dandi83 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam serdecznie . Przeszukiwałem forum w poszukiwaniu tych informacji ale bez skutku. Mam okazje(a moze nie okazje) kupic bardzo tanio Triumpha Daytone z 2003 roku, który stoje w kącie pod domem na powietrzu juz prawie 4 lata, podejrzewam ze rady odnosnie odpalania motocykla po zmie maja tu zastosowanie ale napewno w tym przypadku jest wiecej punktów ktore musze zastosowac! Wiem ze napewno sa do wymiany przewody hamulcowe, Czego jeszcze moge sie spodziewac, dodam tylko ze motocykl ma przejechane niecale 3 tys km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Wszystkie elementy gumowe mogą nadawać sie do wymiany. Układ paliwowy może być pełen osadu po benzynie. Skorodowany bak, rury wydechowe, tłumiki, a może cylindry jeżeli są żeliwne. Jeżeli właściciel nie wyjął akumulatora to mogło go rozerwać zimą i kwas oblał wszystko w koło. Ogólnie to wiele zależy jak motor był przygotowany do tego postoju i w jakich warunkach stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Wykręć świece - wlej trochę oleju do nich, i na ściągniętych fajkach zakręć, wyczyść gaźniki, nalej świeżej wachy, zmień olej i płyn hamulcowy, aku może być padaka - więc nowe - a tak to ciesz się jazdą. CO by nie było - moje auto stało w sumie 5 lat nie odpalane - podłączyłem aku i odpaliło od strzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 aku może być padaka moze być?? To jest raczej pewne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 spuść stare paliwo i zalej świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 podejrzewam ze moto wogole nie bylo przygotowane do postoju, jak przyjechal tak postawil na pare lat, stal na podworku pod sciana, naszczescie w takim miesjcu ze nigdy nie dzialaly na nie promienie sloneczne, poza tym gosc ma jeszcze drugi taki sam motocykl tyle ze o model starszy tamten zarósł juz zielonym mchem, a wydechu miszkaja mysz ale tez ma maly przebieg:) dzieki za rady Wszystkie elementy gumowe mogą nadawać sie do wymiany. Układ paliwowy może być pełen osadu po benzynie. Skorodowany bak, rury wydechowe, tłumiki, a może cylindry jeżeli są żeliwne. Jeżeli właściciel nie wyjął akumulatora to mogło go rozerwać zimą i kwas oblał wszystko w koło. Ogólnie to wiele zależy jak motor był przygotowany do tego postoju i w jakich warunkach stał. Sorier podejrzewam ze twoja wypowiedz przedtsawia juz najgorszy scenariusz tego co moze byc z tym motocyklem, czy mimo takich uszkodzen jest jeszcze sens reanimowac takie moto??? twoim zdaniem, zakladajac ze wszystkie to co opisales jest do robienia? Ogolnie chcialbym rady na co szczegolnie zwrocic uwage przy ogledzinach, i co katergorycznie dyskawalifikuje tego moto jesli chodzi o zakup? Bo jest naprawde tani, i jestem w stanie w niego troche a nawet troche wiecej zainwestowac.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 To co to jakis kolekcjoner czy ki pierun?? Po kiego grzyba mu 2 sprzęty parwie takie same leżące w krzakach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Najgorszy scenariusz jest taki ze silnik nie bedzie sie nawet do remontu nadawał ale 4 lata raczej tego nie uczyni. Kup świerze świeczki 1l oleju oleju troche zapodaj w cylider, nie wkrecaj świec tylko wbij np. 3 i przepchnij motocykl dosłownie 10m. Sprawdź stan oleju ewentualnie dolej. Wlkreć swiece i odpal dziada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Przebieg prawie żaden, rocznik też młody. Jeżeli zewnętrznie motor wygląda obiecująco to możesz zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 To co to jakis kolekcjoner czy ki pierun?? Po kiego grzyba mu 2 sprzęty parwie takie same leżące w krzakach. pzdr Kolekjoner to nie sadzę, moze sie gosc czegos przestraszyl,albo zdrowie nie pozwala, nie mam pojecia dowiem sie przy ogledzinach, pozdro A zewnetznie moto wyglada spoko, porzadne bycie i bedzie ok:) dzieki Panowie za rade, jak zakupie to sie pochwale:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanak098 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 dandi83 jak Ty nie bierzesz tego drugiego to ja go wezmę(jeśli facet chce sprzedać) napisz co i jak z tym co Ty chcesz wziąć:):) i czy widziałeś tego drugiego:):) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Kolekjoner to nie sadzę, moze sie gosc czegos przestraszyl,albo zdrowie nie pozwala, nie mam pojecia dowiem sie przy ogledzinach, pozdro to po kiego czorta kupował drugie moto?? Chyba ze to dwoch roznych sprzedających. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 a za ile te sprzęty kotleś chce pogonić? że tak z ciekawości zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandi83 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 witam, ten drugi tak samo stoi , jak ten co ja chce wziac, pytal ktos czemu kupil drugiego, nie mam pojecia dlaczego, ja jestem w anglii, i te moto obydwa stoja u angoli, a jak wiekszosc ludzi przebywajacych tutaj wie ze anglikom sie w d...pach poprzewracalao, poprostu kolo mial kaprys znudzil musi stary moto kupil nowsze, znudzil mu sie nowy, przerzucil sie na corse dieselka i sie buja z kobieta, albo poprostu mu sie przytylo bo gosc warzy ze 150 kg jak z nim gadalem, zobacze co z tym drugim. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) zapodaj foty jestem ciekaw jak to wygląda po 4 latkach :bigrazz: Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez siwex19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi