Arek-R Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 CO do dwusuwów - jeździłem Aeroxem tylko na NGK za 9zł - 0 zastrzeżeń (jak dobrze wyregulowany, to nigdy nie ma problemów). Świeca Championa padła po 2000km, wiec nie polecam. Znowu do simsonka NGK też odradzam - w obrębie garażowego odpalania padły 2 Ngk w omże miesiąc, mozliwe ze iskra załatwiłaby sprawę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Panowie, czy opłaca się kupowac irydową swiece do motocykla który bierze już trochę oleju? Czy po zalaniu taka świeca kwalifikuje się do wymiany czy nic jej nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja uważam że jak stać to tylko irydowe,już mam dość zalewania świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ok dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Zwykłe NGK, przejechane 21k km w 5 lat i dopiero w tą zimę planuję wymienić na nowe. Śmiech mnie bierze jak ludzie co sezon wymieniają świeczki... Dobrze ustawiony silnik a przede wszystkim SPRAWNY silnik nie "zjada" świec i wymiana co 20k km to standard. Po co wymieniać coś co jest dobre??? Pozdro all :flesje: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Moja dr trochę oleju spije, przy dobrym palowaniu pobiera go więcej i robi się osad na świecy. Po drugie, po glebie, kiedy się raz świeca zaleje, jest do wymiany. Mi w sezonie z 2 swiece pójdą (ok. 2tys km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO.STAR Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam kolegów. Mam pytanie czy ktoś słyszał lub założył do Royalki,, ŚWIECE IRYDOWE,, czy faktycznie jest poprawa mocy czy to tylko reklama firmy ? Pozdrawiam Mario Bytów [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 To tylko reklama,bo w jaki sposób świeca może podnieść moc.Ja takiego sposobu nie znam.Polecam NGK zjeździłem kilka kompletów w Road Starze.Można założyć Denso,ale NGK dają radę.A po za tym komplet kosztuje tyle co jedna irydowa. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Poszukaj w szukajce było o irydówkach :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO.STAR Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 To tylko reklama,bo w jaki sposób świeca może podnieść moc.Ja takiego sposobu nie znam.Polecam NGK zjeździłem kilka kompletów w Road Starze.Można założyć Denso,ale NGK dają radę.A po za tym komplet kosztuje tyle co jedna irydowa. Skoro tak to kupię NGK ,zreszta takie są w nim założone ale zobacz ten film on troszeczkę pokazuje pracę tych swiec irydowych jest dosyc przekonujacy ale wole opinie kogos kto jeżdził na tych swiecach. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 na ten sezon zafundowałem sobie iryde i moge powiedziec ze nie ma zadnej róznicy w stosunku do zwykłej CR9E. moze w zywotnosci bezie ale to sie jeszcze okaze. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 rozne ludzie bzdury pie**ol**li. ze lepiej odpala ze równiej pracuje. jak poprzegladasz na tym forum to sam zobaczysz Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek HONDA Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 na ten sezon zafundowałem sobie iryde i moge powiedziec ze nie ma zadnej róznicy w stosunku do zwykłej CR9E. moze w zywotnosci bezie ale to sie jeszcze okaze. Żywotność napewno bedzie wieksza bo zalewanie najczęściej niszczy świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 nigdy nie mialem problemu z zalewaniem tak wiec ta zaleta odpada. jesli chodzi o odpalanie tez nie ma różnicy tak wiec w moim przypadku nic to nie zmienilo. aha a gdzie te obiecane 20 KM :D Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja założyłem przedwczoraj irydówkę do DRZ. Chodzi równiej, troszkę lepiej się wkręca. Czy mniej pali to nie wiem bo tego nigdy nie liczą i hooi mnie obchodzi czy spali 6 l czy 5.99 na 100 km :]Co do zapalania, to zapala jak zawsze- od szczała. Wszystko wyjdzie po glebie jak się zaleje ;] Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi