Kojot Rider Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam podczas pracy motocykl przewrócił mi się na bok i chodził tak ze 2-3 sek póki go nie wyłączyłem.Postawiłem go do pionu i odpaliłem ale nie załapuje ciśnienia oleju nawet po lekkim dodaniu gazu.Co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja miałem podobnie, tyle że podczas nauki poszedł mi ostro na koło, zapaliła się kontrolka oleju, odczekałem z pół minuty(na zgaszonym) i było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 no ja parokrotnie czekałem i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Wykręć swiece i poluzuj filtr oleju by powietrze mogło swobodnie wypłynąć. Pokręć rozrusznikiem aż pojawi się wypływ oleju z filtra. dokręć filtr i zakręć rozrusznikiem az zgaśnie lampka cisnienia oleju. wkręć świece i odpal.W czasie kręcenia rozrusznikiem swiece musza siedzieć w fajkach , oparte o rame czy głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zapowietrzył się układ . spuść olej do jakiegoś pojemnika poczekaj chwile i nalej na nowo i będzie dobrzeNormalna sprawa w tych silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 i... wylaczaj go zawsze natychmiast po wywrotce, po to jest wylacznik zaplonu przy kierownicy pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 no tak ale miałem śliskie łapy i gdy chciałem go postawić na centralke poleciał na bok, zgasiłem go najszybciej jak mogłem.Sposób brżniewa nie przynosi skutków.Spróbuje spuścic ten olej tak jak radzi kiler Dzięki :icon_mrgreen: Już wszystko gra :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 No to w końcu co zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Spuściłem i nalałem olej ponownie po 30 minutach i gra gitara Nawet chyba troche szybciej łapie ciśnienie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja mam trochę głupie pytanie :biggrin: Otóż jakiego koloru powinna być szybka, w er 5, gdy nie ma oleju silnikowego? Chodzi o to, że zauważyłem, że na dole jest taki czarny paseczek i nie wiem czy to osad, a wydaje się tak jakby oleju nie było lub był cały( stąd głupie pytanie). Kontrolka po przekręceniu kluczyka się świeci, się nie świeci, gdy odpalony. Silnik trochę w oleju upaćkany, ale po postojach, w garażu żadnych plam nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Przeczytalem 2 razy i nie rozumiem :D Stawiasz moto na kolach, prostujesz do pionu i patrzysz na okienko. Jesli nic nie widac to przechylasz troche na lewo i patrzysz czy sie pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 już jest git, ale było tak, że nie było żadnej różnicy, nic nie pływało, tylko ten "osad" był. Z moto mocowałem się na boki i nic nie drgnęło , ale już jakoś z tego wyszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Moze az taki syf... Jaki olej lejesz? Mi na Castrolu syf zostawial. Teraz jezdze na mobilu i jest zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nawet, nie wiem co mi zalali, ale jutro się zamierzam dowiedzieć, ale nie Castrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja mam szybszy sposób na odpowietrzenie kanałów olejowych. Odkręcasz śrubę serwisową pomiaru ciśnienia oleju "jak jest" kręcisz kołem aż pokaże się w niej olej, zakręcasz śrubę gotowe. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi