Skocz do zawartości

Jakiej pojemności skokowej scigaczem jezdzisz?

Pojemność skokowa Twojego scigacza  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pojemnosć skokowa

• 125 ccm
      11
    • 250 ccm
      4
    • 400 ccm
      2
    • 600 ccm
      53
    • 750 ccm
      13
    • 900 ccm
      12
    • 1000 ccm
      18
    • powyżej 1000 ccm
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest, co dla jednego jest scigaczem dla drugiego bedzie turystykiem. Jak juz ktos wczesniej zauwazyl scigaczem, czyli domyslnie motocyklem stricte sportowym o pojemnosci powyzej 1000ccm bedzie Ducati 1098 czy Desmosedici, ale nie Hayabusa czy np duzy ZZR.

IMHO "ścigacz" to motocykl sportowy, a Haybausy do takich nie zaliczam.

Tak jak wcześniej pisałem, temat jest bzdurny ze względu na użycie "lokalnej gwary" przez założyciela tematu :icon_mrgreen:

Zakładając że ścigacz to motocykl sportowy to wymaga stosowania sportowego obuwia i sportowych dresików. Wniosek :icon_mrgreen: jedynie użytkownicy motocykli stosujący sportową odzież są posiadaczami ścigaczy

... a moja koleżanka w biurze wprowadziła trochę inną klasyfikację motocykli. Przyjechałem do pracy na MT01, a ona pyta jaki to motocykl. Odpowiadam więc, że naked, golas, muscle bike i takie tam. A ona, że to jakiaś nowośc musi być, bo zna jedynie ŚLIZGACZE i CZOPERY.

Dziękuję.

Ps. Koleżanka od tamtego dnia ma ksywę ślizgacz.

Zakładając że ścigacz to motocykl sportowy to wymaga stosowania sportowego obuwia i sportowych dresików. Wniosek ;) jedynie użytkownicy motocykli stosujący sportową odzież są posiadaczami ścigaczy

No nie tak do końca sie zgodze. Postaw 2 na przykład Ducati 1098 obok siebie, na jednego posadz kierowce w ochronnym kombi, drugi niech bedzie ubrany w krótkie spodenki i koszulke. Oboje jednak kieruja ścigaczami :)

Czepiam sie :P pozdr.!

Tak czy siak widać jak na dłoni, że najbardziej popularnymi motocyklami są 600 tki.

Zastanawiałem sie chwile dlaczego i doszedłem do wniosku, ze na moto na Polskie drogi o pojemnosci 600 cm jak najbardziej wystarcza.

mniej pali, przyspieszenia duże, opony zawieszenie te same co tysiaki,

czyli 600 na latanie po kraju jest wystarczajace a i tansze :)

Witam!

Widać pytanie w temacie "czy tylko 1000 w Polsce się liczy?" nie trafione, bo z sondy wynika że większość to 600cm ale troszkę mało głosów więc jeszcze zobaczymy. Ja oddałem + na owego tysiąca :icon_mrgreen:

Pozdrawiam Tomek !

Zakładając że ścigacz to motocykl sportowy to wymaga stosowania sportowego obuwia i sportowych dresików. Wniosek jedynie użytkownicy motocykli stosujący sportową odzież są posiadaczami ścigaczy

No nie tak do końca sie zgodze. Postaw 2 na przykład Ducati 1098 obok siebie, na jednego posadz kierowce w ochronnym kombi, drugi niech bedzie ubrany w krótkie spodenki i koszulke. Oboje jednak kieruja ścigaczami :crossy:

Czepiam sie :wink: pozdr.!

Nie zrozumiałeś sensu metafory ;)

Właśnie obydwaj nie kierują "ścigaczami". Jeden prowadzi motocykl sportowy, drugi ścigacza, pomimo, że są to te same motocykle :D