IZO Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wygląda jak by pierścionek pękł skoro nie ma w ogóle mocy i chodzi głośniej nie ma bolca musisz ściągnąć ten cały majdan z motoru który umozliwy ci dostanie się do silnika (przesrane to jest w skuterach ze zeby do silnika sie dostać trzeba pol motoru rozbierać) ściągnij cylinder i zaglądnij będzie najszybciej zdiagnozować problem, gaxnik bym wykluczył, z tego względu ze by strasznie nie równo pracował i by przygasał w sęsie że zamuły chwilowe by łapał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 no też tak sądzę że to nie gaźnik;]własnie dlatego nigdy nie kupie skutera że trzba w nim pol motoru rozebrać zeby sie dostać do silnika;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 bo się źle zabierasz, 3 śruby i silnik wyjęty w całości Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Na moje to wata czy tam coś się przepaliła przez to jest głośniejszy i go przez to zmuliło.U kolegi jak kupował to poprzedni właściel wybebeszył wydech i jechał ok 40 max po załóżeniu tuningowej hebo leci 100.Ja bym stawiał na wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 a więc tak.....nie wiem co on zrobił z tym skuterkiem...tragedia,ostatnio wyczyszczony filtr ale i tak lipa...to jest 2T a sie zbiera gorzej niż 4 T...temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
17seba Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 a więc tak.....nie wiem co on zrobił z tym skuterkiem...tragedia,ostatnio wyczyszczony filtr ale i tak lipa...to jest 2T a sie zbiera gorzej niż 4 T...temat do zamknięciabrak kompresji jak nic... patrzyles w jakim stanie sa te pierscionki i reszta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 ta...tam pierscienie,tłumik itd to są do wymiany...no ale cóż on to ma gdzieś jak to on mów oby jeździło;/normalnie żal...ciekawe kiedy mu stanie w miejscu i juz nie ruszy;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Pytales sie czy Cagiva to dobre sprzęty. Mam teraz druga Cagive a w miedzy czasie mialem Yamahe TDR 125 wiec moje zdanie jest takie Yamaha jest kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) bo się źle zabierasz, 3 śruby i silnik wyjęty w całościDokładnie tak samo robiłem (od amora i ramy odkręcałem, wiązkę z kostki odczepiałem no i wężyk od oleju i paliwa), całość max 30min. ta...tam pierscienie,tłumik itd to są do wymiany...no ale cóż on to ma gdzieś jak to on mów oby jeździło;/normalnie żal...ciekawe kiedy mu stanie w miejscu i juz nie ruszy;pWeź mi już kur... kup te pierścienie a nie naśmiewaj się z brata, nie po to twój tata zapierda.. w robocie żebyś ty miał radochę że brachola skuter z ojca pieniędzy stanął. Zero poszanowania dla pieniędzy.Jak to mnie wkur... Tłumik: Zobacz oznaczenia tłoka (numery), ale wpierw musisz wyczyścić z nagaru. I poszukaj pierścieni.Komplet pierścieni (strzelam na oko ok. 20zł [polskie odpowiedniki]). Tłumik: Weź wyciągnij końcówkę, "delikatnie" nagar wypalaj, załóż nową watę i heja!Wata tłumika 600x300mm firmy RMS - ok. 25zł Edytowane 24 Lipca 2008 przez gandziorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuboloso Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ja mam taki problem że skuter przy regulowaniu gaźnika dławi się powietrzem i w ogóle nie ma mocy aby nim ruszyć to trzeba popchnąć bo sam nie da rady ruszyć a później jedzie bardzo powoli czy to jest coś z przetwornicą prąduu że daje nie równomiernie iskre I jest nie równe spalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi