ricardo Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich zamiłowanych w remontach rusków bez końca...... :smile: Otrzymałem ofertę kupna M72 na Ukrainie. Jest to rocznik 57. Zastanawiam się czy można prawnie od nich takowy przywieżc?Czy jest na forum ktoś kto jest obeznany w temacie?Będę wdzięczny za wszelakie podpowiedzi :lalag: Pozdr. Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 kUPOWAŁEM URALA NA UKRAINIE KOSZMAR.Należy go tam wyrej. założyć kartę WIN spisać umowę kupna sprzedaży w tym samym urzędzie komunikacyjnym i chyba tyle nawet już niepamiętam,jeszcze ze 150 usd w łapę w urzędzie i jakieś 200 usd na granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 kUPOWAŁEM URALA NA UKRAINIE KOSZMAR.Należy go tam wyrej. założyć kartę WIN spisać umowę kupna sprzedaży w tym samym urzędzie komunikacyjnym i chyba tyle nawet już niepamiętam,jeszcze ze 150 usd w łapę w urzędzie i jakieś 200 usd na granicy Czy mógłbyś podac na priv nr tel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam wszystkich zamiłowanych w remontach rusków bez końca...... :( Otrzymałem ofertę kupna M72 na Ukrainie. Jest to rocznik 57. Zastanawiam się czy można prawnie od nich takowy przywieżc?Czy jest na forum ktoś kto jest obeznany w temacie?Będę wdzięczny za wszelakie podpowiedzi :notworthy: Pozdr.Jeszcze sobie sprawdz ile w tej emce jest emki... A ile byle czego co bylo pod reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 temat był juz wałkowany i to ze szczegółami, poszukaj w archwum, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Hej! Przerabialem to w wakacje. Umawiasz sobie motocykl, spisujesz umowe jedziesz na policje w moim przypadku oni przecinają rog dowodu i zabieraja tablice, dostajesz swisteczek ( 50$ pod stolem ) Potem granica za 50 euro tym razem jedziesz bez kolejki i kontroli, clo oplacasz albo na granicy albo u siebie w urzedzie celnym. Tylko ze na ukrainie to biednie w emki tam dnieprasa to na kazdym kroku kupisz ale o Emę bedziesz sie musial ostro postarac. Pochwal sie co przywiozles:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 WitamPotrzebuję pomocy w sprawie kupna MW 750. Zamierzam kupić ten motocykl na Ukrainie. Mieszkam dosyć blisko granicy, ale niestety nigdy nie byłem tam, dlatego w ogóle nie mam pojęcia gdzie powinienem szukać sprzęta? Do jakiego miasta powinienem się udać? Zaznaczam, że mam busa którym mogę przywieźć motocykl, więc z transportem nie będzie problemu. Może ktoś z Was wie cokolwiek o tym lub ktoś ma kontakt z osobami, które sprowadzały podobne moto i mogłyby mi udzielić cennych wskazówek, co do kupna MW 750 z Ukrainy. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny :icon_evil: Już od dawna zamierzałem kupić stary motocykl, odrestaurować go i wejść w cały ten klimat motocykli wojennych :) Pozdrowienia Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) byl ostatnio podobny temat- wystarczy ze poszukasz. btw. jedziesz bo masz cos/ ukrainiec zapewnia, ze ma mw-750 czy na zasadzie "szukac do bolu"? Goska Edytowane 13 Września 2008 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 byl ostatnio podobny temat- wystarczy ze poszukasz. btw. jedziesz bo masz cos/ ukrainiec zapewnia, ze ma mw-750 czy na zasadzie "szukac do bolu"? Goska Tak ja pojechałem na ukrainę po iża a przywiozłem urala m-63 ciekawe no nieMyśle że miałem wiele szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Nie mam jeszcze nic na oku. Nawet nie wiem gdzie szukać. Popytam ludzi, bo u mnie w okolicy mnóstwo ludzi jeździ na Ukrainę po paliwo. Chciałbym znaleźć MW 750 z koszem, napędem na koło kosza i biegiem wstecznym. Jeżeli nie znalazłbym tego moto to celowałbym w K-750 bez kosza raczej.... Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Nie mam jeszcze nic na oku. Nawet nie wiem gdzie szukać. Proponuję Ci poszperac troszkę po ogłoszeniach na ukraińskich stronach sprzedających ogólnie zwaną motoryzację. No to pochłania czasu-ale coś za coś.Zdarza się trafic uczciwy i fajny sprzęt od prywatnych osób.Cena będzie różna -nie sugeruj się nią.Ryzyko jakie ponosisz to odległośc na darmo albo nie!Ale od Ciebie jak piszesz nie jest daleko. Pamiętaj jednak Ukraina to wielki kraj. Ale mieszkają tam też porządni ludzie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Dzięki za odpowiedź ricardo :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Jesli mozesz spedzic tam wiecej czasu to napewno pytajac zwykluch ludzi gdzie jest motocykl z kolaską wskaza CI wiele miejsc, najczesciej sa to dniepry ale zawsze cos innego tez sie moze trafic. a co do miast to slyszalem juz od kilku handlarzy (co prawda handluja czesciami do Uazów, gazów itd. ) ze jest taka dzielnica w Lwowie gdzie mozna kupic wszytsko z woja... od mundurów przez nowe czesci, motocykle, samochody a czasami uzbrojenie. . . nie wiem na ile w tym prawdy ale slyszalem o tym z dwóch niezaleznych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 to slyszalem juz od kilku handlarzy (co prawda handluja czesciami do Uazów, gazów itd. ) ze jest taka dzielnica w Lwowie gdzie mozna kupic wszytsko z woja... od mundurów przez nowe czesci, motocykle, samochody a czasami uzbrojenie. . . nie wiem na ile w tym prawdy ale slyszalem o tym z dwóch niezaleznych źródeł. To ciekawe co piszesz-sprawdz żródła i zapodaj parę szczegółów ze Lwowa.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ode mnie goscie pojechali na ukraine po motory, załozyli ze kupia 3 i troche czesci, oczywiscie jada w ciemno bo tam motorów od groma w kazdym kołchozie to co najmniej 20stoi pod płotem, pojechali wydali kupe kasy, stracili kupe czasu i....nic nie znalezli:-)warto nie warto, moze lepiej pojechac na bazar w łodzi ale wczesnie i kupic cos od ruskich na miejscu za w miare przyzwoite pieniadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi