hary kapuchan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Będzie dobry (rozumiem, że do silnika? Bo do skrzyni i sprzęgła to średnio). jasne, jasne :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: , że do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam , mam pytanie do kogos kto ten patent przerabiał w swoim motocyklu, chodzi mi o osłony (deflector) wiatrowo-deszczowe na kolana do Heritage lub Road Kinga..Montuje sie je do lag pod szyba.Czeka mnie pare dalszych wyjazdow bez wzgledu na pogode, czy jest sens zakładania tych blach.Pozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Na pewno coś one dają bo dla ozdoby raczej takiego pasztetu nikt nie zakłada. :biggrin: pzdr. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, mam pytanie. W Softailu z 2003 roku nie dziala prędkosciomierz, Jadnak on sam jest sprawny (został sprawdzony). Gdzie może leżeć przyczyna tego problemu?????? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam , mam pytanie do kogos kto ten patent przerabiał w swoim motocyklu, chodzi mi o osłony (deflector) wiatrowo-deszczowe na kolana do Heritage lub Road Kinga..Montuje sie je do lag pod szyba.Czeka mnie pare dalszych wyjazdow bez wzgledu na pogode, czy jest sens zakładania tych blach.Pozdrawiam :flesje: Ma sens. Mialem zalozone w poprzednim i widzialem roznice kiedy byly zlozone a kiedy nie . Dobre w zimie i w czasie deszczu W lecie ze wzgledu na klimat zdejmowalem bo wyraznie czulem ze mam zbyt malo chlodzacego mnie powietrza Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, mam pytanie. W Softailu z 2003 roku nie pokazuje prędkości. Jadnak prędkosciomierz jest sprawny (został sprawdzony). Gdzie może leżeć przyczyna tego problemu?????? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, mam pytanie. W Softailu z 2003 roku nie pokazuje prędkości. Jadnak prędkosciomierz jest sprawny (został sprawdzony). Gdzie może leżeć przyczyna tego problemu?????? Pzdr. Siema, predkosciomierz nie jest napedzany linka tylko czujnikiem, tzw. SPEED SENSOR, jest to bardzo typowa usterka i dosc czesto ulega awarii (przynajmniej w sportsterach). jest to taki kabelek z kwadratowa koncowka wkrecany do korpusu silnika (w sporciaku z przodu , w buell'u z tylu przy skrzyni) ps/ nie podbijaj postow, zrobi sie bajzel. Edytowane 21 Grudnia 2008 przez Unix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Siema, predkosciomierz nie jest napedzany linka tylko czujnikiem, tzw. SPEED SENSOR, jest to bardzo typowa usterka i dosc czesto ulega awarii (przynajmniej w sportsterach). jest to taki kabelek z kwadratowa koncowka wkrecany do korpusu silnika (w sporciaku z przodu , w buell'u z tylu przy skrzyni) ps/ nie podbijaj postow, zrobi sie bajzel. Dzięki :bigrazz: Też słyszałem że to częsta usterka. Ale w jaki sposób to wymienić?? Trzeba to rozłanczać z przewodów elktr.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, mam pytanie. W Softailu z 2003 roku nie pokazuje prędkości. Jadnak prędkosciomierz jest sprawny (został sprawdzony). Gdzie może leżeć przyczyna tego problemu?????? Pzdr. Wykręć czujnik i go oczyść powinno pomóc (a na pewno nie zaszkodzi :icon_mrgreen: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczyrk Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 koledzy, podpowiedzcie mi - jaki olej lać do TC 96. w serwisówce podają trzy rodzaje. czy 20w50 będzie dobry? pozdrawiam Witam.Lepiej zalej półsyntetykiem.Screamin Eagle do wszystkiego-silnik,skrzynia,sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajmick Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) Screamin Eagle do wszystkiego-silnik,skrzynia,sprzęgło Do wszystkiego - czyli do niczego :lapad: ,uniwersalne to sa tylko kombinerki :icon_mrgreen: Edytowane 21 Grudnia 2008 przez mikolajmick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczyrk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Do wszystkiego - czyli do niczego :lapad: ,uniwersalne to sa tylko kombinerki :icon_mrgreen: "Specjalista" się odezwał. Poczytaj trochę fora z USA i dowiesz się może trochę więcej o oleju SE.Chyba że twoim zdaniem powinien zalać Selektolem-bo gęsty jest? Kolego lej oryginalny HD 10w40 albo SE. Amsoli i mobil v-twin jest u nas nieosiągalny.SE jest zaraz za nimi w rankingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 "Specjalista" się odezwał. Poczytaj trochę fora z USA i dowiesz się może trochę więcej o oleju SE.Chyba że twoim zdaniem powinien zalać Selektolem-bo gęsty jest? Kolego lej oryginalny HD 10w40 albo SE. Amsoli i mobil v-twin jest u nas nieosiągalny.SE jest zaraz za nimi w rankingu. Widzisz przyjacielu, tak sie sklada ze czasami sam pisze na kilku forach HD w USA 10W-40 do TC ? A moze jednak 20W-50 (syntetyk lub dino) Tutaj masz nazwy porownywalnych olejow: http://www.oilsandlube.com/HarleyOwners.htm Czy zdecydowalbys sie wlac do skrzyni biegow swojego ulubionego samochodu olej sinikowy? A moze slonecznikowy we wszystkie 3 otwory ? Zaloz sie ze tez pojedzie (przez jakis czas) Z mechanicznego punktu widzenia: silnik, skrzynia i primery wymagaja calkowicie innych olejow. Ja uzywam Red Line (full Syntetic) silnik -20W-50 primery - MTL - 75W/80W GL-4 olej do manualnych skrzyni biegow skrzynia- Heavy ShockProof Gear Oil Wiem ze te oleje sa niedostepne w Polsce , podaje tylko dla informacji Wsrod amerykanskich bikerow najpopularniejsze jest AMSOIL i zwykle dino polecane przez MoCo Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajmick Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 "Specjalista" się odezwał. Poczytaj trochę fora z USA i dowiesz się może trochę więcej o oleju SE.Chyba że twoim zdaniem powinien zalać Selektolem-bo gęsty jest? Kolego lej oryginalny HD 10w40 albo SE. Amsoli i mobil v-twin jest u nas nieosiągalny.SE jest zaraz za nimi w rankingu. Tez czytam i nie tylko fora gdzie 95% komentarzy to BUUL SHIET , trza umiec czytac miedzy wierszami. Zdecydowanie zalecam lac odpowiedni olej w odpowiednia "dziure". Niestety SELEKTOL u mnie jest nieosiagalny :icon_mrgreen: , moze wystarczy wyslac emila do jakiegos europejskiego dystrybutora Amsoil z zaputanie o wysylke takiej a takiej ilosci tu i tu .Pod tym linkiem masz wszystko ci potrzeba - emila ,telefon ,adres. http://www.performanceoilsltd.co.uk/delivery.html Co nasi wspaniali krajowi dealerzy w takimze razie zalewaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tez czytam i nie tylko fora gdzie 95% komentarzy to BUUL SHIET , trza umiec czytac miedzy wierszami. Zdecydowanie zalecam lac odpowiedni olej w odpowiednia "dziure". Niestety SELEKTOL u mnie jest nieosiagalny :icon_mrgreen: , moze wystarczy wyslac emila do jakiegos europejskiego dystrybutora Amsoil z zaputanie o wysylke takiej a takiej ilosci tu i tu .Pod tym linkiem masz wszystko ci potrzeba - emila ,telefon ,adres. http://www.performanceoilsltd.co.uk/delivery.html Co nasi wspaniali krajowi dealerzy w takimze razie zalewaja ? nie wiem czemu tyle zamieszania wokol oleju... wezcie kupcie sobie manual do swojego moto i sprawdzcie jaki rodzaj oleju z jaka gestoscia. ja do tej pory uzywalem oryginalne plyny Harley'a , w szczegolnosci pelny syntetyk do silnika firmy SE/Screaming Eagle, wszystko kupisz u dealer'a. mozna tez dostac u nas (a konkretnie u malego w wieliczce) oleje Revtech do HD, aczkolwiek nie wiem jak one wypadaja na tle konkurencji. W kazdym razie ja zalalem u siebie primary olejem Revtech. Oczywiscie nie ma oleju uniwersalnego, olej silnikowy i do skrzyni roznia sie od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi