zorro1100 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 witam , prosze o pomoc a mianowicie kupiłem cbr 1100xx z 1997 r i wsystko odpalało ale jak przywiozłem go na przyczepce tzn leżał na jednym boku i troche jakiegoś zielonego płynu z niego wyciekło to teraz niemoge go odpalić w czym może być przyczyna.?może to wina tego płynu może tam jest czujnik naprawde niewiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Samochód też byś na boku wiózł? A może na dachu? :) Nieważne. Wylało się trochę płynu z układu chłodzenia, pewnie ze zbiorniczka wyrównawczego. Nie ma co panikować. Ale wiezienie takie mogło spowodować przelanie gaźników, paliwo dostało się do cylindrów i stąd problem. Jak dla mnie na początek sprawdzenie świec, jak zalane to palenie ich z resztek paliwa (na mszynce gazowej w domu) i dobre naładowanie akumulatora (pewnie się trochę wydoił przy próbach zapalenia). Sprawdź też czy w puszcze filtra powietrza nie ma oleju, który mógłby się dostać tam z odpowietrzenia silnika. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro1100 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Samochód też byś na boku wiózł? A może na dachu? :) Nieważne. Wylało się trochę płynu z układu chłodzenia, pewnie ze zbiorniczka wyrównawczego. Nie ma co panikować. Ale wiezienie takie mogło spowodować przelanie gaźników, paliwo dostało się do cylindrów i stąd problem. Jak dla mnie na początek sprawdzenie świec, jak zalane to palenie ich z resztek paliwa (na mszynce gazowej w domu) i dobre naładowanie akumulatora (pewnie się trochę wydoił przy próbach zapalenia). Sprawdź też czy w puszcze filtra powietrza nie ma oleju, który mógłby się dostać tam z odpowietrzenia silnika. PawelJak sie odkręca świece w cbr 1100xx czy trzeba mieć specjalny klucz i czy silnik trzeba opuścic tam jest kiepski dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jak sie odkręca świece w cbr 1100xx czy trzeba mieć specjalny klucz i czy silnik trzeba opuścic tam jest kiepski dostęp Trzeba mieć klucz, nie trzeba opuszczać silnika. Ale jest to trochę roboty. Z takim pojęciem jakie prezentujesz polecam pomoc kogoś kto ma więcej pojęcia. Albo chociaż serwisówkę - to podstawa. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ...teraz niemoge go odpalić w czym może być przyczyna.?Zacznijmy od tego czy rozrusznik kreci. PS> Nigdy nie woz na boku. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja swoją kawe przywiozłem 300km na boku, zdiąłem z przyczepki, i odpaliła bez problemu. Dlaczego nie wolno wozić na boku motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja swoją kawe przywiozłem 300km na boku, zdiąłem z przyczepki, i odpaliła bez problemu. Dlaczego nie wolno wozić na boku motocykla? To tak jak byś konia przewoził do góry nogami :bigrazz: Miałeś szczęście bo Twój motocykl nie ma awaryjnego wyłącznika wywrotki.W momencie zakupu sprawdzasz motocykl czyli silnik jest gorący i jak go położysz to olej trafia wszędzie tylko nie do miski olejowej gdzie jego miejsce. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 W xx nalatwiej dobrac sie do swiec z gory,podpierajac zbiornik paliwa z przodu i demontujac puszka powietrzana. 30 minut roboty. Fabryczna serwisowka,Hondy, "proponuje " rozebranie pol motocykla,opuszczanie chlodnicy,itd,totalny nonsens,roboty na pol dnia.Zapewna zostala napisana przez jakiegos bardzo mlodego,ambitnego inzynierka ktory mial , co prawda ,bardzo dobre oceny ale nie trzymal nigdy klucza w reku. Sprawdz okolice akumulatora,rozlany elektrolit zezre wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi