enduromaster Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 nie kupuj z prętem przy dzwonie z drzewem można dłoń stracić (a napewno wyrwać ze stawu) jak przykleszczy one się nadają do wolnej jazdy gdzie występuje ryzyko przewrócenia motocykla na twarde podłoże Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ryzyko zawsze istnieje.Sama klamka ze starciem z drzewem tęż narobi balaganu,a tak jest zawsze jakaś ochrona.Trzeci sezon jężdże na pelnych z prętem i jestem bardzo zadowolony.WWWiele razy uniklem niespodzianek w terenie.Wywrotki,cienkie drzewka(krzewy)ktore potrafią np.Przyblokować hamulec itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jeśli handbary mają być dobre to odradzam kupowanie tanich, tez chciałem przyoszczedzić kupiłem plastikowe bez rdzenia i na pierwszych lotach poszly w pizdu, teraz mam Ufo z rdzeniem i po nich to czołgiem można jezdzic. Koszt ponad 200zł ale naprawde dają rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ja kupiłem na bazarze za 10zł urzywki, przyjeły kilka gleb i niepołamały się, są to listka, są bardzo elastyczne i moim zdaniem dlatego się nie łamią tak szybko. Kumpel na allegro kupił za 70zł, przy kręceniu bączka na piachu przywruciła mu się DRa i odrazu sie połamał. Szajs jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) mam pytanie czy te potrzebują czegoś wiecej do zamontowania czy tylko to co na zdjęciu? http://www.allegro.pl/item1057947972_oslon..._mx_enduro.html bo widziałem jakieś tuleje i nie wiem czy też trzeba je zakladać? Edytowane 25 Czerwca 2010 przez ReD-GreeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 komplet to komplet ;] bedzie wszystko ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 pytałem kolesia co z integralami jezdził mówił że na kołki rozporowe i opaski zamontował, mowil ze w zestawie nie ma tulejek czyli kurcze chyba trzeba kombinować ma ktoś z Was takie integrale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Sam jeżdżę na listkach polisporta i bardzo sobie chwale. A wytrzymały naprawdę wiele :lalag: masz z aluminiowym mocowaniem czy z plastikowym. mi te mocowanie aluminiowe przy każdej glebie wygina się i trzeba prostować w domu, a lewy listek dwa razy już przebiła klamka na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Też miałem z aluminiowym rdzeniem i też mi się wyginały, w końcu je wywaliłem bo blokowały klamki. Teraz jeżdże bez handbarów i nigdy nie połamałem klamki, wystarczy leciutko dokręcić mocowania pompy hamulcowej i sprzęgła, tak żeby przy glebie się przekręcały i nie ma opcji żeby klamkę połamać. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) A ja tam jestem zwolennikiem handbarów ;) Klamek nie połamiesz ... jak jedziesz to ci kamienie po rękach i gałezie nie uderzają, fakt jeżeli skoczy się felernie to możesz sobie palce połamać , nadgarstki itp ale to ... nieważne xD Trzeba uważać jak się jeździ i tyle ;) Każdy ma swoje zdanie ;p Pozdro jesli enduro to handbary są niezbędne (krzaki i drzewa wciskaja dźwignie dodatkowo przy szybkiej jeździe czasem o drzewa sie obijam) na tor to zły pomysł ale wystarczy lekko popuscić mocowania żeby przy upadku dźwignia sie podda a nie złamie Edytowane 13 Lipca 2010 przez PINOKIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 ja mam zwykłe proste z acerbisa z aluminiowym rdzeniem , jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby sie wygieły, zmieniły kształt. Dla mnie nie potrafiłbym jeździć bez, tylko że ja głównie enduro, na tor to żadko i to taki lajtowy i powiem szczerze żę tam handbary sa całkowicie zbedne. A jakbyś przyciął delikatnie klamke? nie wystarczy ? jakie macie podłoże u was na torze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Uważam tak jak już ktoś napisał - klamki trzeba wliczyć w koszt utrzymania motocykla crossowego. Jak się nie połamie klamka bo będzie hiper mocna to połamie się uchwyt lub coś innego - coś energię musi pochłonąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Poluzuj mocowania, albo kup specjalne mocowania na teflonowych tulejkach i nie bata zeby złamac klamke. Kiedys złamałem "nie łamiąca sie" klamke ASV, po tym kupiłem zwykłą klamke i poluzowałem mocowanie i od połtora roku nie złamalem zadnej klamki a handbarów czy listków nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi