Piotr Dudek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Wracamy do tematu jak proponujesz tylko przypomnij mi staremu który japoński motocykl ma dźwignie aluminiowe bo już nie pamiętam. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 no mój chyba ma :) tak? Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ok... jest to stop aluminium tyle ze pojecia nie mam jaki z metali kolorowych jakos zawsze cienki byłem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 No i teraz dotarliśmy w końcu do sedna sprawy. Gdyby klamki były wykonane z czystego aluminium i do tego kute mogli byśmy je prostować nawet wielokrotnie a ponieważ jest to stop alu z cynkiem lany ciśnieniowo jest bardzo sztywny ale i strasznie kruchy. Ma jeszcze jedną francowatą właściwość nie zamierzoną przez autora tego stopu czyli dużą plastyczność w momencie gwałtownego udaru dlatego po wywrotce klamka zwija się czasami w rogalik a potem pęka jak kryształ podczas powolnego prostowania w imadle. I to było by na tyle :banghead: Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Listopada 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Osobiście powoli tracę cierpliwość. Lojalnie ostrzegam - za SPAM w działach tematycznych będę kasował konta. Mam nadzieję, że osoby do których mówię, mają na tyle instyktu samozachowawczego w sobie, że to do nich dotrze. Mam dość czyszczenia tematów z gówna, nic do nich nie wnoszącego. Ponadto proszę Moderatorów prowadzących działy tematyczne o systematyczne dostarczanie informacji, który użytkownik zaśmieca tematy nic nie wnoszącym spamem oraz osobistymi wycieczkami. Będę wdzięczny za pomoc. Samolot - obojtęnie jak Cię oceniam po Twoim dorobku na tym forum, przepraszam, osobiście wstyd mi za niektóre zapodane tu posty. Ludzie, tak dalej być nie może!!! Naprawdę - wku**wiłem się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi