TWin_78 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Hahaha! Śmieszne! :icon_razz: Ale czasem jadę do miasta :crossy: Cytuj Yamaha XJ600Honda CBF 1000AHonda VFR1200F DCTBMW K1300R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Ale mnie menda wk/zdenerwowała dzisiaj ! Stoję sobie spokojnie w korku, akurat puszką jechałem, i dotaczam się do radiowozu. Ja na lewym, on na prawym 2 auta dalej(wiadukt na Globusowej). Z tyłu, środkiem, dopyrkują 2 skutery. Co robi menda ? Zjeżdża do środka i wychyla się z okna łypiąc groźnym wzrokiem zza okularów na skutersów. Goście się wystrachali (jeden prawie pod auto wjechał) i stoją grzecznie w korku zamiast śmignąć środkiem. Po jakimś czasie środkiem myknął rowers, menda coś tam na niego machała, ale kolo olał sprawę. Dobra, fajansie, nie tolerujesz jazdy środkiem to uj ci w okular, taki twój wredny charakter. Przy wyjeździe z "tunelu" jest pas do jazdy w lewo i drugi do jazdy na wprost, namalowane wysepki, linie ciągłe itd.I tutaj docieramy do sedna mojego wkurwa .... mendzie zaczyna się spieszyć i tnie po wysepkach, ciągłych itd. Wyprzedza samochody stojące w korku, oczywiście bez włączonych bomb. No uju ebany, jak jesteś ebanym "stróżem prawa" to przestrzegaj tego prawa sam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 A ile razy włączają sygnał tylko po to żeby szybciej przejechać... Inna sytuacja głupio - idiotyczna, z Łodzi. Mendy nowiutką alfą, korek, słupki na chodniku. Jeden słupek był taki odpinany, żeby można gdzieś tam wjechać, akurat był odpięty. Menda z piskiem na chodnik, chcąc wyprzedzić kilka samochodów, nad słupkiem, tylko pech chciał, że pucha niska - poszła miska. :tongue: Żenada, że tacy wlepiają za idiotyzm na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatmanWroclaw Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie , u nas widze nie umią sie motocyklisci zajać zajerzdzajacymi kolesiami , mieszkalem troche we francjii i tam kiedy ktos zajedzie droge np w korku zle stoi jest na maxa strombiony albo jak ktos sie w...i to strzal z buta w lusterko to normalka zwłaszcza w Paryzu, u nas ludzie sie boją widze , co niektorzy nawet milczą na obelgi innych z aut- masakra gdzie wasz honor .Ja mam acrapovica wydeszek wiec jest prosta metoda , podjechac na wysokosc okna sprzeglo i odkrecacie do odciecia...Metoda czesto stosowana na zajerzdzających drogę:) moze bez mózgi nastepnym razem popatrza w lusterka. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez BatmanWroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Może zanim będziesz kontynuował swoją krucjatę, potrenował byś swój mUzg za pomocą słownika :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcino Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Panowie , u nas widze nie umią sie motocyklisci zajać zajerzdzajacymi kolesiami , mieszkalem troche we francjii i tam kiedy ktos zajedzie droge np w korku zle stoi jest na maxa strombiony albo jak ktos sie w...i to strzal z buta w lusterko to normalka zwłaszcza w Paryzu, u nas ludzie sie boją widze , co niektorzy nawet milczą na obelgi innych z aut- masakra gdzie wasz honor .Ja mam acrapovica wydeszek wiec jest prosta metoda , podjechac na wysokosc okna sprzeglo i odkrecacie do odciecia...Metoda czesto stosowana na zajerzdzających drogę:) moze bezmuzgi nastepnym razem popatrza w lusterka.Francja elegancja, nie ma co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Panowie , u nas widze nie umią sie motocyklisci zajać zajerzdzajacymi kolesiami , mieszkalem troche we francjii i tam kiedy ktos zajedzie droge np w korku zle stoi jest na maxa strombiony albo jak ktos sie w...i to strzal z buta w lusterko to normalka zwłaszcza w Paryzu, u nas ludzie sie boją widze , co niektorzy nawet milczą na obelgi innych z aut- masakra gdzie wasz honor .Ja mam acrapovica wydeszek wiec jest prosta metoda , podjechac na wysokosc okna sprzeglo i odkrecacie do odciecia...Metoda czesto stosowana na zajerzdzających drogę:) moze bezmuzgi nastepnym razem popatrza w lusterka.Kiedyś trolle przynajmniej znały ortografię. Świat schodzi na psy. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 http://www.motogen.pl/artykuly/porady/wypowiedzi-fachowcow-na-zamowienie,art55.html Nie wiem czy było gadane o tym, ale coś sie głośno robi o jeżdżeniu w korkach. Ja tam problemu nie rozumiem, w naszej kulturze drogowej jest obecny ten element i nic go z niej nie usunie. Będę omijał korki i jeździł po bus pasach, nawet jeżeli prawo mi na to nie zezwala. Co innego, gdyby było to całkowicie nieobecne (patrz: USA). Jak dla mnie to kolejne wypowiedzi w tych tematach (głównie prasowe, ale także ostatnio w telewizji, o akcji w Krakowie) to bicie piany. Jestem w stanie uwierzyć, że firmy ubezpieczeniowe nakręcają negatywną kampanię wobec tego, aby śmielej odmawiać wypłaty ubezpieczeń. Niedoprecyzowane prawo w tej sprawie w sumie temu sprzyja.. Ehh, co za kraj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) http://vimeo.com/38184031 Już wrzuciłem sobie do telefonu. Jakby jakiś policjant miał wątpliwości puszczę filmik. Edytowane 11 Maja 2012 przez chomiczon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksheep Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Nie wyprzedzać a omijać.no nic dodać nic ująć - przy czym filmik z telefonu może być takim sobie argumentem, ale wymienione przepisy jak najbardziej. Poza tym to póki co to ubezpieczyciele robią problemy a nie polizia. ed:Wiem, że ta dyskusja się powtarza, ale powracać wciąż będzie.A definicja pasa ruchu mówi o jednym rzędzie pojazdów wielośladowych......a gdyby tak się czepiać najeżdżania na linię to prawidłowo samochód nie mógłby wyprzedzić np. roweru na jednym pasie z linią ciągłą. Edytowane 11 Maja 2012 przez blacksheep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Bardzo miło się go słuchało...i takie zabawne to było...i się skończyło.A tak poważnie to jest w tym jakaś prawda. Zawsze problem z prawem polega na interpretacji. Można walczyć tylko trzeba mieć czas i chęci. Co do interpretacji prawa drogowego przez policję to wystarczyło poczytać ostatnio temat "Kto ma pierwszeństwo". Tam policjanci mieli problemy...Według mnie jak wykuje się na pamięć odpowiednie i poruszone w tym wygładzie paragrafy to można zagiąć policmajstra tylko, ze trzeba mieć wszystko cacy z motongiem bo władza nie lubi sprzeciwu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi