mauy86 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 przyłączam się do słów ENDUROMASTER - moje exc 200 na żwirowni tez bak połyka nawet nie wiadomo kiedy, wiec spalanie powyżej 10 to norma. zresztą kto kupuje takie moto i patrzy na spalanie?:P moto ma jechać, a nie jeździec zastanawiać się co by mu za dużo nie spalio - czy nie mam racji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 a kto powiedział że hard to nie enduro ? hard to enduro ale wyczynowe a kolega chyba miał na myśli zwykłe enduraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 no cóz w końcu to taki urok dwusuwa ,wypic swoje musi ,a jak sie nim kreci to w ogóle :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 mi dt jara 5l przy normalnej jezdze w terenie max 8 ... Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 hard to enduro ale wyczynowe a kolega chyba miał na myśli zwykłe enduraki nom :D dla mnie dwusuwowe hard enduro to jest z reguły cross z homologacją :D wszystkim........kosztami utrzymania mocą spalaniem zawieszeniem........ zestaw sobie np exc 125 z mtx125 :D w mtx 125 silnik cie przeżyje, pojedzie nawet na mixolu i spali te 7 przy normalnym używaniu a exc :D ?? exc ma blisko z kosztami utrzymania do sety typu cr125 czy kx125.... innaczej ma sie sprawa w 4 suwach bo np xr600 ma spalanie mtx80c żywotnośc silnika rzędu starszych samochodów i zawieszenie jak crossy i w ogóle mi sie marzy :D :D :D no cóz w końcu to taki urok dwusuwa ,wypic swoje musi ,a jak sie nim kreci to w ogóle bigrazz.gif żeby mogła być dobra zabawa musi być kasa :D dobre panienki też sporo kosztują :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 żeby mogła być dobra zabawa musi być kasa :D dobre panienki też sporo kosztują :D swiete slowa:D co do zabawy i kasy - nie trzeba wyjezdzac czesto zeby sie wyszalec na kilka dobrych dni:D wiec jeden bak jak oprozni w ciagu kilku godzin to starczy na poczatek:) pozneij zapomni o czyms takim jak spalanie a zajmie sie dobra zabawa i spalanie pojdzie do lamusa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 nom :D dla mnie dwusuwowe hard enduro to jest z reguły cross z homologacją :D wszystkim........kosztami utrzymania mocą spalaniem zawieszeniem........ zestaw sobie np exc 125 z mtx125 :D w mtx 125 silnik cie przeżyje, pojedzie nawet na mixolu i spali te 7 przy normalnym używaniu a exc :D ?? exc ma blisko z kosztami utrzymania do sety typu cr125 czy kx125.... innaczej ma sie sprawa w 4 suwach bo np xr600 ma spalanie mtx80c żywotnośc silnika rzędu starszych samochodów i zawieszenie jak crossy i w ogóle mi sie marzy :D :D :D żeby mogła być dobra zabawa musi być kasa :D dobre panienki też sporo kosztują :D Na wschodzie troche tańsze są :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Wiecie co ja nie wiem jakie jest spalanie w moim MTX ale coś ok 5-6 litrów na 100 w terenie a też go nie oszczędzam. Ale zobaczcie tak przy okazji co zrobił znajomy z innego forum z CZ 380 cross, są tam zdjęcia tego jak kiedyś była to jeszcze CZ-tka teraz czym to jest: http://www.polskajazda.pl/index.php?a=moto...82&opcja=detail Zobaczcie jego spalanie i to co przerobił w tej maszynie. Typ miał niezłą wizje co to tego sprzęta. Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Hipolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalrk Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 U mnie spalanie też około 7-8l/100km na początku myślałem że coś za dużo łyka ale czytając ten temat uspokoiłem się 2T 125ccm z '89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 hipolit link nie działa chodzi o koze szczura ?? koza to symetryk i bije rekordy spalania zwykła 380 bez motoplatu i membramy chla więcej niż cr 500 mimo że ma mniejszą pojemnośc i prawie o połowe mniej mocy ale taki urok symetrycznego silnika i przestarzałego nieprecyzyjnego gaźnika jikova (dużo benzyne sie marnuje np osiada i wsiaka w gume filtra powietrza bo jak wiadomo w symetryku benka w gaźniku idzie w 2 strony ze względu na powroty mieszanki ze skrzyni korbowej) pozatym koze trzeba kręcić wsiądzcie sobie po np yz 125 na cz 125/516 to każdy zobaczy o co chodzi (pomijając że 125/516 jest o połowe słabsza ) 250 też pali więcej niż jakakolwiek japońska ćwiara troche obniża spalanie motoplat i membrama ale i tak jest ono większe niż w japońcach .... ale koza to nie enduro tylko niby stary cross w praktyce bardziej hajabuza wśród wiejskich sprzętów kaskaderskich pozatym to pojazd dla tych co bardziej lubią grzebać niż jeździć więc pisanie o nim w tym temacie jest chyba offtopem :bigrazz: Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1011 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 :icon_mrgreen: ja mam pegaso 125 i mi pali do 10 jak ją cały czas kręcę a przy takiej spokojnej jeździe w 7 bym się może zmieścił:P pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 2T palą b.dużo ja mam 4T 600 i kumpel jak jedzie ze mną to zabiera plecak z kanistrem on ma CR250.Jak liczyliśmy z mojego licznika to wyszło 16l na 100km.Ale coś za coś on ma 60KM z 250ccm a ja 48KM z 600ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2T palą b.dużo ja mam 4T 600 i kumpel jak jedzie ze mną to zabiera plecak z kanistrem on ma CR250.Jak liczyliśmy z mojego licznika to wyszło 16l na 100km.Ale coś za coś on ma 60KM z 250ccm a ja 48KM z 600ccm. no i wrażenia z jazdy... a ta charakterystyka... mmm :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 cr 250 to nie enduro :D więc nie pisz tu o niej bo odstraszasz nam zwolenników 2t :D enduro 250 spali mniej jak 16/100 mtx 200 pali np koło 8 przy normalnej jeździe (bardzo fajny motocykl szkoda że tak rzadko spotykany jak inteligentne i ładne dziewczyny :D ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 cr 250 to nie enduro :D więc nie pisz tu o niej bo odstraszasz nam zwolenników 2t :D enduro 250 spali mniej jak 16/100 mtx 200 pali np koło 8 przy normalnej jeździe (bardzo fajny motocykl szkoda że tak rzadko spotykany jak inteligentne i ładne dziewczyny :D ) takich dziewczyn jak ty piszesz nie ma prawie wcale :biggrin: A 2T jest najlepsze i wogole super pali 2 l na 100 i sie nie psuje a CR to już Bóg motocykli :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi