MOC Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Iskier to junakowi duzo potrzeba, szczegolnie kiedy przejedzie sie nim przez jakas glebsza kaluze... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 W dzisiejszych czasach to juz nie problem, wynalezli silikon, :icon_twisted: kobiety tez sie ciesza:) faceci mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam Tak jak już pisalem zakupiłem junaka w tzw. skrzynkach jest to rok 1962 czyli M10 okazało się jednak, że silnik jest od przejściówki numer 17738 czyli bez nadlewów i odpowietrzenia na zębatke zdawczą. Mam taki dylemacik czy warto ładować go do modelu 1962 jak wiadomo straci on na oryginalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Merfi, zapisz sie na Dzikiego Junaka i zamien sie z ktoryms z uczestnikow, na silnik, albo nadwozie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Zapisanie się do dziekiego junaka graniczy z cudem brak akceptacji. Chyba trzeba mieć dobre chody .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 W twoim wypadku zajął bym się w takim razie resztą motocykla. To trochę czasochłonne zajęcie, więc po drodze na pewno trafi się okazja zamiany lub kupna odpowiedniego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Zapisanie się do dziekiego junaka graniczy z cudem brak akceptacji. Chyba trzeba mieć dobre chody .... Ejże Koliego :wink: Pisz na [email protected] albo [email protected] i się od ręki wpiszesz :-) Pozdrawiam K54 Witam Tak jak już pisalem zakupiłem junaka w tzw. skrzynkach jest to rok 1962 czyli M10 okazało się jednak, że silnik jest od przejściówki numer 17738 czyli bez nadlewów i odpowietrzenia na zębatke zdawczą. Mam taki dylemacik czy warto ładować go do modelu 1962 jak wiadomo straci on na oryginalności. Witaj A jaki numer silnika Ci potrzebny ? ( znaczy jaki masz nr ramy ) Pozdrawiam K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Rama jest z 1962 roku nr z dowodu to 10100639 a silnika , którego brak to 48562. Ten silnik , który mam jest po kapitalce troszke szkoda go sprzedać tylko niezbyt będzie on pasował z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Coś ten nr ramy z dowodu jest nie taki - lepiej sprawdź na główce ramy lub tabliczce znamionowej. Co do silnika jaki masz obecnie, to daj mi jakieś foty na PW lub [email protected] Mam w zapasie silnik, który na pewno by ci przypasował, a ja z kolei myślę o skończeniu przejściówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Rama jest z 1962 roku nr z dowodu to 10100639 a silnika , którego brak to 48562. Ten silnik , który mam jest po kapitalce troszke szkoda go sprzedać tylko niezbyt będzie on pasował z resztą. Witaj, jakbyś strasznie się upierał przy zbliżeniu do orginału to mam silniki o nr 49350 i 49214. Oba prawie kompletne , ale do remontu :-( Jednakowoż ten Twój nr ramy dosyć fikuśny jest .... może go trzeba czytać " M 10 100639 ". Ale Junacków coś koło 90 tyśków wyrobili. Sprawdź co masz nabite na ramie. Posdrufki K54 Edytowane 22 Listopada 2008 przez K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A potrzebuuje ktos ramke na swietlik do janka???No trafił sie dzis jakos przypadkowo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troublemaker Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam Chciałbym zakupić junaka, czytałem już sporo o tym motocyklu mam jednak pytanko do posiadaczy jak i do osób, które miały styczność z tym motocyklem jakie są wady i zalety niby wszędzie o tym piszą jednak wiadomo, że najlepsze informacje pochodzą od samych użytkowników. Dziękuje Posiadanie JANA to kawałek męskiej przygody.No.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 To sie tyczy kazdego weterana, bo trzeba mu poswiecic duuzo wiecej ciepła i cierpliwosci niz innemu współczesnemu dwukołowcu(pisze 2kołowiec bo teraz nie ma juz motocykli, tylko jezdzace laptopy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi