Skocz do zawartości

Popychacze

leber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witjcie.

Mam takie oto pytanko.

Czy końcówka popychacza zaworowego ,ta co współpracuje z laskami powinna się obracać?

Ja mam jedeą obrecającą się ,a reszta jest na stałe.

z góry dziękuję za odpowiedz.

Jeśli masz na myśli końcówkę umieszczoną w dźwigience zaworowej (koniku), która styka się z laską popychacza, to tam nic nie może się obracać. Część z kulistą powierzchnią musi być osadzona na wcisk (regeneracja poprzez wklejenie preparatem Loctite). Podobnie w popychaczu osadzonym w bloku nic nie może się samoistnie obracać. Kuliste powierzchnie styku z laską umożliwiają jedynie samej lasce obrót w czasie pracy silnika.

No poczekajta. Po pierwsze kolejny artysta którego trzeba interpretowac o jaki motocykl i jaki silnik mu chodzi. Ma junaka pisze, w rosyjskie. Ural nowszego typu miałby coś takiego ale jak własciciel nie potrafi nawet określić o co mu chodzi, to niech sam zgaduje.

Edytowane przez prince

No poczekajta. Po pierwsze kolejny artysta którego trzeba interpretowac o jaki motocykl i jaki silnik mu chodzi. Ma junaka pisze, w rosyjskie. Ural nowszego typu miałby coś takiego ale jak własciciel nie potrafi nawet określić o co mu chodzi, to niech sam zgaduje.

O serdecznie przepraszam szanowne towarzystwo ,mój błąd , :biggrin: oczywiście chodzi o ruska czyli URALA nowszego typu.

No to skoro tak, to jesli dobrze pamiętam inny rodzaj popychaczy które jednocześnie obracają się w prowadnicach idą w parze z przesunietymi w porównianiu ze starszym typem, krzywkami rozrządu na dostosowanym do nich wałku nierządu i nie jestem pewny czy to juz zawsze ten który ma zdejmowalne koło napedu pompy gnojówki czyli oleju. Ja bym nie zrozumiał ale chiałem dobrze :icon_mrgreen: <rptfl>