rafael Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 może zły skład mieszanki powietrzno paliwowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 To musi byc cos z ukladem chlodzenia. Sam mowisz, ze moto jezdzi dobrze, tylko sie grzeje. Wskazuje to na problem nie z ukladem korbowym (bo zle zlozenie nie dawaloby odpowiednich mocy, co by pewnie bylo czuc). Jak zdiagnozowales, ze wrinik dobrze kreci?? Btw. czy wszystkie kanaly sa drozne?? Tzn. czy czasami nie uzywales jakiegos silikonu jako uszczelek pod glowice lub gdzies indziej (uszczelka do pompki cieczy chlodzacej)?? Bo silikon mogl sie oderwac, co spowodowaloby bardzo slaby obieg wody i to nagrzewanie... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Delikatna warstwe silikonu dalem na uszczelke pod cylinder a kartery, wartswa na tyle mala ze tak nie bylo sie co oderwac :biggrin: Jak odkrecilem pokrywke wirnika i kopnalem to sie krecil, pozatym widac ze ciecz ma obieg gdy sie otworzy korek od chlodnicy. Cylinder i glowica byly bardzo dokladnie czyszczone przed montazem. Moze faktycznie zle ustawienie mieszanki. Jutro bede czyscil gaznik. Po odkreceniu tlumika przez kanal bylo widac ze tlok i gladz cylindra nie ruszone. Zaplon ustawiony dobrze, bo moto pali elegancko i dziala jak trzeba, trzyma wolne obroty itd :notworthy: No ale bardzo sie grzeje :/ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Czy woda z chlodnicy nie ucieka do zbiorniczka wyrowawczego? Jest stan wody w chlodnicy? Mialem to samo w TDR 125 (ten sam silnik) okazalo sie ze mam krzywa glowice i dmuchalo mi w uklad chlodniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 jesteś pewny że tłok jest prawidłowo dobrany ?? jeśli płyn jest prawidfłowy i krąży a gotuje sie to coś mi sdie wydaje że tłok jest za ciasno dobrany...........silnik normalnie sie wkręca na obroty nie jest słaby kompresja w porządku ?? jak masz serwisówke to gdzieś jest chyba napisany jaki powinien być luz tłok-cylinder jakbyś miał możliwość zmierz....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Woda nie ucieka do zbiorniczka. Chlodnica zalana praktycznie pdo korek :) Sprawdzalem kolor swiecy, lekko szara, jakby okopcona, cos nie tak ze skladem mieszanki paliwowo-powietrznej. Jutro bede sie bawil z gaznikiem Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Zwieksz dawke paliwa przez podniesienie iglicy i pozniej sprawdz jaki kolor ma swieca. Jest to normalne ze na dotarciu motocykl grzeje sie mocniej ale bez przesady. U Pana Woryny zrobilem juz z 10 cylindrow i nie mialem zadnych problemow i nikt mi nie nazekal, a ja bylem zadowolony z roboty za kazdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 jesteś pewny że tłok jest prawidłowo dobrany ?? jeśli płyn jest prawidfłowy i krąży a gotuje sie to coś mi sdie wydaje że tłok jest za ciasno dobrany...........silnik normalnie sie wkręca na obroty nie jest słaby kompresja w porządku ?? jak masz serwisówke to gdzieś jest chyba napisany jaki powinien być luz tłok-cylinder jakbyś miał możliwość zmierz.......mi też własnie nie daje spokoju to spasowanie tłoka...układ chłodniczy raczej dobry skoro widac obieg.Obstawiam na tłok albo zły skład mieszanki powietrzem moze pokręcone za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) To niech zadzwoni do Woryny i sie spyta na jaki luz spasowal tlok, cylinder. Ale wiem ze Woryna stosuje sie do luzu podanego przez producenta tlokow, lub do wymagan klienta. Swieca jest szara czyli dostaje uboga mieszanke przez co motocykl ma wyzzsza temperature spalania i sie przez to bardziej grzeje. Swieca powinna byc ruda lub podobny kolor do rudego. Ja na dotarciu zwiekszam dawke paliwa kieruje sie swieca, po dotarciu odpowiednio ustawiam gaznik. Edytowane 23 Lipca 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 No byly troche cyrki, bo ugadywalem sie z Panem Woryna na tlok Wossnera. Odbieram paczke byl meteor... Dopiero potem odeslalem no i dopasowal cylinder pod tlok Vertexa. Szlif zrobiony ladnie tlok nie chodzil ciezko w cylku, ale teraz chyba nie ma z nim kontaktu bo jest na urlopie ? Zaraz ide sprawdze gaznik, podniose iglice i zobacze jak sie bedzie zachowywal. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 No byly troche cyrki, bo ugadywalem sie z Panem Woryna na tlok Wossnera. Odbieram paczke byl meteor... Dopiero potem odeslalem no i dopasowal cylinder pod tlok Vertexa. Szlif zrobiony ladnie tlok nie chodzil ciezko w cylku, ale teraz chyba nie ma z nim kontaktu bo jest na urlopie ? Zaraz ide sprawdze gaznik, podniose iglice i zobacze jak sie bedzie zachowywal. Pzdrmoze chodzic lekko tłok ale jak się zagrzeje to juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja wiem :flesje: Jak sie uda skontaktowac z Panem Woryna to sie go dopytam. Poki co ide regulowac gaznik. Iglica byla na przedostatnim zabku, teraz wzialem na ostatni. Zobaczymy jak pomoze regulacja Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja wiem ;) Jak sie uda skontaktowac z Panem Woryna to sie go dopytam. Poki co ide regulowac gaznik. Iglica byla na przedostatnim zabku, teraz wzialem na ostatni. Zobaczymy jak pomoze regulacja Pozdroiglica ma być na srodku a powietrze odkręcone 2 obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja wiem :lalag: Jak sie uda skontaktowac z Panem Woryna to sie go dopytam. Poki co ide regulowac gaznik. Iglica byla na przedostatnim zabku, teraz wzialem na ostatni. Zobaczymy jak pomoze regulacja Pozdro Na przedostatnim, czyli prawie najbardziej opuszczona, czyli najmniejsza dawka paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Na przedostatnim, czyli prawie najbardziej opuszczona, czyli najmniejsza dawka paliwa. Zalezy z ktorej strony patrzec :P Byla na 2gim od dolu, teraz jest na 1szym czyli iglica jest najwyzej Dzisiaj po przeczyszczeniu gaznika ustawieniu iglicy itp. Zrobilem ~8km i chlodnica juz nie byla taka goraca, lekko ciepla i po przejehcaniu tej trasy woda w chlodnicy po zmierzeniu temp miala okolo 60* C. Bez termostatu. Tylko, ze zestaw uszczelek ktory kupilem zawieral licha uszczelke pod glowice taka jakby 3 zlaczone ze soba blaszki. Mozliwe zeby ona jakos przepuszczala i przez to moto sie grzalo ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi