janekk Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 A ja wymieniłem wszystko na początku grudnia - teraz moto śpi w ciepłym. Z tego co mi wiadomo to zimowanie nie ma wpływu na olej, płyny, świece, itp., a powiem, że nawet lepiej jak świeży olej w silniku. Oczywiście z wymianą opon poczekam do wiosny, no i aku wyjęty ładnie się ładuje. Ale wiosna już wkrótce i wtedy żadnych kolejek tylko na moto :flesje: :smile: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ale wiosna już wkrótce i wtedy żadnych kolejek tylko na moto :bigrazz: ;) . No wlasnie, to jedyny argument za tym by zrobic to w zime... ale chyba poczekam do wiosny ;) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemol Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nikt nie jest w stanie podać max/min wymiarów podnośnika (tego od Ciho) dla XVS1100A? Nie wierzę. Na razie zimuję kątem u znajomych kolegi, więc nie mogę się u nich szarogęsić i nie mam swobodnego dostępu do sprzęta.Może dobroć na Was spłynie z okazji Świąt Bożego Narodzenia i ktoś odpowie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Hej rzemolJak chcesz to zmierze swoj podnosnik i podam ci jakie ma wymiary (na pewno podejdzie pod xvs1100) ale chyba nie o to ci chodzi :) Najpredzej znajdziesz to w serwisowce, masz tam minimalny przeswit, do niego dodajesz z 1,5 - 2 cm bo podnosisz moto bez jezdzca i masz wysokosc podnosnika co do szerokosci to juz gorzej :crossy: ale bys moze w serwisowce cos odkopiesz skoro nikt juz do swoich dragow 1.1 nie zaglada w zimie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nie, nie jedyny - teraz w warsztatach pustki a wiosna urwanie wszystkiego i dlugie terminy i wyzsze ceny.Zrobilbym teraz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Poniżej jest sznurek to tekstu Pawła o zimowaniu moto:http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,2348002.htmlJest tam też mowa o tym żeby olej wymieniać po zakończeniu sezonu, a nie na jego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemol Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Właśnie o to mi chodzi Ciho. Ale kolega podpowiedział, że może być problem z podłożeniem podnośnika, ponieważ płaszczyzna pod spodem, czyli rama nie jest równa tzn. bliżej tylnego koła jest wyżej o kilka cm. A i w osi poprzecznej też nie jest równo. Czy to prawda?Pzdr Edytowane 28 Grudnia 2006 przez rzemol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 U mnie rury ramy biegna obydwie rownolegle do podloza, problem jest tylko z wystajacym od spodu korpusem silnika, dlatego zastosowalem w swoim podnosniku wciecie, mozna tez tak jak proponowali koledzy zastosowac podporke pod sama rame zakladana na podnosnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 W kwestii podnosnikow to prosze... z nowej oferty LOUIS'a 2007 Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xedos1 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Znalazłem fajny podnośnik przypadkowo, oto LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżej_si Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Znalazłem fajny podnośnik przypadkowo, oto LINKNo tak, podnośnik fajny, ale nie wiem, czy swojego Draga podniesiesz, ponieważ silnik wystaje poniżej poziomu ramy, a podest w podnośniku jest płaski. Chyba że chciałbyś podnieść motor tylko z jednej strony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xedos1 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 A TU jest podnośniczek za 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżej_si Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Nareszcie uporałem się z wykonaniem podnośników i wózka. W miarę dokładny ich opis znajdziecie tu:http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...20entry868351 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Spotkalem sie z dwoma sposobami przechowywania motocykla zima - z bakiem napelnionym paliwem albo z bakiem pustym. Poniewaz sa to dwie zupelnie rozne metody, trudno mi znalezc miedzy nimi podobienstwa, ktore sluzyly by temu samemu celowi. Mnie osobiscie bardziej przekonuje sposob z bakiem pelnym, bo paliwo chroni scianki przed korozja.Co wy myslicie o tym?W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 było - z paliwem w baku, bez paliwa w gaźnikach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi