Despi Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 A co myslicie o tym żeby kupić sobie Hondę CB 500 lub Kawasaki ER-5 albo Suzuki GS 500 na mój pierwszy moto? Mam 28 lat i 11lat jazdy za kółkiem.Ale o jeździe na moto nie mam bladego pojęcia. Własnie chodzę na kurs na kat.A, no a na wiosnę, lato chcę kupić swój pierwszy moto.Własnie z tych trzech chcę wybrać dlatego że ktoś mi polecił że na pierwsze moto nic mocniejszego od tego nie jest wskazane.Ale które z nich wybrać? :namoto: :roll: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 w ostatnim SM jest porownanie kawasaki er-5 i suzuki gs500,i jak zawsze twierdzilem ze jak brac 500 to suzuki gs, tak teraz powaznie zastanawialbym sie nad kawasaki er-5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 to tez zalezy od funduszy, jesli chcesz kupic uzywane to GSy sa najtansze wsrod tych 3 ktore wymieniles...jesli chodzi o moc to GS jest tez najslabszy...fakt ze niewiele sie moca roznia te motory ale zawsze....jak dla mnie GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 GS500 - kupisz najtaniej, dostępne częsci i dobre podwozie. Honda jak najbardziej OK, mocna itp, ale droga i mało dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Despi Opublikowano 19 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 Te moje pierwsze moto chcę sprowadzić z niemiec bo tam też mam jechać do pracy. Myślę o używanym i może gdyby był po nie wielkim szlifie,bo to zawsze taniej no i jako pierwszy motór występuje duże prawdopodobieństwo że jeszcze go będę szliwował.Więc po co mi funkel nówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 "funkel nówka" he he ... kiedyś ktoś szukał, co to znaczy i skąd się wzięło. Jak widać działa to w żywej mowie polskiej :buttrock: Co do wymienionych motocykli, jeżeli fundusze na to pozwolą, radzę rozejrzeć się za Hondziawą. Wygląda na naprawdę najbardziej dojrzałą konstrukcję. Jest co prawda najbrzydsza (no, może najmniej klasyczna ... patrz wzorzec - Zephyr), ale walory użytkowe wymiatają.Na drugim miejscu (a na pierwszym, jak fundusze nie pozwalają na sensowną CB) stoi GS.Kawa ... tyle że najładniejsza. Ale gusta to .. sam wiesz. No, ale jak trafisz jakąś okazję, to tak na prawdę każdy z tych motocykli da Ci masę frajdy. Wszystkie są nowoczesne, fajne, ładnie wykonane, efektownie wyglądają, są wygodne, fajnie jeżdżą. Każdy z nich jest również moim zdaniem:- za mocny- za szybki- za ciężki- za drogijak na pierwszy motocykl. No, ale nie każdy chce zaczynać od 50ccm, lub od socjalistycznych dwusuwów. Zwłaszcza jak się zaczyna w wieku 28, a nie np. 8 (jak ja) lat :lol: Pozdro.P.S.Napisz, jak kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 ja obstawiam honde!!! pozniej suza a pozniej er... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 No, ale jak trafisz jakąś okazję, to tak na prawdę każdy z tych motocykli da Ci masę frajdy. Wszystkie są nowoczesne, fajne, ładnie wykonane, efektownie wyglądają, są wygodne, fajnie jeżdżą. Każdy z nich jest również moim zdaniem: - za mocny - za szybki - za ciężki - za drogi jak na pierwszy motocykl. No, ale nie każdy chce zaczynać od 50ccm, lub od socjalistycznych dwusuwów. Zwłaszcza jak się zaczyna w wieku 28, a nie np. 8 (jak ja) lat Mój sąsiad, facet po 40stce z żonką i dziećmi, po jakis tam operacjach serca i wogole kupił sobie pierwszy motocykl o nazwie ... Honda CBR900RR Fire Blade...Już były możliwosci tylko dwie, albo zabierze sie do nauki bardzo ostrożnie. Zaczynajac od doczepienie bocznych kółek :buttrock: Albo sie zabije zanim zrobi 500km. Wiec ...Zacza powolutku sie uczyć z samej wczesnej wiosny, pyr pry pry, hehe aby poczyc troszke adrenaliny gazował do oporu na sprzegle a potem ruszal prawie przy wolnych obrotach, po chwili wsadzal dwa i zaczynal zwalniac lagodnie hamujac, jak chcail zawrocic to wjezdzal na jakis duzy parking lub czyjs plac, zabawne, kazdy myslal po co to zrobil? Przeciez tak smo szybko moglby smigac na skuterze. No ale poduczyl sie i latem juz jezdzil .. powiedzmy dobrze. :) Teraz sprzedal moto, nie wiem czemu ale zapowiedzial ze na wiosne bedzie znow jezdził! hehe PEwnie kupi sobie CBR1100 lub Hayabuse, skoro juz umie jezdzic CBR900... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 21 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2004 Witam,Jak będziesz mógł przeznaczyć niewiele pieniędzy to kup socjalistycznego dwusuwa. Pamiętaj, że kask, cokolwiek do ubrania kosztuje. Warto mieć też trochę kasy na jazdę... a jak się (odpukać) zepsuje to naprawę. Nie odradzam jednak 4T. Ja wybrałem GSa choć na kasie nie śpie. Po prostu trzeba chcieć i ciężko pracować.PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 21 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2004 Jak bym miał wybierać to z tej 3 wybrał bym ER ale że tyle kasy nie mam to w podobnej pojemności wybrał bym CB 450S.Na pierwszy motocykl jednak wybrał bym cos typu MZ ETZ 250, jak się wyłożysz to małe straty, będziesz się uczył jeździć więc jak coś popsujesz to koszty naprawy tez będą mniejsz, no i moc jest wystarczająca do spokojnej jazdy bez szaleństw.Doświadczenia z tego typu motocykla się przydadzą i troche mechaniki motocyklowej sie nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Wielu początkujących bagatelizuje sprawę odpowiedniego ubrania, a kombinezon z kompletem ochraniaczy, rękawice i dobry kask to bardzo ważna sprawa, więc proponowałbym przeznaczyć część kasy właśnie na to zamiast pozbywać się każdej możliwej złotówki (lub EURO) żeby kupić jak najlepszy i najmłodszy sprzęt. Motocykl kup za kasę, która Ci zostanie. Jest taki motorek jak Honda CB 250. Nie ma ich wiele ale napoczątek byłby, jak myślę bardzo dobry albo Honda NSR 125, tych jest bardzo dużo i wielu to właśnie od tego motorku zaczyna swą przygodę. Pozdrawiam P.S. Z trzech wymienionych przez Ciebie wybrałbym CB 500, a jak kasy mało to GS 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam Mysle ze najlepsza bylaby Honda,ale tez najdrozsza(cos za cos),potem Kawa i Suzi,przemysl jeszcze yamaszke xj600S,bardzo fajne moto i moze byc dla poczatkujacego. Pozdrawiam Maciek xj600STYCHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuroSiedlce Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Ja na poczatek polecam GSA SUPER SPRAWA. Tani dostep do czesci bardzo łatwy i też za grosze . Stary pamiętaj ze motor to polowa sukcesu . na 1 miejscu pozadny kask potem jakies wdzianko i oczywiscie buty. No chyba ze masz d.fure kasy.Osobiscie GS POLECAMMIŁEJ NAUKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Despi Opublikowano 23 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 No własnie, sprawa wdzianka.Często o tym wspominacie.Napisałem nowy temat w którym proszę o konkretne podpowiedzi w tym kierunku.Wiem że to bardzo ważne,dlatego też szukam dobrej rady.Dzięki za wszystkie wypowiedzi. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Despi Opublikowano 23 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 No własnie, sprawa wdzianka.Często o tym wspominacie.Napisałem nowy temat w którym proszę o konkretne podpowiedzi w tym kierunku.Wiem że to bardzo ważne,dlatego też szukam dobrej rady.Dzięki za wszystkie wypowiedzi. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi