Baran Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam.Jak w temacie. W liczniku cyferka tysięcy (7) jest kopnięta do góry (tak że widać kawałeczek kolejnej cyferki (8)), reszta siedzi równo w linii. Czy jest możliwość że stało się to samoistnie? Czy na pewno ktoś licznikowi pomógł wiertarką?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 To zalezy w jakim przypadku :D Bo moze byc tak ze rzad cyf z 7 na poczatku ma zamiar przeskoczyc na 8 z przodu i wtedy te cyfry moga byc nie rowne.Ja mam tak ze kilka cyfr w rzedzie jest nie rownych a licznik na 110% nie krecony ;) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Nom. Ja w GS500 też mialem każda cyfrę na innym poziomie. A nie była kręcona nigdy. Myślę że częsci bębenka się zużywają (plastik) i tak wychodzi wtedy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Spróbuj postukać delikatnie po liczniku może ta cyfra się wyrówna,w zasadzie cyfry powinny być w miarę równo,a jeżeli jedna jest w połowie to coś nie gra.Być może ktoś kręcił. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) stukanie raczej nie pomoże (jeżeli miałyby pomóc to wibracje już dawno doprowadziłyby do wskoczenia tej cyferki na miejsce) Foto licznika: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feeffdfe3673e49d.html Edytowane 14 Czerwca 2008 przez Baran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 ja bym się nie przejmował. Te cofki i nierówne cyferki to raczej stereotyp. Mam doświadczenia raczej z aut iwidziałem nierówne niecofane i odwrotnie :) Ja.PS.A te Twoje źel nie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 bebenek jest deczko rozsypany mozna to naprawić:icon_mrgreen: wyciagajac bebenek i dociskajac tulejki umieszcozne na końcówkach osi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Typowa wpadka nieudolnego "fachowca". Do poprawienia przez osobę o zdolnościach manualnych. Nie jest to problem jeśli "fachowiec" nie robił tego na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 nie taka typowa porostu liczniki po przekreciu jakiegos tam przebiegu sie lubia tak rozsypac;) Dodatkowo jesli motocykl jest z ciepłego kraju nadmorskiego to metal sie rozszerza a mosiezne tulejki rozjeżdżaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Nie strasz własciciela, że licznik kręci którąś rundę. Prawda jest przeważnie bardzo prosta. Kręciły krasnoludki. Kręcenie, "korekcja" liczników to jest nasz narodowa choroba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Słuchaj jak i tam znaczyny przebiegg czasem 40-50 tys wystarczy zeby licznik sie rozklekotał zwłaszcza jak moto jest z włoch lub takiego jakiegos kraju ciepłego;) Co do krecenia jak ktos to robi tdobrze to nie zauwazysz nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Licznik licznikowi nierówny. Równe cyferki to bedzie pokazywał zawsze ten z wyświetlaczem :] taki urok mechanicznych liczników ze nie zawsze pokazują równo. Trudno tu oceniać czy był krecony czy nie tylko na podstawie nierównych cyferek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi