kamilp7 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam nastepujacy problem: odkad kupilem mojego rieju RR mial miekie zawiesznie. Za miekie troche bo przud dobija caly czas. Z przodu mam tylko jedna sprezyne a w drugim jest tylko olej. Powinien byc ale uszczelniacz jest popsuty i tam nie ma nic. Wiec jak joz wymienie uszczelniacze to myslalem nad wsadzenie podkladni pod sprezyne takiej 1.5-2cm zeby byl twardszy. Albo nad kupieniem nowej, tylko ze nowa ciezko dostac. Moze cos dopasuje? Lecz nie wiem co zrobic zeby tyl byl twardszy. Jest to amortyzator Taki jak ten: http://www.allegro.pl/item512522462_amorty...ike_czesci.html Moze nie identyczny ale podobny. Kiedy jade we 2 to dobija do koncza. Mozna cos z nim zrobic zeby nie dobijal? moze da rade w nim wymienic olej? albo dac jakas dodatkowa sprezyne, jak gdzies widzialem. Slyszalem tez ze sie kupoje takie gumy usztywniajace. Ale one sa za doze. Moze macie jakies sprawdzone sposoby na to zawiesznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Przede wszystkim to jest 2T wiec zly dzial wybrales, poza tym najpierw napraw uszczelniacze i wlej olej, bo moze sie okazac ze to wystarczy zeby przod, zaczal dzialac poprawnie. Jak dalej bedzie za miekko to wowczas mozesz myslec o podkladkach pod sprezyne. Wazne zeby robic wszystko po kolei i sprawdzac - wowczas bedziesz widzial co naprawde przynosi rezultaty a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Z przodem wiem co zrobic, naleje oleju i wymienie uszczelniacze. Ale dalej nie wiem co z tylem zrobic :( bo tyl jest naprawde mieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruda Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Z przodu mam tylko jedna sprezyne a w drugim jest tylko olej. czy ty chcesz powiedzieć że w jednej goleni nie ma sprężyny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tak. W tym modelu jest tylko jedna sprezyna z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tak. W tym modelu jest tylko jedna sprezyna z przodu. :eek: ja się dziwię że to zawieszenie wogole pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) One sa dobre tylko ze nie ma oleju... ale przod wiem joz jak zrobic. Tylko ten tyl? co z nim zeby twardszy byl? Edytowane 14 Stycznia 2009 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Musisz oddać amortyzator do regeneracji. Powinna wystarczyć wymiana oleju na twardszy. Zawsze można dodać także pierścień pod sprężynę o odpowiedniej grubości, co utwardza zawieszenie. Wszystko wymaga doświadczonego mechanika, aby uniknąć przegięcia w drugą stronę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tezz wlasnie myslalem nad podkladka 0.3-0.5mm, sam moge go tez rozkrecic poniewaz mam specjalne sciski. Ale nie wiem ile oleju wlac. Tezz wlasnie myslalem nad podkladka 0.3-0.5mm, sam moge go tez rozkrecic poniewaz mam specjalne sciski. Ale nie wiem ile oleju wlac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruda Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 :eek: ja się dziwię że to zawieszenie wogole pracuje niezależne źródła podają, że tak ma być, tylko jedna sprężyna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nedlugo zamowie uszczeliacze i olej do przodu. Ale wedlu serwisuwki tam am byc 150ml oleju 15W a ja mam dostep tylko do 10W i 5W... Jaki wziac lepiej? I dalej nie wiem co s tym tylem. Kolega kupil nowy amor do siebie i bylo dobrze ale po miesiacu joz sie wyrobil :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Powinna wystarczyć wymiana oleju na twardszy. Hmm, pewnie HRG wprowadził kolejną nowość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Hmm, pewnie HRG wprowadził kolejną nowość... To nie nowość tylko slang mechaników motocyklowych ( mechanicy w samochodach rajdowych też go stosują). Pomyśl zanim napiszesz lub zapytaj o co chodzi, będzie łatwiej i przyjemniej. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Teraz joz nie rozumiem ;/ znaczy ze jak wymienie olej na twardszy to bedzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Pokombinuj z gęstośćią oleju i daj podkładki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi