enduromaster Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 każdy silnik z turbo przykopci jak dostanie duże obciążenie ;) a te bajki o tdci to to samo co pętla na szyi Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Moze zamiast na opale bedziemy jezdzic w przyszlosci na fusach z kawy... :icon_mrgreen: http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Wk...,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 każdy silnik z turbo przykopci jak dostanie duże obciążenie ;) a te bajki o tdci to to samo co pętla na szyi Nie tak do końca. Kiedyś był program w TV o japońskich właśnie tak jeżdżących motocyklistach, którzy nie wyobrażali sobie patrzenia na swoje rozbite moto po wypadku... :icon_rolleyes: Moze zamiast na opale bedziemy jezdzic w przyszlosci na fusach z kawy... :icon_mrgreen: http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Wk...,wiadomosc.html Eeeeetam. Pierdoły :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Nie tak do końca. Kiedyś był program w TV o japońskich właśnie tak jeżdżących motocyklistach, którzy nie wyobrażali sobie patrzenia na swoje rozbite moto po wypadku... :icon_rolleyes: Eeeeetam. Pierdoły :biggrin: Coś chyba nie w temat wszedłeś :):) A z tym kopceniem, to nie ma go gdy jest zamontowany filtr cząstek stałych z tego co się orientuję. Powoli zaczynają go zakładać do coraz większej ilości diesli. Dlatego coraz mniej nowych diesli kopci :) Myślę, że za lat kilka filtr cząstek stałych będzie w nowych dieslach obowiązkowy. Zresztą nie wiem czy w niektórych krajach już nie jest. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pierdoly, nowe tez kopca, jak im przyp....isz to idzie czarny dym z rury az milo... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Z tego co mi wiadomo to jednak jak mają filtr cząstek stałych to im nie idzie czarny dym. Mówiąc nowe masz na myśli może np 2-3 letnie np. mondeo a ja mówie o czymś co w niektórych modelach jest od zesżłego lub tego roku seryjnie montowane. Z pewnością dowiem się więcej na ten temat i dam znać :) Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pierdoly, nowe tez kopca, jak im przyp....isz to idzie czarny dym z rury az milo... :icon_mrgreen: Moje dwa diesle nie kopciły :icon_rolleyes: Kolegi Mondeo przy ponad 260 tysiącach też jeszcze nie kopci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Spróbuj wykręcić diesla na wysokie obroty to zawsze zakopci, to nieuniknione. Nie jest to związane ze zużyciem. Co nie oznacza że zostawia chmury dumy jak parowóz :) po prostu pojawi się na chwilę czarny dymek i tyle. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 W Diagtroniku powiedzieli mi, że to kwestia ustawienia mapy wtrysku. Powtarzam za nimi - "silnik diesla ma optymalną wydajność ciut powyżej granicy kopcenia". Czyli można diesla ustawić tak, żeby nie dymił, ale jak jest ustawiony optymalnie pod kątem osiągów, czarny dymek się zawsze pojawi. Mój TDI nie dymił - praktycznie wcale, chyba, że ostro dodawało się gazu przy sporym obciążeniu silnika. pozdr LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mój TDI nie dymił - praktycznie wcale, chyba, że ostro dodawało się gazu przy sporym obciążeniu silnika No własnie o tym mówimy, przydymi jak wykręcasz obroty pod obciążeniem. Na szczęście we współczesnych dieslach tego dymku naprawdę nie ma wiele. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Spróbuj wykręcić diesla na wysokie obroty to zawsze zakopci, to nieuniknione. Nie jest to związane ze zużyciem. Co nie oznacza że zostawia chmury dumy jak parowóz :) po prostu pojawi się na chwilę czarny dymek i tyle. Browarnym wiem co masz na myśli :wink: Po prostu nie kopci i tyle. Miałem TDI też nie kopciło nawet najmniejszego dymku nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Hmm... moje skromne doświadczenie mówi że każdy kopci ale kto powiedział że zawsze mam rację... :P Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Hmm... moje skromne doświadczenie mówi że każdy kopci ale kto powiedział że zawsze mam rację... :P też się na tym podpisuję bęgala każdy puści, nawet v10tdi , prawie nie widać ale jednak Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ide w zaklad z kazdym kto twierdzi ze jego diesel nie kopci :cool: jeszcze takiego diesla nie wymyslono coby nie zakopcil pod obciazeniem z butem w podlodze... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 No nie róbcie ze mnie ciołka ani ściemniacza :icon_razz: Miałem TDI w Ibizie i miałem w CDTI w Oplu więc wiem co mówię :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi