Paweł_87 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 No właśnie dziwie się, dlaczego w rajdzie Paryż Dakar, obok motocykli, samochodów i ciężarówek nie występują Quady! Przecież to też są motory przystosowane właśnie w taki teren...Dziwne... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Na jakiejś relacji widziałem że jakiś quad też jechał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bUgI Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 No właśnie dziwie się' date=' dlaczego w rajdzie Paryż Dakar, obok motocykli, samochodów i ciężarówek nie występują Quady! Przecież to też są motory przystosowane właśnie w taki teren...Dziwne... ;)[/quote']Alez oczywiscie, ze quady jada. Chyba nie widziales za duzo relacji z tego rajdu, nieprawdaz? Nie wiem tylko jak jest z ich klasyfikacja. Pewnie maja jakas swoja podgrupe, ale ogolnie sa klasyfikowane jak motocykle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekB Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Jadą quady. Dostały numery 901-910. W klasyfikacji podawane są razem z motocyklami. Wydaje mi się, że teraz jadą już tylko 2: 903 - Ferrand i 910 - De Villiers. P.S.W klasyfikacji motocyklowej są jako podklasa "Experimental" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Przepraszam, Was za moją gape, ale w relacjach na ES nie widziałem ani jednego Quada :oops: ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Musiałeś coś w takim razie przegapić bo ja również praktycznie co wieczór oglądam relacje w Euro Sporcie i kilka razy widziałem quady...fakt że niestety były to tylko bardzo krótkie migawki ale jakby nie patrzeć były... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie pamiętam który to był rok ale widziałem nawet quada z jakiegoś ścigacza.Poważnie środek ścigacz a reszta quad!!! Szkoda że Orlen Team nie ma swojego zawodnika w tej kategorii Szkoda tez że quady są mało popularne (przynajmniej tak uważa TVP) i mało ich pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 to nie był ścigacz tylko terenowy sidecar z suzuki gsxr 1000 a wiecie że w dakarze jedzie WR 450 2wd?ładne jajka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 a mam pytanie... jak są klasyfikowane qady :?: :roll: nie wiem czy wczoraj dobrze słyszałem, ale wywnioskowałem, że jadą w klasyfikacji razem z motocyklami :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Sa normalnie klasyfikowane jako motocykle i podejrzewam, ze w podgrupie jako quady. To jak ogladacie Dakar niedawno na eurosporcie gadali z mistrzem RPA na quadzie. Jesli sie nie myle byla to honda (albo yamaha lub suzuki ?? nie pamietam) 650 bombardier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Sa normalnie klasyfikowane jako motocykle i podejrzewam, ze w podgrupie jako quady. To jak ogladacie Dakar niedawno na eurosporcie gadali z mistrzem RPA na quadzie. Jesli sie nie myle byla to honda (albo yamaha lub suzuki ?? nie pamietam) 650 bombardier. hm... no to wczorja byo na eurosporcie pokazywane ;) dużo zman tam nie wprowadził... słyszałem, że te bombardiery są bardzo dobrymi qadami 8) a mi ise wydaje, że bombardier to po prostu bombardier :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Aha dobrze mowisz slabek teraz jak poszukalem, to zobaczylem ze to wlasnie po prostu quad bombardier i tyle. W sumie tak na zywo na ulicy to nigdy nie widzialem quada, chyba w polsce nie mozna nimi jezdzic po ulicach ? Wie ktos jak z tym jest.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Aha dobrze mowisz slabek teraz jak poszukalem, to zobaczylem ze to wlasnie po prostu quad bombardier i tyle. W sumie tak na zywo na ulicy to nigdy nie widzialem quada, chyba w polsce nie mozna nimi jezdzic po ulicach ? Wie ktos jak z tym jest.Pozdrawiam jak ma światła to czemu nie :?: przynajmniej tak mi sie wydaje bo kiedys widziałem jak po ulicy śmigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Aha dobrze mowisz slabek teraz jak poszukalem, to zobaczylem ze to wlasnie po prostu quad bombardier i tyle. W sumie tak na zywo na ulicy to nigdy nie widzialem quada, chyba w polsce nie mozna nimi jezdzic po ulicach ? Wie ktos jak z tym jest.Pozdrawiam jak ma światła to czemu nie :?: przynajmniej tak mi sie wydaje bo kiedys widziałem jak po ulicy śmigał oczywiście, że są qady z homologacją (przecież straż graniczna śmiga na takich), ale nie opłaca sie ich rejestrować... na asfalcie bardzo szybko zużywają się opony, które są naprawdę bardzo drogie, po za tym w 90% używane są w terenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj moto Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Oczywiście można zarejestrowć , spotkałem się z qadami rejestrowanymi jako motocykl albo ...traktor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi