Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam Niedawno wymienialem w mojej DT 125 tlok. Tlok Vertex + szlif u Pana z Motor-tech. Wiec tak. Moto dziala elegancko do tego wymienilem filtr powietrza na nowy , odlaczylem dozownik i robie mieszanke ~1:30. No ale jest problem. Moto bardzo sie grzeje. Zrobilem ~7km i az zagotowalo plyn, chlodnica goraca, cylindra nie da rady dotknac. Potem odlaczylem termostat i dopiero bylo widac, ze woda jest w ogiebu. Ale znowu zrobilem ~7km i znow zagotowalo plyn. No i teraz nie wiem co moze byc jeszcze przyczyna ? Dodatkowo czujnik temperatury odchyla sie ledwo od minimalnego polozenia. Probowalem odpowietrzac no i uklad raczej odpowietrzony. W sumie to zrobilem moze z 20km krotkich dystansow. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzilo na galdz cylindra/tlok Z góry dziękuje za pomoc Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Na dzień dobry:- sprawdź termostat- wymień płyn- sprawdź łączenia i rurki (czy szczelne i czy gdzieś płyn nie ucieka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Na dzień dobry:- sprawdź termostat- wymień płyn- sprawdź łączenia i rurki (czy szczelne i czy gdzieś płyn nie ucieka) Termostat wyciagnalem bo sie zacinal i dalej to samo. Plyn nowy i nigdzie nie ucieka Edytowane 22 Lipca 2008 przez Piotrex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 a czy mieszanka niepowinna być 1:50??? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Mieszanka na docieranie dobra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Nie nie powinna poniewaz motocykl jest na dotarciu. Na dotarciu robi sie mieszanke 1:35. Sprawdz czy wirnik kreci. Spusc plyn i odkrec pokrywe wirnika.Nie wiadomo czy przez to przegrzanie nie przytales silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Nie nie powinna poniewaz motocykl jest na dotarciu. Na dotarciu robi sie mieszanke 1:35. Sprawdz czy wirnik kreci. Spusc plyn i odkrec pokrywe wirnika.Nie wiadomo czy przez to przegrzanie nie przytales silnika. Sprawdzalem, wirnik kreci pozatym widac ze jest obieg jak sie odkreci korek od chlodnicy Wlasnei o to sie boje zeby nei zaszkodzilo na tlok/cylinder :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) zobacz na pompe wody...a czy w DT wogole jest termostat ? Edytowane 22 Lipca 2008 przez IZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Odkrecilem wydech i zobaczylem i na szczescie gladz cylindra i tlok nie ruszone :D Tak jest termostat w DT ktory wyciagnalem. Odkrecalem pokrywe wirniak i wirnik kreci :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 moze ciasno spasowany tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 tak tez moze byc ale najpierw bym przebadal pompe wodną, poprostu silnik przed remontem nie grzal sie tak i pompa wyrabiała a teraz po remoncie na dotarciu pompa moze miec dojechane piuro ktore w tymn momencie nie wyrabia, moze to tez byc cos zupelnie innego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 tak tez moze byc ale najpierw bym przebadal pompe wodną, poprostu silnik przed remontem nie grzal sie tak i pompa wyrabiała a teraz po remoncie na dotarciu pompa moze miec dojechane piuro ktore w tymn momencie nie wyrabia, moze to tez byc cos zupelnie innego :Dwiesz ale u kolegi pompa to nie wyrabia raczej w duzym stopniu bo po paru kilometrach gotuje płyn to dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 To nie tłok, ani wina mieszanki - ja sam mam teraz moto na dotarciu. Robię mieszankę 1:25 + mam sprawny dozownik, docieram moto na ostro - nie mam podobnych problemów. Na pewno masz dobry płyn chłodniczy? Chodzi o parametry - może za wcześnie się zagotowuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Plyn chlodniczy to Petrygo z Orlenu :) Zastanawia mnie tez ten czujnik temp. Odkrecilem go, wlozylem do wrzatku i wskazkowa nawet nie doszla do polowy, wczesniej wskaznik wskazywal dobrze... Zauwazylem tez ze zeberka chlodnicy sa mocno pozaginane, ale przed remonetem nawet przy ostrych katach wskazokwa nawet nie weszla na czerwone pole... Teraz zrobilem okolo 5km nie przekraczajac 5tys na ostatnim biegu, chlodnica goraca, cylinder tez, juz nie wiem co to moze byc :/ Edytowane 22 Lipca 2008 przez Piotrex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 A zapłon jest napewno prawidłowo ustawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi