Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Triki związane z paskami rozrządu, utrudnioną wymianą żarówki (VW), czy zrobieniem czegoś przy pomocy specjalistycznych narzędzi jest po to aby serwisy nie upadły z braku pracy :) Pojadę na motobazar do Wrocławia, i może tam coś wykukam. Ale jednak pozostanę przy Kraju Kwitnącej Wiśni. Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdro wszym.

hahaha, czekałem na odpowiedź jannnikiela i się nie zawiodłem :icon_mrgreen: On prawie każdemu potrafi obrzydzić Ducati żeby czasem nie trafiło w nieodpowiednie ręce (bez obrazy brutus333 :)) Ja już jestem w zbyt zaawansowanym stadium choroby żeby takie marne argumenty mnie przekonały :icon_biggrin: A swoją drogą to naprawdę jestem pod wrażeniem, chodząca a raczej jeżdżąca encyklopedia ducatowej wiedzy.

Edytowane przez tomek21

hahaha, czekałem na odpowiedź jannnikiela i się nie zawiodłem :icon_mrgreen: On prawie każdemu potrafi obrzydzić Ducati żeby czasem nie trafiło w nieodpowiednie ręce (bez obrazy brutus333 :)) Ja już jestem w zbyt zaawansowanym stadium choroby żeby takie marne argumenty mnie przekonały :icon_biggrin: A swoją drogą to naprawdę jestem pod wrażeniem, chodząca a raczej jeżdżąca encyklopedia ducatowej wiedzy.

Ja się nie gniewam, to jest jak dać ślusarzowi telewizor do naprawy. Po prostu spodobał mi się ten motocykl i chciałem się coś o nim dowiedzieć. Ale jak w większości przypadków, Włoskie dobre to jest spagetti. :wink:

Przedstawię to tak: Zanim coś kupię, zasięgam opinii innych użytkowników, ceny części i ich dostępność, serwis, rozwiązania techniczne itp. Ja nie potrzebuję wabia na dupy, ja potrzebuję coś pewnego co mnie dowiezie tam gdzie chcę bez nieprzyjemnych przygód. Przy moich przebiegach musiał bym być gościem w serwisie średnio co dwa lata, a biorąc pod uwagę odległość od autoryzowanego punktu to już chyba nie muszę nic więcej dodawać. Ot cała filozofiiijjja. Ale dzięki jannikiel, sprowadziłeś mnie na ziemię ;)

Edytowane przez brutus333

A tam spaghetti od razu :) Mój paździerz w trasie nigdy nie zawiódł. Raz się wysypał na podwórku, ale w drodze nigdy. Mimo że jest paździerzem :) Po roku posiadania już wiem że zawsze i tylko Ducati. Nie wiem czemu tak jest, ale.... jest :)

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Bo do jasnej ......... zawsze jest problem co wybrać. Z Tryplem też nie jest za różowo, ale przynajmniej serwis mam na rzut beretem. Wiem jak kupowałem to co teraz mam, jeździłem za sportem a kupiłem traktor. Tyle świata co zwiedziłem za moto, i tyle różnych co obejrzałem to historia. Większość z nich chyba z drzewa odwijali i do sprzedaży. Tak że proszę się nie dziwić że tak wypytuję o różne modele, bo raz się naciąłem i więcej nie chcę. Pozdro i szerokości :)

Edytowane przez brutus333

Tu trza być zarażonym :biggrin: i wtedy nawet nie jest problemem przebyć polowe Polski w celu małego serwisowania...przynajmniej można odwiedzić przyjaciół :icon_razz: przewietrzyć i sprawdzić motocykl, czy nadaje się na dłuższe wypady...i takie tam :crossy: Mi w trasie raz wyleciał cały płyn ze zbiorniczka sprzęgła, większych problemów nie bylo- nie zapeszając :icon_biggrin:

Jedzenie włoskie tez jest bardzo dobre i nie tylko spagetti :lalag:

Spoko, będę na motobazarze we Wrocku to może coś wykukam. Na razie się rozglądam. Byłem dzisiaj obejrzeć Trypla, jest oki ale akurat ten egzemplarz w ohydnym kolorze. Jak można taką maszynę na zielono walnąć, toż to zbrodnia.

Brutus, ten model jest na wtrysku ale silnik jest klasyczny, chłodzony powietrzem i przez to prostszy i sporo tańszy w serwisowaniu. Miałem wcześniejsze dwa modele na gaźnkach a teraz mam bardzo podobny ale ss 1000. Możesz walić w taką Duke jak w dym. Nie pożałujesz wyboru.

Nowy salon i serwis będzie prawdopodobnie w Krakowie od kwietnia, maja. Ja do tej pory serwisowałem się w Poznaniu bo nie jest dla mnie problemem przejechanie się raz na rok i zrobienie przeglądu. Jeśli chodzi Ci tylko o względy praktyczne to masz racje, musisz iść w Japonie. Ja sam mam japoński skuter bo jak cos potrzebuje to mam to w 3 dni. Dukata kupuje sie jednak z zakochania a wtedy wali Cię to gdzie jest serwis i czy jest na gaźnikach czy na paskach.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Ducati są bardzo ładnymi maszynami, nie ma takich drugich. Natomiast Japońskie są typowymi przez co z eksploatacją nie ma kłopotów. Poza tym zadałem konkretne pytania na które dostałem odpowiedzi i za to dziekuję. A cała reszta to moje przemyślenia i kalkulowanie wszystkich za i przeciw. Tak jak napisałem wcześniej, wybór jest ogromny ale i trudny bo nie sztuka coś kupić, sztuką jest kupić coś dobrego. Gdybyście prześledzili moje posty na forum śląskim to byście wiedzieli dla czego tak męczę was pytaniami o szczegóły i detale :) Pozdro wszym i szerokości.

• 3 miesiące temu...

Bo do jasnej ......... zawsze jest problem co wybrać. Z Tryplem też nie jest za różowo, ale przynajmniej serwis mam na rzut beretem. Wiem jak kupowałem to co teraz mam, jeździłem za sportem a kupiłem traktor. Tyle świata co zwiedziłem za moto, i tyle różnych co obejrzałem to historia. Większość z nich chyba z drzewa odwijali i do sprzedaży. Tak że proszę się nie dziwić że tak wypytuję o różne modele, bo raz się naciąłem i więcej nie chcę. Pozdro i szerokości :)

PRZED KUPNEM ZAWSZE SĄ ZA PRZECIW, MIAŁEM TO SAMO.SIŁĄ RZECZY DUCATY MUSZĄ BYĆ SERWISOWANE CZĘŚCIEJ PRZEZ CO TRAFIENIE URZYWANEJ MINY TEŻ MNIEJSZE.

JA WYBRAŁEM DUCATA I JEST SUPER.JEZELI CI SIĘ PODOBA TO ZAWSZE BĘDZIESZ JUŻ MYŚLAŁ O DUCATACH , A JEGO ZAKUP TO KWESTIA CZASU - NIE wahaj SIE, I NIE SŁUCHAJ DOMOROSŁYCH MENTORÓW MECHANIKI.