wueska Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zalej silnikowy i bedzie świety spokój ;] Miałem w MZ hipol i niechce wiecej drania widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Do skrzyń nadaje się tez ten olej do samochodowych skrzyń automatycznych. Nie do końca. Zalałem kiedyś do WSK175 to sprzęgło się slizgało ale dopiero po rozgrzaniu oleju. Zagotował się po prostu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) olej do automatów przenika przez uszczelki jeśli nie są do niego przystosowane hipol to jest olej do przekładni , zalej olejem motocyklowym 10w40 do skrzyń z mokrym sprzęgłem i problem powinien ustąpić , koszt 25-30zł Wlodi :banghead: , oby więcej takich będę miał więcej roboty :flesje: Edytowane 4 Stycznia 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dzięki za rady sprubuje i zobacze co się bedzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mokre sprzeglo, jest to normalne ze postoi noc i tarcze sie skleja, Najlepiej wbij jedynke wcisnij sprzeglo rusz do porzodu i do tylu az sprzeglo przestanie ciagnac. Ja odpalam motocykl i podczas rozgrzewania, ubierania wciskam pare razy klamke od sprzegla i pomaga. Tak jak napisal Trajka66 Zalej olej motul transoil expert koszt oklo 27zl. Olej jest specjalnie przeznaczony do 2T czyli do smarowania skrzyni i sprzegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ok będę działał :biggrin: Wie ktoś może z jakiej stronki moge ściągnąć serwisówke do senda r 96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mi mechanik (od 10 lat robi w serwisie Yamahy a swoją pracę wykonuje dobrze i wiele ludzi go chwali) u którego serwisuje wszystkie moto powiedział że lanie do takich pierdzipędów (motorowery) droższego oleju niż hipol to strata kasy. Do Suzuki TS 125 też kazał mi taki wlać ale stwierdziłem że do piździka jeszcze można ale tu już są większe obciążenia i żeby skrzynia gładziutko chodziła wlałem motula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Co kraj to obyczaj, ja jednak zmieniając ten olej raz na sezon albo rzadziej wole dopłacić 20 zł i mieć pewność ze leje coś co jest najlepszej jakości. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ok ale wie ktoś może skąd mogą ściągnąć serwisówke do sendy 96r????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 No przeciez juz wyżej napisałeś to samo, jak ktos bedzie miał to na pewno sie zgłosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Do sendy serwisówka zaleca 10w40 przekładniowy do 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ok dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Poniższa linijka pochodzi z serwisówki Derbi: TRANSMISSION OIL CAPACITY / TYPE ........................650 cc / AGIP GEAR SAE 10W40 Nie pytaj skąd ściągnąć serwisówkę lecz sam jej poszukaj... Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzięki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Motul 10W40 Transoil Expert ; mam taki w MTX-e 125 i nie narzekam - polecam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi