Skocz do zawartości

Wszystko o Hondzie CRM 125/250

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wiem to gaźnik mam od 125 seryjnego :D tylko tyle ze był pewnie podciągany na 160 ale to myśle nie bedzie za duży problem :D ważne że bedę miał "górę" sprawną :D

Chyba że ktoś wsadził większe dysze, wtedy już będzie grzebanie.

Jakbys mistrzu od bezpieczników poszukał w temacie to już byś wiedział :P

Są za prawa tylna owiewką obok akumulatora.... poszukaj co ci zwarło zanim spalisz kolejny bezpiecznik.

Ołkej .. kolejna tulejka z motor-techu... oby chodziła :P

serwisówkę znajdziesz na 1 stronie tego tematu, a co do oleju to najlepszy będzie Castrol 10 W 40 2T, ja mam Dural Blend i też mi dobrze się sprawuje :biggrin: ale kup do moto typ cross a nie do innego, bo będzie w przeciwnym razie ślizgać sprzęgło

pilnie potrzebuję pomocy, potrzebuję kopki, bo stara jest rozwalona. może jakieś propozycję z allegro, ja nie mam czasu bo szkoła- matura, a w wolnym czasie praca :notworthy:

może wiecie od jakich modeli by pasowała, mocowanie ma fi 16

z góry wszystkim dzięki :buttrock: :notworthy:

no to pierwsza prośba :D

jeśli ktoś ma schematy silnika a najlepiej serwisówke to bym poprosił

jaki poleciacie olej do skrzyni ?

i jaki stosunek do mieszanki na okres docierania.

z góry dziękuje :)

Ku*wa chłopie.... PRZECZYTAJ TEMAT!! a się dowiesz wszystkiego a nie kurde na łatwizne cholera a potem 5 tysiecy razy to samo pisane bo leniom sienie chce czytać ;/

Krzysio co ty gadasz jaki olej do cross i co ma sprzęgło do tego ;/ kupujesz Motul transoil i chodzi w kazdym sprzęcie czy to MZ czy CRM czy CR czy RM czy cokolwiek ;/

kopka tylko z CRm.... szukaj a będzie ci dane.

Witam!

Posiadam crm 75, technicznie wydaje mi się podobna do 125, a przynajmniej w tej kwestii. Otóż pojawiły się u mnie luzy na łożysku główki ramy. Nie orientujecie się może gdzie dostanę takie łożysko, lub od jakiego moto będzie pasowało? Dzięki i pozdro :)

Witam

Zabieram sie do wymiany oleju i uszczelniaczy w przednim zawieszeniu mojej Hondy.

Ile oleju trzeba wlac?

Przeczytalem ze uszczelniacze dostane tylko z serwisówki czy to prawda??

I jaki olej moge wlac moja jazda plolega na weekendowych wypadach do lasu zaden hardcore czy dobrym wyborem bedzie Motul 10W?

Czy mozna to spokojnie zrobic w domowych warunkach czy trzeba zaprowadzic do jakiegos specjalisty??

Z gory dzieki.

Witam

Zabieram sie do wymiany oleju i uszczelniaczy w przednim zawieszeniu mojej Hondy.

Ile oleju trzeba wlac?

Przeczytalem ze uszczelniacze dostane tylko z serwisówki czy to prawda??

I jaki olej moge wlac moja jazda plolega na weekendowych wypadach do lasu zaden hardcore czy dobrym wyborem bedzie Motul 10W?

Czy mozna to spokojnie zrobic w domowych warunkach czy trzeba zaprowadzic do jakiegos specjalisty??

Z gory dzieki.