Skocz do zawartości

Nierówne cyferki licznika

Baran
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie.

W liczniku cyferka tysięcy (7) jest kopnięta do góry (tak że widać kawałeczek kolejnej cyferki (8)), reszta siedzi równo w linii. Czy jest możliwość że stało się to samoistnie?

Czy na pewno ktoś licznikowi pomógł wiertarką?

pozdrawiam

To zalezy w jakim przypadku :D

Bo moze byc tak ze rzad cyf z 7 na poczatku ma zamiar przeskoczyc na 8 z przodu i wtedy te cyfry moga byc nie rowne.

Ja mam tak ze kilka cyfr w rzedzie jest nie rownych a licznik na 110% nie krecony ;)

ISRA: 27062
SREU: 614

Nom. Ja w GS500 też mialem każda cyfrę na innym poziomie. A nie była kręcona nigdy. Myślę że częsci bębenka się zużywają (plastik) i tak wychodzi wtedy.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Spróbuj postukać delikatnie po liczniku może ta cyfra się wyrówna,w zasadzie cyfry powinny być w miarę równo,a jeżeli jedna jest w połowie to coś nie gra.Być może ktoś kręcił.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

stukanie raczej nie pomoże (jeżeli miałyby pomóc to wibracje już dawno doprowadziłyby do wskoczenia tej cyferki na miejsce)

Foto licznika: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feeffdfe3673e49d.html

Edytowane przez Baran

Licznik licznikowi nierówny. Równe cyferki to bedzie pokazywał zawsze ten z wyświetlaczem :] taki urok mechanicznych liczników ze nie zawsze pokazują równo. Trudno tu oceniać czy był krecony czy nie tylko na podstawie nierównych cyferek.