adikosak Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam serdecznie Jestem szczęśliwym posiadaczem MZ 125 SM (supermoto w 4-suwie) i mam pytanko jak polepszyć jego osiągi. Moto jedzie mi aktualnie średnio 110km?h ale sądze że potrafi więcej. Co zrobić aby śmigała szybciej, tzn. polepszyć jej osiągi? Moduł zapłonowy mam odblokowany i chyba na tym się kończy. Wymienić tłumnik???-coś to da? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Użyć wyszukiwarki, albo zmienić moto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adikosak Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 NO fajnie, błyskotliwy pomysł ale ja wole spytać doświadczonych motocyklistów o to. Chyba kolego jest te forum aby się pytać jak ma się problem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 NO fajnie, błyskotliwy pomysł ale ja wole spytać doświadczonych motocyklistów o to. Chyba kolego jest te forum aby się pytać jak ma się problem:P masz rację 4um jest po to aby pomagać i jeżeli nic nie znajdziesz wyszukiwarką to zapytaj ponownie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Zmień motocykl, bo ze 125 4T dużo nie wyciągniesz, a koszty sensownych przeróbek nie są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 użyj wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 najmniejsze sensowne 4 suwy to 250tki, mniej nie ma sensu bo silnik muli strasznie. Pod względem ekonomii zachęcają ale osiągów mieć nie będą. Za to do 125 w 2t masz pełno części - od gaźników po zestawy tuningowe (cyl 160cc). Polecam ci np. aprilię sx125, albo starszą rx 125 z kołami supermoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adikosak Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Pisałem z gościem który od dziecka zajmuje się sprowadzaniem części do MZ'etek i innych SM i powiedział mi że jakbym założył do mojej tłumik Sebring to nawet może mi to polepszyć moto o 1-1,5 KM. Jestem ciekaw czy to prawda.? Trzeba spróbować:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 różnica rakietowa normalnie :Dnie zapomnij o regulacji potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 tylko pamietaj,ze sebringa,bo inny to da tak z 0,5 konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Najlepiej załóż silnik od CR500 i po sprawie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Najlepiej załóż silnik od CR500 i po sprawie :clap:Nie ma sensu odkopywać takich tematów bezsensownych daj sobie spokój :clap: Pozdro Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi