maniek1300 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Witam Panowie mam pytanie odnosnie koloru oleju Motul 7100 10W-40 dotychczas jak pamietam mail zawsze kolor czerwony taki rozowy. Dzisiaj kupilem ten sam olej Motul 7100 10W-40 ale dodatkowo mial juz napis MA2 i mial kolor taki miodowy brunatny. Jak to jest czy moze dostalem trafiony olej czy moze zmienili kolor z czerwonego na miodowy. Prosze o odpowiedz jak to jest z tym kolorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Też używałem 7100 Motul 10W40, był czerwony i pachniał jak bułgarskie perfumy :biggrin: ten MA2 może być wersją z innymi dodatkami do sprzęgła. Tak podejrzewam. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Tak jest z dodatkami bo ma MA2 tylko interesuje mnie czy przez to kolor sie zmienil z czerwonego na zolty. Bo jak nadal jest czerwony i posiada MA2 to kupilem lewy olej :(. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 olej jest nadal czerwony ostatnio właśnie zalewałem takiego 7100 MA2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 a gdzie kupiliście swoje oleje- allegro??? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam dzwonilem do przedstawiciela Motula i poinformowal mnie ze olej Motul 7100 10W-40 MA2 zmienil kolor z czerwonego na złotawy no moze kolor mosiadzu. Do Mati27d chyba zalales Motula ale bez MA2 tylko z MA i dlatego masz czerwony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 a gdzie kupiliście swoje oleje- allegro??? Ja kupilem poprzednio 7100 MA2 na allegro ,a teraz w IM. I kolor jest identyczny, ciemno-miodowy. A jak kiedyś lalem zwykly 7100 to byl czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 jutro skocze zobaczyc w bańke z olejem bo aż zwątpiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Czyli co? Firma Motul przestała dodawać barwnika do tego oleju jednoczesnie wzbogacając nazwę o MA2 :bigrazz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobsonVTX Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Wiem, że temat trochę stary - ale udało się wyjaśnić co z tym olejem Motul 7100 MA2? Jaki powinien mieć kolor? Ja dzisiaj takowy zalałem - był koloru miodowego. Czy taki jest OK czy powinien być czerwony? A może występuje taki i taki? Który jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Wiem, że temat trochę stary - ale udało się wyjaśnić co z tym olejem Motul 7100 MA2? Jaki powinien mieć kolor? Ja dzisiaj takowy zalałem - był koloru miodowego. Czy taki jest OK czy powinien być czerwony? A może występuje taki i taki? Który jest lepszy? Witam dzwonilem do przedstawiciela Motula i poinformowal mnie ze olej Motul 7100 10W-40 MA2 zmienil kolor z czerwonego na złotawy no moze kolor mosiadzu. Do Mati27d chyba zalales Motula ale bez MA2 tylko z MA i dlatego masz czerwony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Z tymi allegrohistoriami jest najlepsze :D Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Czy Motul 300V jest najwyższym modelem syntetycznym 10W40? To najwyższy model motula do motocykli na bazie podwójnych estrów z normą SG Jest zielony o zapachu jabłkowym :icon_mrgreen: Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi