elemeledudek Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Tak sobie czytam o tej akcji serwisowej, i przypomina mi się jak pare miesięcy temu podjechałem do handlarza MS-a ogladac. Był niebieski i w licznikiem w milach więc od razu go skreśliłem, ale gadka szmatka i go odpalilismy. Niby długo stał nie ruszany itd, ale odpalił bez problemu. Po chwili jednak właśnie spod baku zaczęlo walić paliwem. Sprzedawca troche zdziwiony zaklinał sie że ze sprzetem wszystko ok i sam jest zaskoczony. Oczywiście wtedy poprostu stwierdziłem że pociska sprzeta z defektem, a teraz widze że to mogło byc właśnie to o czym piszecie. Jak maszynka troche pochodziła i się nagrzała wyciek ustał.A ja biednego sprzedawce chciałem zjechac, że na mine klientów chce wsadzić hyhy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 elemeledudek przecież z góry wiadomo że na MS-ach sami uczciwi ludzie jeżdżą :D Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANKENSTEIN Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) elemeledudek przecież z góry wiadomo że na MS-ach sami uczciwi ludzie jeżdżą :Dłee haaa haaa, aleś dowalił... :lalag: poprawiłeś mi humor z rana.A co do serwisów, to wiadomo że większość traktuje sprzęty z za oceanu jak by były od innego producenta. Za usunięcie tej usterki z paliwem chcą 600zł, chyba ich po*ebało....... :banghead: , jeżeli ne zrobią mi tego w ramach akcji, to sam sobie zrobie, jeżeli wystąpi ;) Edytowane 27 Listopada 2012 przez FRANKENSTEIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Jesz-z tego co sie dowiedziałem w serwisie to nie jest to problem wystepujacy w każdym motocyklu z 2007.W jednych jest,w innych nie,ale może wystąpić.U mnie w zasadzie tylko raz sie pojawiło paliwo w śladowej ilości,po dłuższym postoju.Następny wyjazd i juz tego nie było. Ale ja lubie miec pewność że wszystko jest sprawne.Więc skoro jest akcja serwisowa zwiazana z tym problemem i można wymienić na nowe niektóre części,w dodatku za darmo,to szkoda tego nie zrobić.Więc jeśli sie załapujesz-wymieniaj i sie nie zastanawiaj.... :) A co do spotkania to fajnie nam sie rozrasta grupa,myślę że to jeszcze nie koniec... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Faktycznie ich powalilo z ta cena . U mnie wystarczyło wymienić obejme i problem już sie wiecej nie pojawił chociaż nie wiem czy to dokładnie o to chodziło bo niby po VINie sie nie łapie na ta akcje. PS. Kto może i ma chęć niech kliknie na mojego potfura bo mnie dogonili na 2 pozycji : http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/157634-forumowy-motocykl-miesiaca-listopada-2012-glosowanie/page__pid__1994069__st__80#entry1994069 Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 niestety, można głosować tylko 1 x :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pablo,masz i mój głos! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesz Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 hmm... dziwna sprawa - dzwoniłem dziś do serwisu w stolycy (na połczyńskiej) i miła pani poinformowała mnie że akcją serwisową dotyczącą wymiany przewodów paliwowych objęte są wyłącznie MS 950 i że jestem kolejną osobą dzwoniącą w sprawie 1300 która dowiedziała się o akcji z forum i że to nie jest prawda.. sam już nie wiem co o tym myśleć :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 a mi dwa dni temu powiedziała żeby, nie wierzyć we wszystko co piszą na forum . co na mazowszu nie ma akcji serwisowych ? a reszta Polski taką akcje ma ? k...a ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzięki wszystkim za głosy :-) Dzisiaj do mnie dzwonili z Yamahy i mam przyznane przewody paliwowe także moto z USA jednak sie łapie :-) Za bardzo nie wdawalem sie w dyskusje bo byłem na spotkaniu z klientem i nie miałem jak pogadać ale jutro napisze Wam wiecej co i jak , jak do nich zadzwonie . Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 ale jaja :laugh:a mi nawet nie raczyli odpowiedzieć :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Widze, ze w Polsce jedna Yamaha Motor Polska a rozne informacje podaja, ciekawe skad oni biora swoje informacje? Tez z jakiegos forum, moze z www.jaknieudzielacrzetelnychinformacji.com =DDD Sam juz nie wiem. Ale wiem, ze moje moto jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Bo Polska to dziwny kraj jak to mówił Zulu-Gula :D Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Wszystko to jest o tyle dziwne,że serwisy chyba na tym zarabiają.Takie akcje finansuje np.w naszym przypadku Yamaha Polska.Serwis jest wykonawcą danej usługi.W moim przypadku ,jak juz wyżej pisałem kontakt z serwisem to przyjemność.Po moim zgłoszeniu i podaniu VIN facet skontaktował się z Yamaha Polska,po czym oddzwonił do mnie z wiadomością że ściągają części i mogę przyjeżdzać.Resztę opisałem wyżej.Dlatego dziwi mnie podejście serwisów w innych miejscach.Ale jak chcą tracić klientów to ich problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) MarMar do ktorego z serwisow sie odzywales? Edytowane 29 Listopada 2012 przez erykma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi