RafRaf Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jest wiele tłumików akcesoryjnych (przelotowe oraz cichsze enduro). Jakie macie w swoich DRZtach i jak one wpływają na osiągi. Proszę o subiektywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Mój kolega śmiga na DRZ i aby zaczął ładnie gadac tłumik został wypruty. Tzn. rozcięty na spawie przy końcu wyjęto z niego co niego (do końca nie wiem co ale moge się dowiedzieć) i napewno zmieniona końcówka. Po prostu ta z przewężeniem zastąpiona taką samą szerokościa ale już bez tej wąskiej w środku(ona chyba z siatką jest). Oczywiście została pospawana przez fachowca i wszystko z nierdzewki. Teraz gang ma naprawdę piękny. W rezultacie zmian żadnych oprócz ładnej pracy nie ma. Razem czasami śmigamy na torze. Edytowane 23 Grudnia 2008 przez monter75 Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja mam przelotowy CRD o taki http://bikepics.com/pictures/1439046/ . Nie jest przesadnie głośny, nie przeszkadza podczas jazdy, ale go słychać, jak na mój gust trochę "pierdzący" dźwięk. Jak dodaje gazu to zdmuchuje przechodniom kapelusze z głów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja mam przelotowy CRD o taki http://bikepics.com/pictures/1439046/ . Nie jest przesadnie głośny, nie przeszkadza podczas jazdy, ale go słychać, jak na mój gust trochę "pierdzący" dźwięk. Jak dodaje gazu to zdmuchuje przechodniom kapelusze z głów :) Masz porównanie z fabrycznym. Czy lepiej się wkręca na obroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja mam w DRZ FMFa niebo a ziemia. Dużo wieksza moc, lepsza reakcja na gas,dużo mniejsza masa. Głośność zalezy od DB killera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Kumpel ma w swojej Suzi Yoshimure + filtr K&N moto lepiej sie wkręca no i oczywiście ten rasowy dźwięk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Dzięki. Czekam na dalsze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Tłumik SPES'a: http://bikepics.com/pictures/1413144/ Wyciagnalem DB killera i wszystkie siateczki ktore go wygluszaly. Efekt - o wiele lepsza reakcja na gaz w kazdym zakresie obrotow, zwlaszcza w dolnym. Piekny basowy dzwiek i czesto potrafi plomieniem zionac :D Postaram sie niebawem wrzucic filmik. NO TO WESOŁYCH ŚWIĄT!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Masz porównanie z fabrycznym. Czy lepiej się wkręca na obroty? Niestety nie mam porównania z fabrycznym już z takim tłumikiem (a raczej kompletnym układem wydechowym) kupiłem moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 skoro się narodził temat o tłumikach to też pospamuje czy jest sens włożenia waty szklanej i zamocowaniu jej rzy pomocy sprężystej siatki . chodzi o wyciszenie seryjnego dziada bo mnie z 10 km słychać jak dojeżdżam na tor :P Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Kupa czasu minela ale co tam... Obiecany filmik :) Sorry za jakosc, krecony telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzzio2 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czym sie rozni sama koncowka i kompletmy wydech wersji S od E( ksztaltem i mocowaniem czy jedak sa taie same) Moze ktos ma na sprzedaz kompletny wydech do drz S 06 :icon_razz: . Chodzi mi o zwieksznie mocy i wyziew tez musi byc:) W miescie nie jezdze wiec moze byc glosny :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi