kostass Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 No to ekipa na zlot zrobiła sie całkiem spora . Cieszę się Karo , że dołączyłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Dzięki Karo za głos . Wczoraj wreszcie wymienielem żarówke na Osram NightRacer Plus. Pierwsze spostrzeżenia to barwa światła która jest zauważalne bielsza. Strumień światła może i faktycznie dawać te kilka metrów dalej oświetlenia ponieważ po zaznaczeniu na ścianie snopu światła na starej żarówke po wymianie na NightRacera kreska poszła o ok 10 cm wyżej więc pewnie dalej zaswieci. I raczej nie jest to zmiana ustawienia światła bo ten najmocniejszy strumień praktycznie sie pokrywa ze starym a te 10 cm powyżej płynnie przechodzi w takie mniej intensywne światło . Takie moje pierwsze odczucia. Dam znać jak wyskocze zrobić rundke po lasach jak sprawuje sie w realu. Koszty żadne bo za 2 żarówki dałem 61 zł więc poeksperymentowac mozna . A widoczności nigdy nie za wiele :-) Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Czy ktoś na gmolach montował lampy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Pablo glos oczywiscie oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Co sądziecie o takim rozwiazaniu sprawy?http://www.youtube.com/watch?v=-7O1LAyFCFU&feature=related Czy takie rozwiercenie nie pociaga za soba problemów z silnikiem i spalaniem? To jeszcze w temacie "zlotu". Nie wiem czy juz wtedy bedę miał MS-a, bo jakoś tak postanowiłem że jeszcze przyszły sezon oblatam Viaderkiem, ale jak sie nawinie klient co da mi kase jaka bedę chciał to opchne, tak więc zobaczymy.W każdym razie chetnie bym sie przykulał pogadać i pomacać o ile nie obrzucicie mnie kamieniami jak sie bedę próbował zbliżyć innym sprzętem ;) Edytowane 21 Listopada 2012 przez elemeledudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Brodacz widziałem wiele lamp-halogenów montowanych na gmolach ale ......... to było najczęściej na GS . Po co ci następne lampy ? Oryginalna lampa daje tyle światła że nie trzeba dodatkowego oświetlenia . Tak jest przynajmniej w hamerykańskiej wersji :biggrin:Elemelek wiercenie wydechów zawsze niosło za sobą potrzebę zmian ustawień w zasilaniu , nizależnie czy to były gaźniki czy wtrysk . Oczywiście nie było tak ze moto nie zapaliło ale przejawiało sie to zwiększeniem spalania , strzelaniem w wydech , nierówna pracą , zmianą osiągów . Żeby tego uniknąć to pozostaje wymiana iglic , dysz w gaxnikach albo wpięcie power comandera w przypadku wtrysków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Kostass tak mam lampę orginał ale dziękuje za pomoc :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Brodacz troche złośliwie napisałem z tymi lightbarami , ale jestem na etapie szukania motocykla jak najoszczędnijeszego w budowie . Więc następny będzie bez gmoli , kufrów , szyby , bagaznika najchętniej bez tylnego siedzenia . Taki sobie bobber , może dołoże tylko do niego pług ale to kwestia zastanowienia . Stryker idelanie sie do tego nadaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Kostass czym jeżdżisz to twoja prywatna sprawa i wcale nie byłeś złośliwy .Wszystko ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Elemeledudek, Kostass - z autopsji -nie zauważyłem negatywnych skutków, a resztę Kostass słyszałeś w Tuszynie :biggrin: PS nie porównuję się do akcesoryjnych :blush: lista po aktualizacji : 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4-5. pyra + Beata - Wlkp6.MarMar - Kołobrzeg7-8. RENIA i LUCJAN -Tychy9. Wiedźma - Puszcza.........10. Wadera -Wrocław11. erykma - Norwegia12.-13. Karo +1 - Warszawa14. duńczyk- Zagłębie na Śląsku15. Elemeledudek - Katowice takich nam trzeba :biggrin: Edytowane 21 Listopada 2012 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Ja nie wierciłem wydechów , i trudno mi ocenić jak wiercenie wplywa na jazdę . Ale skoro pod siedzeniem ktoś zamontował mi pudełeczko power comandera a fora roją sie od informacji na temat problemów z tego typu modyfikacjami to cos musi w tym byc . Na pewno ingerencja w wydech nie pozostaje bez skutków ubocznych . Mam 3 pary wkładów do wydechu i robienie różnych "wariacji" z nimi daje odczuwalną różnicę w siągach , spalaniu i kulturze jazdy , więc Pyra możesz powiedzieć , że nie zauwazłes negatywnych skutków ale nie , że ich nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Z mojej wiedzy wiercenie wydechów zwiększa spalanie i skróca żywotność silnika ,efekt in.plus głośny wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANKENSTEIN Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 witam, ja u siebie wierciłem wydechy, tak jak na filmiku, usunąłęm jedną scianke, za nią jest katalizator. Wydech dostał więcej basu i zrobił sie troszke głosniejszy, ale niewiele. Przejeździłem tak cały jeden sezon, nie zauwazyłem żadnych zmian w pracy silnika, ani zużycia paliwa. Przy normalnej spokojnej jezdzie spalanie na poziomie 5 - 5,5L. Od dwóch sezonów latam z tłumikiem własnego pomysłu, dużo głosniejszym ( tak chciałem) który obniżył mi spalanie o ok pół litra. a silnik dostał wiekszego kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 U mnie przy jeżdzie normalnej mieści się 5 l p.s moto orginał wersja europejska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Frankenstein - dopisać do listy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi