7hub7 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Może zadaję dziwne pytanie, ale za cholerę nie mam pojęcia do czego to służy... http://www.bikepics.com/pictures/1387670/ napewno ma jakiś związek z filtrem powietrza, ale za co ten kawałek rurki odpowiada niestety nie wiem.... zastanawia mnie dlaczego wcześniej, tzn. jak kupiłem moto, czyli jakieś 1tyś km temu, ten kawałek rurki był wypełniony jasną cieczą, a teraz praktycznie jest pusty... nie wiem czy to jest normalna reakcja, czy ten płyn jakoś się uzupełnia?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 W tym wężyku zbierają się nieczystości i nadmiar oleju który dostaje się do puszki filtra powietrza,wymaga to czyszczenia i zapobiega wydostawaniu się chemikalii na zewnątrz,po prostu jest to tak zwane dbanie o ekologie ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7hub7 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Aha, czyli rozumiem że warto po prostu co jakiś czas wyczyścić nieczystości z wężyka i tyla? tylko zastanawiam się gdzie się podziały te nieczystości z tego wężyka, które były w momencie gdy kupiłem moto... przedostały się z powrotem do puszki filtra powietrza? Maneta dzięki za podpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Rozkręć puszkę filtra powietrza,wyjmij filtr i zobacz co za cuda masz w środku i sprawa będzie jasna,można od razu przedmuchać filtr sprężonym powietrzem,(zawsze dmuchaj od wewnątrz na zewnątrz) i wyczyśc dokładnie środek puszki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, czy CBFka jest na wtrysku i ręcznym ssaniu? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, czy CBFka jest na wtrysku i ręcznym ssaniu? HONDA nie wiem czy we wszystkich modelach z wtryskiem ale tak właśnie ma: wtysk + "ssanie" u mnie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 .....przedmuchać filtr sprężonym powietrzem,(zawsze dmuchaj od wewnątrz na zewnątrz)Chyba w drugą stronę? Jeżeli chcesz wydmuchać jak najwięcej syfu, to z zewnątrz do wewnątrz..... o ile się nie mylę... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Chyba w drugą stronę? Jeżeli chcesz wydmuchać jak najwięcej syfu, to z zewnątrz do wewnątrz..... o ile się nie mylę... no to dmuchajcie w dwie strony ;) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 no to dmuchajcie w dwie strony :PDokładnie... dmuchanie z każdej strony może dać różne efekty :) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Może zadaję dziwne pytanie, ale za cholerę nie mam pojęcia do czego to służy... http://www.bikepics.com/pictures/1387670 ... Wystarczy przeczytać Instrukcję obsługi ;) http://img295.imageshack.us/img295/1471/48ro4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, czy CBFka jest na wtrysku i ręcznym ssaniu?A to co nad cięgłem od ssania widać to przypadkiem nie gaźniki? Jeżeli nie to mój światopogląd runie :) A tak z innej beczki, wyciągał ktoś kiedyś filtr powietrza z CBFki? Bo ja próbowałem ale za nic te boczki plastikowe nie chcą wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 A to co nad cięgłem od ssania widać to przypadkiem nie gaźniki? Jeżeli nie to mój światopogląd runie Gaźniki :icon_question: Jeżeli chcesz wydmuchać jak najwięcej syfu, to z zewnątrz do wewnątrz..... o ile się nie mylę... Ku ścisłości - filtr przedmuchujesz od czystej strony (czyli od strony silnika) na brudną (czyli w tę stronę, na której osiadają syfy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi