Lukas_dan Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Niebawem dam znac. Mechanik poinformowal mnie, ze pierwsze co planuje glowice, by nie podwialo pozniej uszczelki. Z czasem sie okaze co z tego wyjdzie, w sezonie jestem w stanie zrobic do 10 TKM :) PS: "toowdie" Fajny awatar :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Pewnie nie masz pod ręką tej drugiej głowicy, jeśli miałbyś możliwość mógłbyś zrobić kilka jej zdjęć i wrzucić by się nie okazało że nie warto jej zakładać. Jakiś czas temu znajomy poszukiwał głowicy do R6 model 99-00 i okazało się że od dobrą używkę nie jest łatwo, z trzech zamówionych przez Allegro nadawała się tylko jedna. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_dan Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Eeeeh z remontami... Witam, nizej postaram sie opisac krotka historie i problem... Jesienia zeszlego sezonu, jechalem na gumie i po zejsciu, opadnieciu na przednie kolo motor przerywal, stracil na mocy wydawal metaliczny odglos. Zesmy doszli do swiec i okazalo sie ze nie przepala na jeden gar. Ponad miesiac temu zawiozlem motocykl do mechanika, rozebral glowice i okazalo sie, ze pekla szklanka zaworowa i przygielo zawor na 2 cylindrze, tlok minimalnie dostal, ale to nie przeszkadzalo. Zamowilismy nowa kompletna glowice, po zalozeniu dzownil do mnie i uswiadomil, ze wszystko jest okej motor chodzil. To mowilem, ze robimy reszte czyli nowe sprzeglo, rozrzad, naped, reg gaznikow, zaworow...itd. (troche tego mialem). Dzien przed odebraniem dzowni do mnie, ze cos puka w silniku... to pojechalem na drugi dzien i jak mowil byl stukot, na moje podchodizlo to pod panewki... Przejechalem sie, moc mial, palil na wszystkie cylindry, tylko zalamany bylem tym stukaniem... Motor busem przewiozlem pod dom, przejechalem sie jeszcze i po niespelna przejechaniu z 5 km w silniku pukanie momentalnie strasznie sie nasililo i nagle cos walnelo... To juz stanalem i motor zawiozlem do znajomego mechanika samochodowego, co wyciagnal mi silnik z ramy i rozebral. Co sie okazalo najwazniejsze !!!. Ten stukot to pukajacy zawor w tlok, po czym zawor pekl, rozwalil tlok, porysowal cylinder... Teraz wszystko poszlo na 4 cylindrze !!! Nizej umieszczam zdjecie uszkodzonego tloka, (pierwszy cylinder od prawej) http://img9.imageshack.us/img9/4061/zdjcie010i.jpg Teraz nurtujace pytanie, czy cos moglo byc nie tak z glowica, czy mechanik cos zwalil... ? Najgorsze, ze rozpierd*lilo mi silnik, ze szukam drugiego, o ktory zaje*iscie ciezko... Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez Lukas_dan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 W nowej głowicy dla odmiany krzywy był zawór w cylidrze 4;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja to nie wiem ale mam zle doswiadczenia z mechanikami:/ Nie chce bron boze uogolniac zeby sie tu ktos zaraz nie obrazil. Ale tak na moje oko to nie krzywy zawor ale wina mechanika i ja bym probowal odniego wyrwac kase przynajmniej ta co ty u niego zostawiles. Bo to ewidentnie jego wina. Nawet jesli w nowej glowicy bylby krzywy ten zawor to mial on obowiazek sprawdzic ta glowice. Ale z tego co piszesz to odpalil i bylo ok a jak kazales robic rozrzad i regolacje ro zaczelo pukac. Czyli cos spi*****lil przy Rozrzadzie, zle ustawil luzy albo przestawil rozrzad no i masz co masz. przeciez nie mogles uszkodzic glowicy po przejechaniu 5 km po remoncie. Ale znajac zycie to wszystkiego sie wyprze i zrzuci wine na ciebie. TO JEST POLSKA WLASNIE :/ Tacy pseldo spece zawsze wiedza ile wziac za swoja robote ale zeby cos zrobic dobrze lub wziac odpowiedzialnosc za swoje bledy to juz im ciezko przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Według mnie babyy ma rację... Mechanik dał plamę przy ustawianiu rozrządu, skoro wcześniej odpalił i mówił że jest ok.. Pewnie po złożeniu nie sprawdził czy tłok nie idzie na kolizję kręcąc wałem o 360 stopni no i teraz wyszły cuda wianki... To chyba jedyne rozsądne wytłumaczenie... Współczuję kolego i życzę powodzenia w szukaniu drugiego pieca... Swoją drogą pewnie Cię ta sytuacja na jakiś czas wyleczy z gumowania... Ja kiedyś paląc gumę zarżnałem panewkę no i do dzisiaj na drugim piecu moto nie widziało odcinki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 W nowej głowicy dla odmiany krzywy był zawór w cylidrze 4;] Jest to faktycznie możliwe, ciekawe też jak dużo "zebrał" głowicy przed montażem. Powodów może być wiele, genaralnie jest już po obiedzie, ale NIE powienieneś odbierać stukającego motocykla od mechanika! Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Z naprawianiem motocykli to jest tak za albo samemu ma sie pojecie lub tez oddaje sie sprzet do mechanika. Mechanika a nie rzeznika,koles ewidentnie spartaczyl robote. Zapewne nie pierwwszy raz. Mam problem z uzyciem terminu "mechanik" w odniesieniu do takiego kolesia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 czasem to i bez pojecia jak sie ma glowe na karku i servisowke w dloni oraz forum mozna sporo rzeczy zrobic, a i czlowiek jest 10x ostrozniejszy i bardziej dokladny niz "mechanicy" Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi