bart_b Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 A wiecie jaka jest dopuszczalna norma głośności wydechu? Ile dB może mieć przeciętny taki wydech sportowy bez dB killerów? Ja posiadam akrapovica a już się policja się czepiała, ale ja i tak nie odpuszczę, nie po to ma się wydech sportowy, żeby jeździć jak skuter :icon_razz: jak dostaniesz kilka mandatów to zmienisz zdanie. po to sa normy hałasu zeby ich przestrzegac. kilka dB wiecej nie przeszkadza ale bez przesady. To taki mniej wiecej klimat jak jak golf III z końcówka 100mm żenada :icon_rolleyes: A norma jest cos kolo 95dB Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Spaliny oplywajace db-killera rozgrzewaja bardziej wydech. Moim zdaniem powoduja rowniez wypalanie welny albo tego co tam masz jako tlumienie. Oczywiscie dzieje sie to stopniowo. Z czasem moze Ci sie poprostu wypalic od wewnatrz dziura w carbonie, bo spaliny beda chcialy sobie znalesc latwiejsza droge ucieczki Raczej wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne. W końcu te wydechy z plasteliny nie są ! (chyba) . :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ja mam w swojej Honoratce Akropovica i brzmi pieknie :icon_mrgreen: niezaleznie czy na wolnych, jak sie zaczyna bujac wchodzac na obroty, przy schodzeniu z obrotow czy tez jak zaczyna odcinac przy max obrotach :biggrin: chce to nagrac i zrobic sobie z tego dzwonek w telefonie :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 jak dostaniesz kilka mandatów to zmienisz zdanie. po to sa normy hałasu zeby ich przestrzegac. kilka dB wiecej nie przeszkadza ale bez przesady. To taki mniej wiecej klimat jak jak golf III z końcówka 100mm żenada :icon_rolleyes: A norma jest cos kolo 95dB Rozumiem, że zawsze przestrzegasz prędkości i wszystkich innych obowiązujących w tym kraju przepisów, czy po prostu jesteś relatywistą moralnym?! Jeden przepis trzeba przestrzegać (bo np. akurat nie mam głośnego wydechu) a innego nie (bo jest mi niewygodny). Jak Ty dostaniesz kilka mandatów i np. innych kar administracyjnych, to też zmienisz zdanie na wiele rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Raczej wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne. W końcu te wydechy z plasteliny nie są ! (chyba) . :bigrazz: Ja tylko mowie o moich doswiadczeniach z db killerem Prosze - oto przyklad Miejsce przepalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Rozumiem, że zawsze przestrzegasz prędkości i wszystkich innych obowiązujących w tym kraju przepisów, czy po prostu jesteś relatywistą moralnym?! Jeden przepis trzeba przestrzegać (bo np. akurat nie mam głośnego wydechu) a innego nie (bo jest mi niewygodny). Jak Ty dostaniesz kilka mandatów i np. innych kar administracyjnych, to też zmienisz zdanie na wiele rzeczy. jak jeszcze raz, ze zrozumieniem przeczytasz mojego posta do zauważysz zdanie: "KILKA dB WIECEJ NIE ZASZKODZI ALE BEZ PRZESADY" Dla lepszego zrozumienia powiem ze zachowajmy we wszystkim jakis rozsadek. nie mowie zeby jezdzic z fabrycznymi tlumikami ale nie z takimi ktore slychac trzy skrzyzowania dalej. szanujmy tez innych ludzi na drogach i mieszkajacych w okolicy twojego przejazdu. osobiscie mieszkam przy ulicy na ktorej latem chopoki dziduja po nocach i pomomo tego ze jestem "aktywnie jeżdżącym" to o 3 wnocy mi to przeszkada bo rano ide do pracy. tak samo z predkoscia. nie mowie zeby jezdzic 50 ale bez przegiecia. troche logiki nie zaszkodzi w zadnym przypadku bo moze bedzie mniej nagonek na nas wszystkich, bo osobiscie nie mam ochoty zbierac epitetów za jakegos 19to latka z pełnym przelotem Ja tylko mowie o moich doswiadczeniach z db killerem Prosze - oto przyklad Miejsce przepalenia po jakim czasie sie to stalo?? wyglada nie ciekawie Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Po trasie Warszawa - Ustron - Warszawa - jechalem z plecaczkiem i zainstalowalem dla Niej db killer. Wczesniej nie bylo tego efektu bo jezdzilem na pelnym przelocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Po trasie Warszawa - Ustron - Warszawa - jechalem z plecaczkiem i zainstalowalem dla Niej db killer. Wczesniej nie bylo tego efektu bo jezdzilem na pelnym przelocie. To nie przez db killera, tylko przez babe :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ja tylko mowie o moich doswiadczeniach z db killerem Prosze - oto przyklad Miejsce przepalenia Łoo kaarwa ! Może se buta przypaliła ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montana Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Witam ludziska! Mam szybkie pytanie i czekam na takowąż odpowiedź - mam do wyboru do swojej SV 650 komin Yoshi tri oval stalowy albo Akrapa oval tytanowy (dedykowane). Czy oba mają wyjmowane dB killery ? Który ma bardziej basowy, donośniejszy ryk ? Pomóżta! :notworthy: Edytowane 8 Lipca 2009 przez Montana Cytuj Rodełoooo na kucyku , iiihhhahahahahah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam ludziska! Mam szybkie pytanie i czekam na takowąż odpowiedź - mam do wyboru do swojej SV 650 komin Yoshi tri oval stalowy albo Akrapa oval tytanowy (dedykowane). Czy oba mają wyjmowane dB killery ? Który ma bardziej basowy, donośniejszy ryk ? Pomóżta! :notworthy: Yoshimura taką jak ma np. HunterM jest dość znacząco głośniejsza od mojego Akrapa. W Akrapie musisz sprawdźić czy w ogóle były oferowane z db killerami bo np do mojej 954 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montana Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Czy to porównanie tyczy się dwóch rzędówek ? Cytuj Rodełoooo na kucyku , iiihhhahahahahah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Czy to porównanie tyczy się dwóch rzędówek ? 954 vs zx-9r - więc chyba tak :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montana Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Nie powiedziałeś od razu kto stawał w szranki z Twoim Bladym dlatego spytałam ;) Kwestia jak to będzie grało w "fałce". Patrząc po youtube mało jest filmików SV z Akrapem i nie da się jednoznacznie porównać, choć nieco bardziej skłoniłam się do Yoshi której "z każdej strony" posłuchałam. Decyzję muszę podjąć do jutra .. :] Cytuj Rodełoooo na kucyku , iiihhhahahahahah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Nie powiedziałeś od razu kto stawał w szranki z Twoim Bladym dlatego spytałam ;) Kwestia jak to będzie grało w "fałce". Patrząc po youtube mało jest filmików SV z Akrapem i nie da się jednoznacznie porównać, choć nieco bardziej skłoniłam się do Yoshi której "z każdej strony" posłuchałam. Decyzję muszę podjąć do jutra .. :] Żartowałem :wink: Na youtubie zbytnio efektu dźwiękowego nie ma, więc porównywanie dźwięku właśnie tam to chyba kulawy pomysł :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi