Rider666 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 mam pytanie czy tłumik orginalny od 600 bedzie chodził w 1000 ? chodzi mi głównie o to czy moze zmulic motor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 siema, jezeli nawet by pasowal to i tak nie wydaje mi sie to do konca dobrym rozwiazaniem poniewaz kazdy tllumik jest dedykowany pod odpowiedni motocykl pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 pewnie że może- zwłaszcza oryginał. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 roznice mozna odczuc miedzy oryginalem dobrym a przepalonym (osiagi) a co dopiero przy takiej zmianie. to tak jak bys zatkal wylot z tlumiku i zostawil jakis malutki otworek. no chyba ze zamiast oryginalnego 1000 chcesz wlozyc przelotowy od 600. w tej kwestii sie nie wypowiadam bo nie mam pojecia ale chyba i tak byloby nie tak pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Osobom ktore twierdza ze sa w stanie przewidziec efekt koncowy zamiany tlumika od "jakiegos" 600 do "jakiegos" 1000 proponuje zakup kuli szkladnej i sprobowanie kariery jasnowidza. Potencjalnie tlumik od sprzetu o wiekszej polemnosci moze byc bardziej restrykcyjny jako ze bez wzgledu na pojemnosc musza one przejsc ten sam test na glosnosc.Silnik o wiekszej pojemnosci i podobnej konstrukcji naturalnie bedzie glosniejszy.Klasyczny przyklad to Bandyta 1200 pierwszej generacji ktorego tlumik jest niemilosiernie przykorkowany i zamiana jego na cos przyzwoitego daje uczciwe dodatkowe 10-12 koni mierzone na kole. Z drugiej strony 600 generalnie maja wieksza moc jednostkowa ( KM/ z litra),kreca wyzsze obroty i maja dluzsze czasy otwarcia zaworow.Zawor wydechowy zaczyna otwierac sie wczesniej,im wczesniej tym wyzsze jeszcze cisnienie w cylindrze,----> glosniejszy BANG. Inna rzecz to to ze tlumiki od motocykli z taka czy tez inna forma zaworu w ukladzie wydechowym tzw "exup" sa relatywnie bardzo malo restrykcyjne.Zawory te sa programowane tak aby motocykl byl w stanie przejsc test na halas.Klasyczny przyklad to 04-06r1 gdzie EXUP "korkuje" wydech w okolicach 7000 obr/min,czyli tam gdzie przeprowadzany jest test.Przy "okazji" silnik pada na twarz w tym zakresie obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 umiejętnie dobrałeś motocykle do tej teorii, Bandita 1200 który rzeczywiście jest zdrutowany na wydechu, i R6 która kręci się chyba najwyżej w swojej klasie. Odpowiedziałem w kwestii FZRy, (może błędnie pomyślałem że chodzi o te motocykle), 1000 ma moc otwartą poza tym ma wspomnianego EXUPa, a 600 to "tylko" 100KM. Moim zdaniem podmiana tych akurat tłumników nie przyniesie nic dobrego. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaR Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Napiszę tu aby nie zakładać nowego tematu... Chcę zmienić seryjny wydech w mojej MZ Baghira 660 ponieważ do najpiękniejszych nie należy ;) Zastanawiam się nad tłumnikiem Higashi - jest to sportowy tłumnik a nie standardowy, więc myślę, że mulić nie powinien. Na allegro (bo stąd bym się zaopatrywał) są Higashi tylko nie wiem z jakiej pojemności można wybrać do mojej MZ. Sądzę, że najbardziej odpowiedni byłby Higashi do Yamahy Raptor 660 lub Suzuki RMZ 450. Liczę się z tym, że będzie trzeba dorobić odcinek pomiędzy kolektorem a Higashi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 yuby, a ty wiesz w ogóle, co to jest baghira? Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaR Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 W Mz sportowy wydech, świat oszalał. Looknij tu a zobaczysz jaka to MZ :D http://bikepics.com/members/qbek/03baghira/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacer Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 jak szukasz oryginalny od 600 to mam taki ladniutki na 3 sruby, jak nie Ty moze masz jakiegos chetnego znajomego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 VTR przez niektórych uznawana jest za paskude i też by ucieli kilka dupereli;] Powstrzymaj sie od takich komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 mam pytanie czy tłumik orginalny od 600 bedzie chodził w 1000 ? chodzi mi głównie o to czy moze zmulic motor ? Nie baw się w takie przekładki tylko przerób swój na przelotowy i po kłopocie http://moto.allegro.pl/item536188276_ducat...moto_guzzi.html Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaR Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 A tylny błotnik to ni w dupe ni w oko. Paskudnie wygląda, uciął bym. Kolega chyba nie dowidzi...przecież na samym dole są nowe fotki i aktualnie wyglądające moto :cool: Poza tym, rozmawiamy tu o tłumniku a nie o błotniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi