Adrian220 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam posiadam motocykl Aprilia RS 80. Było zimno więc nie jeździłem. Po miesiącu chciałem odpalić motocykl lecz nie odpalał na rozrusznik. Naładowałem akumulator, sprawdziłem świece i dalej nie palił... na popych też nic. Nie znam się na tym kompletnie i nie mam czasu na grzebanie w motorku oddałem go do znajomego mechanika. On twierdzi, że jest przytarty cylinder i nadaje się do szlifu lub do wymiany. :icon_eek: Trochę się zdziwiłem, że motocykl nie był używany miesiąc i nagle sam od siebie padł cylinder. Co o tym sądzicie? Jaka może być jeszcze przyczyna, że nie odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam posiadam motocykl Aprilia RS 80. Było zimno więc nie jeździłem. Po miesiącu chciałem odpalić motocykl lecz nie odpalał na rozrusznik. Naładowałem akumulator, sprawdziłem świece i dalej nie palił... na popych też nic. Nie znam się na tym kompletnie i nie mam czasu na grzebanie w motorku oddałem go do znajomego mechanika. On twierdzi, że jest przytarty cylinder i nadaje się do szlifu lub do wymiany. :icon_eek: Trochę się zdziwiłem, że motocykl nie był używany miesiąc i nagle sam od siebie padł cylinder. Co o tym sądzicie? Jaka może być jeszcze przyczyna, że nie odpala? Jest iskra i paliwo? Nic sie nie odzywal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian220 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Tak, jest iskra i paliwo. Rozrusznik kręci, ale nie chce załapać. Tak samo na popych, słychać jak pracuje tłok, ale nie łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) zapłon sprawdz Edytowane 2 Lutego 2009 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam! Widzę, że kolega ma ten sam problem co i ja miałem.Motocykl normalnie użytkowany, zgaszony jak Bóg przykazał. Podczas próbowania uruchomienia niestety brak oznak zycia. W moim przypadku zagrzany tłok kompresja na poziomie 7 atm. (tłok do wymiany). Na 99% Twój przypadek jest taki sam jak mój. Zaraz dzwonie do Yamahy zamawiać nowy tłoczek (już się boję jaką mi cenę zaśpiewają, ale cóz trzeba płakać i płacić). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 a jak świeca jest po próbie odpalenia ... musisz spróbować go odpalić i po tym wykręcić świece i napisz czy jest mokra czy słucha potem będziemy myślec dalej Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian220 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Po próbie odpalenia świeca jest sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 spuść paliwo z gaznika i z baku i zalej nowa mieszanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Podgrzej świece zapalniczką i wlej troszkę benzyny ekstrakcyjnej na tłok i zobacz czy załapie. Edytowane 3 Lutego 2009 przez mahermnih1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 skoro świeca jest sucha to raczej nie tłok jak tłok padnie to zalewa świece i ewentualnie strzela z wydechu (nie może poprostu spręzyć mieszanki i zalewa świece wahą zamiast mgiełką ) spróbuj jak koledzy radzą jak zaskoczy to gaźnik do czyszczenia Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi