Melo Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Sprawna wygląda tak gościu od którego chce kupić moto nie przerejestrował moto na siebie tylko jeździł na danych jeszcze poprzedniego właściciela i teraz ja chciałem kupić moto i jak to zrobić bo w dowodzie są jeszcze dane 1ego właściciela . Co robić nie wiem czy zrozumiecie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ten koles chce ci sprzedać moto w ten sposób, ze niby ty jestes kupującym od kolesia z UK. Poprostu tak robią (nie rejestrują na siebie) zeby nie placic podatku i wogole nie figurowac w tranzakcji. Jesli koles nei figuruje nigdzie to srednia tranzakcja.Kto ci zagwarantuje ze moto i papiery nie są kradzione?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No właśnie o to mi chodziło . Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jesli koles nei figuruje nigdzie to srednia tranzakcja.Kto ci zagwarantuje ze moto i papiery nie są kradzione?? pzdrw Uk masz mozliwosc sprawdzenia moto ze strony prawnej tzn kto jest wlascicielam itp. jest to platne ale moim zdaniem warto takie cos zrobic i miec pewnosc. Robi sie to na stronie internetowej wpisujac numer rejstracyjny pojazdu. Adresu strony jeszcze nie znam ale postaram sie go odszukac :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 w Uk masz mozliwosc sprawdzenia moto ze strony prawnej tzn kto jest wlascicielam itp. jest to platne ale moim zdaniem warto takie cos zrobic i miec pewnosc. Robi sie to na stronie internetowej wpisujac numer rejstracyjny pojazdu. Adresu strony jeszcze nie znam ale postaram sie go odszukac :icon_rolleyes:autotrader.co.uk za wcale nieduza kase dowiesz sie o calej przeszlosci pojadzu, przeglady naprawy. Niedawno za darmo mozna bylo sprawdzic liczbe poprzednich wlasciceli,date zmi8any ostatniego kolor, model, poj silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 ooo dzieki za wyreczenie mnie od szukania tej strony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) A jak masz dowód rej. pojazdu z UK lub nr. rej i nr. dowodu rejestracyjnego (V5C) to możesz sprawdzić kawałek historii przeglądów technicznych za free. :) http://www.motinfo.gov.uk/ A tu stronka gdzie sprawdza się historię pojazdu w całości, odpłatnie czyli tzw. HPI Check.http://www.hpicheck.com Edytowane 5 Listopada 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 szkoda ze takich stronek u nas nie ma- byłoby mniej wkretów... Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90MX Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć, czy z takimi dokumentami+umowa kupna zarejestruję bez problemu motor? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heny Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak posiadając umowę kuna spisaną w UK + te dokumenty zarejestrujesz tego KTM bez problemu.Tak właściwie to wystarczy pierwsza kartka A4 od pkt. 1 do 8.Gdybyś nie zamazał reference number to powiedziałbym Ci jaki powinien mieć orientacyjny przebieg.Bo to że jesteś 5 właścicielem to pewnie wiesz. Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez Heny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90MX Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Document Reference Number:9127 845 6345Bo to że jesteś 5 właścicielem to pewnie wiesz. A nie wiem.. trochę ich duzo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heny Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 wejdź na te strone i uzupełnij dane zgodnie ze wzorem.http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/Mot/DG_10020539W postach powyżej masz info jak dokładnie sprawdzić moto odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCreatiVe Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam znalazłem ostatnio ogłoszenie na otomoto gdzie sprzedający wystawił Yamahe yzf r125 rok 2016 sprowadzona z angli, zainteresowałem się motocyklem i umówiłem się wstępnie na oględziny lecz moje pytanie brzmi czy właściciel ma obowiązek posiadać kartę pojazdu skoro zakupił motocykl w wielkiej brytanii od pierwszego właściciela,nie przerejestrował go ciągle stoi na żółtych blachach(mówi ze czasami odpali go i przejedzie kilka kilometrów zęby bezczynnie nie stał) jedyne co ma to dowód rejestracji przetłumaczony na polski... także proszę o pomoc gdyż jest to mój pierwszy motocykl który chce kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 po pierwsze naucz się korzystać z wyszukiwarki, bo jeszcze niejeden raz będziesz miał pytania typu podstawowego, które dawno posiadają odpowiedzi na fm po drugie przeczytaj sobie ten wątek, plus kilka innych, w których np ludzie opisują problemy ze sprowadzonymi motocyklami, przy których sprzedawca postanowił oszczędzić - kosztem kupca po trzecie niewiele napisałeś, bo nie wiemy kto widnieje w papierach, czy jest zrobiony import (pewnie nie), itd, a to są dane podstawowe. zwyczajowe jest tu oszustwo "kupowania od Anglika/ Niemca" czyli pominięcie pośrednika - i jeśli tak miałby wyglądać zakup, to od razu odpuść jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCreatiVe Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 jedyne co się dowiedziałem od sprzedającego to kupił motor od pierwszego właściciela z wielkiej brytani i przywiózł do polski z dowodem rejestracyjnym przetłumaczonym na polski i chce go sprzedać teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi