jeszua Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 "Kupiłeś motocykl i stoisz przed wyborem swojego pierwszego kombinezonu? Z pewnością nie wiesz jeszcze w co warto zainwestować, na czym można zaoszczędzić, a na czym wręcz nie wolno." tak w dużym skrócie, może aby nie odpowiadać po raz n-ty "skóra czy tekstyl?" albo "co sądzicie o retbike?" - zainteresowanym zakupem lub zmianą ciuchów polecam artykuł redakcyjnego kolegi SPIS TREŚCI: Strona 1 – Wstęp Strona 2 – Kombinezon tekstylny • Informacje ogólne • Membrany • Czym się kierować przy zakupie Strona 3 – Kombinezon skórzany • Informacje ogólne • Kombinezony sportowe • Kombinezony klasyczne • Perforacja • Konserwacja Strona 4 • Bielizna termoaktywna • Podsumowanie życzę udanej lektury ;) jeszua Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek88888 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Może w końcu nie będą się mnożyć tematy typu "co kupić i jak wybrać" :bigrazz: Bardzo dobry pomysł z wstawieniem tego artykułu tutaj :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr69 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Bardzo się przyda, sam teraz rozglądam się za ubrankami:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izzy-MM Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Z tego co wiem, to dopiero pierwszy odcinek takich porad - będzie tego więcej! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Dzieki :clap: :buttrock: Jeszua za wstawienie takiego tematu. Wlasnie jestem w trakcie doboru kombinezonu a artykul zapewne jak nie pomoze...to chociaz troszke nakieruje na wlasciwy wybor :notworthy: :lalag: Quote "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotem Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 choc pomysl z artykulem super to jak znam zycie i tak nadal beda pytania jaki kombi ? etc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izzy-MM Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 A wtedy zamiast łoić gościa za to, że nie szukał w archiwum i jest leniwy odsyła się go do tego tematu i po sprawie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinny500 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Nie, nie. Najpierw się łoi, później odsyła :D. Quote Strona | Portfolio | FB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotem Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 A wtedy zamiast łoić gościa za to, że nie szukał w archiwum i jest leniwy odsyła się go do tego tematu i po sprawie :) bo w sumie forum sluzy pomocy a nie łojeniu :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izzy-MM Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Pomyśl, że jak porządnie złoisz forumowicza, to na przyszłość może mu to pomóc. Tak jak Persil 2w1 :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriss Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 a slyszal ktos o jakis krojach kobiecych jesli chodzi o kombi skorzane? Quote http://drukpoligrafia.com/http://taniafotografia.com/http://fotografslubnykielce.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirek Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Dzieki :clap: :buttrock: Jeszua za wstawienie takiego tematu. (...) a artykul zapewne jak nie pomoze...to chociaz troszke nakieruje na wlasciwy wybor :notworthy: :lalag: IMO zbytnio nie pomaga - chociaż "troszkę" kieruje ... do kilku producentów :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinny500 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Jak macie propozycje, którzy producenci powinni zostać wymienieni w poszczególnych widełkach cenowych to podawajcie. Tylko żeby ich produkty były na prawdę dobre, bo na tym się skupia artykuł. Nie wypisywane były też firmy (i przy tym chciałbym zostać) z bardzo uboga oferą lub te, które nie są dostępne w Polsce albo przymierzenie ich gdziekolwiek jest praktycznie niemożliwe. Quote Strona | Portfolio | FB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnittlauch Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Chriss - jesli chodzi o kroje damskie skórzane to chyba najbardziej KOBIECE to Dainese model YU-Lady ... mają nawet w miare dobre protektory, a właściwie w ogóle je mają, bo większość producentów odzieży motocyklowej wychodzi z założenia,że kobieta to jako 'plecak' a jeśli jeździ to pewnie chopper albo turystyk... Wybór mamy więc jedynie w męskich kombinezonach /sama jeździłam w FLM/ lub krojach nie posiadających twardych protektorów. Dainese nie należy do najtańszych ale sama mam i twierdze,że wydatek był w 100% trafny. PS. Mam do sprzedania kombik FLM ale to już nie tutaj... zapraszam na Giełde :icon_mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriss Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Chriss - jesli chodzi o kroje damskie skórzane to chyba najbardziej KOBIECE to Dainese model YU-Lady ... mają nawet w miare dobre protektory, a właściwie w ogóle je mają, bo większość producentów odzieży motocyklowej wychodzi z założenia,że kobieta to jako 'plecak' a jeśli jeździ to pewnie chopper albo turystyk... Wybór mamy więc jedynie w męskich kombinezonach /sama jeździłam w FLM/ lub krojach nie posiadających twardych protektorów. Dainese nie należy do najtańszych ale sama mam i twierdze,że wydatek był w 100% trafny. PS. Mam do sprzedania kombik FLM ale to już nie tutaj... zapraszam na Giełde :icon_mrgreen: WIELKIE DZIEKI ZA POMOC Quote http://drukpoligrafia.com/http://taniafotografia.com/http://fotografslubnykielce.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts