ukasz Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja kupowałem swego czasu do CBR 600 Hell'a właśnie. Dobry kontakt ze sprzedawcą i także zdecydowałem się na pominięcie trójnika. Kupowałeś może u nich? http://www.przewodywoplocie.pl/index.php/onas/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Tak, u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 wychodzi na to, ze u nich z pominięciem trójnika wyjdzie mnie cała impreza 299 pln, co chyba nie jest wygórowaną ceną. Napisałem meila, czy maja gotowca z dwoma przewodami do sevenki, jeśli odpowiedź będzie pozytywna to od razu zamawiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 wychodzi na to, ze u nich z pominięciem trójnika wyjdzie mnie cała impreza 299 pln, co chyba nie jest wygórowaną ceną. Napisałem meila, czy maja gotowca z dwoma przewodami do sevenki, jeśli odpowiedź będzie pozytywna to od razu zamawiam. Pozdrawiam To zobacz jeszcze PTM, o którym pisał Tomek Kulik. Mi odpisali, że Przewody do Pańskiego motocykla moge zaoferowac w oryginalnej wersji ( 3 przewody ) w cenie 384 zl lub wersje na 2 przewody od pompy w cenie 259 zł. Cena zawiera zestaw przewodw, sruby, uszczelki. ...zawsze trochę taniej ;) Chociaż nie wiem jakiej firmy mają przewody i w ogóle mało szczegółów coś :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dostałem taką odpowiedź (bardzo szybko odpisali) Zestaw F do tego modelu jest do zrobienia, ale najlepiej byloby, gdyby Pan potwierdził długości przewodów. Wg specyfikacji powinny mieć 84 i 87cm od osi oczka do osi oczka. Przy pompie końcówki lekko odgięte w bok. Przy zacisku odsadzone o 15st. W komplecie są przewody z zakutymi końcówkami, śruba długa (do pompy) + 2x śruba krótka (do zacisków) + 7x podkładka miedź. Koszt takiego kompletu to 299zl. Poleciałem do garażu i kablem zmierzyłem przewody i okazało się, że długości są takie jak powinny być. Jeśli nic się nie zmieni to w ciągu 2 tygodni powinienem zamówić te przewody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 PTM stosuje przewody firmy Goodridge. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 PTM jest w Nieporęcie nad Zalewem Zegrzyńskim. Oferują przewody formy Goodridge. Gdyby pojechać osobiście z własnym płynem hamulcowym to pomogą wymienić na miejscu. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 A ja właśnie dostałem przewody Hel. Teraz czekam na wiosnę i +10. Przetestujemy z gixem jak się kable sprawują :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Dziś w PTM kupiłem dla swojej Vf-y. Towar kompletny: przewody, śruby, podkładki i przelotki przez błotnik. Sprzedawca dokładnie omówił, co z nimi wolno czego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jako że nie znam przewodów firmy HEL, a znam z PTM-u Goodridge-a to polecam Goodridgea, odpowietrzanie - przydaje się pompka podciśnieniowa lub duża strzykawka i kawałek przewodu. Osobiście polecam wersję na 2 przewody (od pompy hamulcowej do zacisków) - jest to rodzaj przewodów używany na torze. Polecam również płyn hamulcowy DOT4 o wyższej temperaturze wrzenia Motul RBF lub Ferodo. Na tył przewód w oplocie przydaje się tak naprawdę tylko i wyłącznie na torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 W tych Goodridge z PTM końcówki są ocynk czy nierdzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Na tył przewód w oplocie przydaje się tak naprawdę tylko i wyłącznie na torze. A to dlaczego? Przewody w stalowym oplocie montowałem głównie ze względu na lepsze wyczucie i precyzję dozowania hamulca. Nie ma wtedy tego nieprzyjemnego uczucia rozpychania przewodu hamulcowego. Nie widzę więc powodu niemontowania go w przypadku hamulca tylnego. Jak wiemy działają one zazwyczaj zero - jedynkowo, a rozciągliwy przewód pogarsza jeszcze precyzję dozowania. Ja dość często posługuję się tylnym hamulcem i wstawienie przewodu w stalowym oplocie znacznie uprzyjemniło mi korzystanie z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Zaszalałem jednak i kupiłem komplet przewodów HELa w układzie 2 na przód + jeden na tył. Na dniach jakoś chcę to zainstalować, ale z wypróbowaniem chyba słabo bo w prognozie pogody śnieg i mróz na najbliższe dni. Jak przetestuję to opiszę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 No ja też zaszalałem, ale nie aż tak. Zamówione mam i zapłacone już przewody na przód w układzie F, czyli z pominienciem trójnika, bo po co się z nim męczyc, a i koszta mniejsze. Mam nadzieję, ze dziś, albo jutro listonosz zapuka z paczuszką. Zamawiałem na www.przewodywoplocie.pl Co do instalacji, to ten albo przyszły tydzień, wraz z wymianą opon, oleju, filtra itp, itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Mam przewód tej firmy. Jestem zadowolony z wyboru. Spory wachlaz kolorów pozwala dobrać kolor do każdej maszyny. Jeden mały minusik- przewód jest pare cm dłuższy od oryginalnego, przez co troche bardziej odstaje od goleni teleskopu. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi