darek89 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Mam problem ze swiatłami ;/ na wolnych obrotach swiecą normalnie po dodaniu gazu przygasają ;/ co jest tego przyczyną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Uszkodzony regulator lub już uzwojenie alternatora. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 a to nie jest normale, że swiatla lekko przygasną przy dodaniu gazu?? bo mi tez lekko przygasaja, ale tylko przez może pół sekundy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 A potem ? To jest objaw walnietego regla jak Piotrek napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 na chwilke tylko przygasają, potem swieca normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No u mnie tak samo jak u satanic_masta. We wszystkich sprzętach tak miałem, a było już ich z pięć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Najlepiej multimetr w rękę (miernik uniwersalny) i pomierzyć opór na uzwojeniu, opór w Mega Ohmah czy uzwojenie nie ma przebicia na masę (na zimnym i na nagrzanym silniku), a później pomiar napięcia ładowania bez świateł i na światłach. Dobrze naładowany akumulator powinien mieć 12,7V, podczas uruchamiania nie powinno spadać poniżej 10,5V, napięcie ładowania mierzymy przy 5000rpm, powinno zawierać się w przedziale 13,5 - 14,5V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi