granat Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 A teraz oczekuje słowa_"Przepraszam, jestes wielki!" od wszystkich którzy uparcie twierdzili ze zasiedzenie motocykla powojennego jest niemozliwe i w ogóle to bzdury a ja jestem palant, a jesli juz to tylko na zabytek(pozdrawiam cie Paolo:-) ) własnie wyszedłem z sądu i zostałem włascicielem motocykla URAL rocznik 82 przez zasiedzenie, w trybie wykonywalnosci natychmiastowej, z uprawomocnieniem po 22dniach :) jak bede miał troche czasu uzupełnie temat "rejestracja weterana" w działe "prawo" i mozna korzystac, w razie czego słuze pomoca, pozdro:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wysiedziałeś Urala? :) Gratulacje. :lalag: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 No i ja gratuluje !!!!!!!Granat tylko proszę ze szczegółami jak to zacząłeś i jak skoczyłeś !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Gratuluje Granat, wywalczyles swoje :) tylko napisz wszystko dokladnie co i jak bo tu chetnych na ten manewr nie zabraknie... :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja równiez gratuluję, :clap: bo nie ukrywam że wątpiłem czy Ci się to uda, teraz jestem ciekawy jak go zarejestrujesz. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 A jak się ktoś odwoła , nie nie to żartGratulacje podaj nr sprawy będziemy się powoływać na precedens i w jakim sądzie to robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) (...) i w ogóle to bzdury a ja jestem palant, a jesli juz to tylko na zabytek(pozdrawiam cie Paolo:-) ) własnie wyszedłem z sądu i zostałem włascicielem motocykla URAL rocznik 82 przez zasiedzenie, w trybie Ja również gratuluję, że w końcu ci się udało - ale czemu wymieniasz mnie przy tych "epitetach"?? Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nooo, zadne epitety:-)tak sobie zażartowałem wspominajac jaks tam dyskusje:-)Wszystko opisałem w temacie rejestracja weterana w dziale prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak cos jestem na bajzlu, stoje przy asfalcie koło korony stadionu z buda do wyllysa, to na gebe cos pomoge:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam Mam do ciebie takie pytanko mianowcie Ile Cię to wszystko kosztowało i czy są jakieś inne sposoby na rejestrację kwity ze złomowiska itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 na rejestrację kwity ze złomowiska itp. ?tak, na unikat (biala tablica, opinia rzeczoznawcy i oczywiscie uzeranie sie w urzedzie) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ktos kiedys pisał ze ze złomu da sie zarejestrowac, ale to raczej nie mozliwe, pojazd zezłomowany nie moze byc przywrócony do ruchu:-( a moje koszty? 100zł, to jest iles tam procent chyba 2% wartosci deklarowanej, mozna zadeklarowac mniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 moj kolega ma dykte w toku rejestacji- powiem ci, ze rejestracja pojazdow jest roznie interpetowana - w rzeszowie robia od reki, u mnie mowia ze sie nie da (nie maja pojecia o paragrafach niektorych) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Hej.Ja mam pytanie może nie całkiem w temacie ale powiązane. Wyczytałem w ustawie że można płacić OC tylko z jeden miesiąc w roku. To by było dobre rozwiązanie dla mojej WFM, bo już na niej nie jeżdże a nie chce pozbywać się motocykla, którego szczeniakiem będąc remontowałem od podstaw. Wracając do tematu, wyczytałem że wystarczy aby motocykl miał ponad 40lat i można opłacać OC tylko na jeden miesiąc w roku.Jest na forum ktoś kto potwierdził te infromacje praktycznie??Drugą rozważaną przezemnie opcją jest wyzłomowanie motocykla, można dogadać się ze złomiarzem że on wypisuje kwit a motocykl zostaje u mnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ...wyczytałem że wystarczy aby motocykl miał ponad 40lat i można opłacać OC tylko na jeden miesiąc w roku.Jest na forum ktoś kto potwierdził te infromacje praktycznie?? Dokładnie.Jest to opisane tutaj: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...=D20031152L.pdf Art 2 ppkt 11 Art 27 ppkt 5 Ja ubezpieczam tak jak mi wygodnie. Kiedy motocykl stoi nie wykupuję ubezpieczenia.Nie ma z tym większych problemów, no chyba że trafisz na wyjatkowego głąba w okienku. Za pierwszym razem musiałem pokazywać babeczce wydruk ustawy, a i tak konsultowała przez pół godziny z całym urzędem czy można tak ubezpieczać. Teraz w urzędzie znają mnie chyba wszyscy i problemu już nikt nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi