Tomot Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam mam kask z ANTiFOG-iem i jechałem kiedyś na otwartej szybce i nabiły mi się owadywięc wziołem bawełnianą szmatke chuchnołem i przetarłem szybke od środka więc w niewiedzy starłem tą powłoke co Ja mam teraz zrobić szybka w kasku zaczyna mi się zaparowywać podczas stania na światłach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 kupić akcesoryjny antifog, np na allegroa na przyszłość korzystać z wyszukiwarki: np wpisać antifogjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 hm ...moze wystarczy zmienic antyfoga no nowy, bo juz raczej zaden preparat nie pomoze, ale od zwyklego chuchniecia i przetarcia szmatka nic nie powinno sie stac, rozumiem od jakiegos preparatu z alkoholem ale od zwyklej szmatki... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Ale w moim kasku jest tylko jakaś substancja czy folia tak jak chłopaki tu dawniej pisali....ale myśle że mam substancje bo foli bym chyba nie starł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 To może sprawdź??? Antyfogi sa 2 - albo chemia na powierzchni, albo druga szybka, która tworzy przestrzeń izolującą z powietrzem.Jak przetarłeś dodatkową szybkę, to ona zmatowieje, ale dalej nie będzie parować. Jak miałeś powłokę, to jedno starcie jej nie zaszkodzi aż tak.Coś tu dziwnie jest..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 To jednak mam powłokę, ale na szczęście jeszcze się broni troszkę się podusze :) na światłachAle będe miał nauczke na przyszłość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) To może sprawdź??? Antyfogi sa 2 - albo chemia na powierzchni, albo druga szybka, która tworzy przestrzeń izolującą z powietrzem. ...albo naklejona folia na wewn. str. szybki (ta druga szybka to pin-lock). Ja mam w swoim Cabergu właśnie antifoga w postaci naklejonej folii. Regularnie ją myje (bawełnianą szmatką i sprayem schella do mycia kasków) i nic się z nią nie dzieje, więc nie wydaje mi się, że jednorazowe przetarcie mogło zaszkodzić. ps. Antifogi są mniej skuteczne niż pin-locki i na światłach może się zdarzyć, że przy niskich temp. będzie parowało. Pzdr Edytowane 16 Października 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 ps. Antifogi są mniej skuteczne niż pin-locki w kwestii formalnej: pin-lock to tylko opatentowana nazwa; de facto to też antifog :rolleyes: BTW: test fogcityjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Pinlock to chyba nazwa mocowania antifoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Pinlock = dodatkowa szybka mocowana na pinach. Każdy pinlockjest antifogiem, ale nie każdy antifog = pinlock. Od przetarcia na sucho jak najbardziej mogło się to zetrzeć, w tym wypadku najlepiej kupić np. Fogcity. Pamiętaj żeby przed montażem całkiem usunąć warstwę antifog z wizjera. Edytowane 16 Października 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) Macie rację - pin-lock też jest oczywiście antifogiem :biggrin: Może trochę zamotałem, ale chodziło mi o to, że oprócz chemii i pin-locków są jeszcze naklejane folie , które nadają się do (oczywiście delikatnego) mycia.pzdr Edytowane 17 Października 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Rigchter Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 WitamNie wiem jaki antifog został zastosowany w tym przypadku, ja u siebie mam jakąś chemie na szybie i po kilkukrotnym czyszczeniu nic sie z nią nie dzieje.W moim mniemaniu w tym przypadku powodem parowania jest pogoda, niska temperatura oraz duża wilgotność powietrza działa na naszą niekorzyść w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 To czym to czyścisz tą szybke od środka? Bo Bardzo chciał bym o nia zadbać ale już się boje!!!!!!!!! :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Mówicie, że natyfoga można zetrzeć... Ja w moim FM wielokrotnie czyściłem wewnętrzną warstwę wizjera bo też miałem czasami gości w postaci owadów :icon_mrgreen: Ale jakoś cały czas ten "Opitivision no fog" działało... Dlatego zastanawia mnie fakt, że Ty przetarłeś szmatką i już antyfog nie trzyma. Ja też czasami przecierałem szmatką tudzież chusteczką papierową w trasie jak akurat nie było niczego pod ręką i było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmurek Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 to mówicie, że tą folię (ja mam fogcity) można przecierać wilgotną szmatką ? bo ostatnio zauważyłem, że pokryła się brudem i stała się jakby trochę tłusta i tak myślę czy jak przetrę wilgotną szmatką to czy jej szlak nie trafi :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi