grucha87 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 hej,chciałbym zakupic te czesci: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YZ450F-oem-yamaha-Valve-Kit-w-springs-seals-03-08_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a543Q7c39Q3a1Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem300264747460QQitemZ300264747460 i nie wiem jak się do tego zabrac.Co jesli urzędnicy w polsce uznają że nalićżą cło.co w tedy?duzo z tym jest załatwiania?Prosze o Doradztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 hej,chciałbym zakupic te czesci: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YZ450F-oem-yamaha-Valve-Kit-w-springs-seals-03-08_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a543Q7c39Q3a1Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem300264747460QQitemZ300264747460 i nie wiem jak się do tego zabrac.Co jesli urzędnicy w polsce uznają że nalićżą cło.co w tedy?duzo z tym jest załatwiania?Prosze o Doradztwo Czy naliczą cło, czy nie, zależy trochę od szczęścia :biggrin: Jak się umówisz ze sprzedawcą, żeby nie wpisywał wartości na liście (a jak musi to nie więcej niż 20 - 30 USD) i nie wsadzał żadnej faktury do paczki, to masz szanse (z mojego doświadczenia 4:0), że się uda. Jeśli nie, to dostaniesz pismo, żeby skontaktować się z pocztowym urzędem celnym. Dzwonisz, mówią o co chodzi i... piszesz oświadczenie o wartości paczki (jak podasz za mało, mogą kwestionować) i przesyłają Ci paczkę za pobraniem. Wtedy płacisz cło (8% od wartości) + Vat (22% od wrtości z cłem) np. podałeś/sprzedawca podał wartość 200 zł: cło: 16 zł Vat : 216 x 22% = 47,52 razem do zapłaty : 63,52 Testowałem, raz (ze dwa miesiące temu) młotek wpisał wartość na liście przewozowym :icon_twisted: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 a jesli podam za mało i będą kwestionować to co dalej?odeślą paczkę do nadawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 jedyna szansa jest taka ze sprzedajacy wysle paczke jako podarunek. W innym przypadku urzad celny bedzie chcial od ciebie wszystkie dokumenty, dowody kupna (lacznie z wydrukiem aukcji strony ebay gdzei to zakupiles). Jednak jak umowisz sie ze sprzedawca zeby potraktowal to jako prezent to problem z glowy. Kase wyslij mu za posrednictwem paypal na przyklad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Przede wszystkim nie ten dzial.Po drugie wielu sprzedawcow z US i Canada nie znosi kombinowania z wartosciami i zaznacza to w swoich aukcjach. To oni w koncu nadstawiaja tylka za zanizenie wartosci. Tak ze badz przygotowany na to roznorodne reakcje na zapytanie o zanizanie wartosci sprzedazy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Sprzedawcy nie chcą zaniżać często wartości paczki, ponieważ ubezpieczenie jest od wartości deklarowanej, a nie rzeczywistej. Także jak coś się z paczką stanie to masz lipe. Cło naliczają od wartości powyżej 40 euro, ale to tylko teoretycznie. Jak zamawiałem paczki o wartości ponad 300 zł, ale były w niej różne rzeczy nie było problemu. Raz zamówiłem adidasy za 130 zielonych z przesyłką i się doczepili, następnie 6 par butów za 9 stów i też się doczepili, 6 koszulek z chin też się doczepili. Ogólnie jak nie ma w paczce kilku takich samych rzeczy i wartość nie jest jakaś wielka to jest lajt. Jak kupujesz ze sklepu to raczej lipa z takimi wałkami, ale jak od osoby prywatnej idzie się dogadać co do wartości lub wysyłki jako prezent. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plooscva Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Jest jeszcze możliwość wysylki 'as a engnieering sample'.Ja do tej pory nie spotkalem się z 'niezrozumieniem' ze strony sprzedawcy, ba, nawet sam proponowal wysylkę 'as a gift' :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio68 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Przez ostatnie 6 miesięcy dostałem 2 paczki ze stanów i jedną z kanady -nic nie płaciłem cła.Pierwsza była duża,ale Glenn wypisal/a(nie wiem czy to imię żeńskie czy męskie)wartość 77 baksy.W środku była faktyczna faktura na 255 $.Nigdy nie było kłopotu z pomniejszeniem faktury-zawsze otrzemałem odpowiedż:OK rozumiem.Dwie paczki buły po 7 dniach,jedna po 21.Kurde-trzy farty.Myślę,ze trzeba ryzykować-dolar idzie do góry.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MancinWro Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ja zamawaiłem paczkę DHL o wartości 90$ i doliczyli sobie jeszcze 60zł opłaty magazynowej i oczywiście pwysyłka 380zł ..... Wrrrr ale niestety tylko w stanach było dostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoman44 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Ja zamawaiłem paczkę DHL o wartości 90$ i doliczyli sobie jeszcze 60zł opłaty magazynowej i oczywiście pwysyłka 380zł ..... Wrrrr ale niestety tylko w stanach było dostępne...Najgorzej jak chcesz zaoszczędzić i kupujesz tam bo taniej a w rezultacie i tak przepłacasz. Cytuj Tuning zawieszenia motocross i enduro Szukiel Racinghttp://www.szukiel.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Najgorzej to ja miałem bo zaginęła mi paczka za 500$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi