock: :crossy: Pozdrawiam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanak098 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Odświeżam:):) ponownie:):) bo taka cisza w tym temacie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witam ponownie wszystkich!!! Trochę się zapadłem pod zięmię , ale sytuacja zmusiła:) Potrzebuje pomocy, oczywiście ztym Triumphem TT 600 Jak rozruszać przedni widelec, stoi w ogóle nie amortyzuje!!? I drugie pytanie, jak usunąć rdzę z chromu??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Trzeba rozkręcić zawieszenie i zajrzeć do środka. Ale zapewne rdza się dostała. A z chromem niestety nic nie zrobić. Trzeba pochromować od nowa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ul1111 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Obowiązkowo musisz rozebrać hamulce, łożyska w kołach trzeba sprawdzić a najlepiej od razu wymienić. Lagi mogą być pordzewiałe iz wżerami a to będzie słono kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steve Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Korozję chromu o ile nie jest głęboka można usunąć pastą polerską PP50 i drobniejszą - o ile nie jest to stal nierdzewna bo taką wystarczy przeszlifować papierem ściernym i wypolerować. Cytuj Szkiełkowanie, piaskowanie, polgrid. Wrocław. Info PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi