Skocz do zawartości

Wszystko o KTM EXC 400/450/520/525

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Wersja six days ma przełącznik dwóch map na kierownicy oraz pod siedzeniem jest 10-cio stopniowy przełącznik( w sumie 10 map z czego chyba ponad połowa to puste mapy w miejsce których możesz wgrać swoje customowe ustawienia map paliwa). Na kierownicy standardowa wersja napewno nie ma przełącznika więc sprawdź pod siedzeniem.

• 1 miesiąc temu...

Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do chłopaków którzy znają się na rzeczy.

Jestem zainteresowany tym motorkiem http://allegro.pl/ktm-exc-525-2007-jedyny-na-allegro-posezonowa-cena-i2740446528.html

i chciał bym się dowiedzieć co o nim sądzicie? dodam, że wcześniej latałem na suzuki rmz 250, suzuki dr 650 i husce te610 a teraz chciał bym spróbować coś ze stajni KTM-a.

Z góry dziękuję za odpowiedzi;)

Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do chłopaków którzy znają się na rzeczy.

Jestem zainteresowany tym motorkiem http://allegro.pl/kt...2740446528.html

i chciał bym się dowiedzieć co o nim sądzicie? dodam, że wcześniej latałem na suzuki rmz 250, suzuki dr 650 i husce te610 a teraz chciał bym spróbować coś ze stajni KTM-a.

Z góry dziękuję za odpowiedzi;)

Długo stoi ten Kat na alledrogo...Wygląda na exc ze ściągniętymi lampami, rozrusznik jest zamontowany na silniku ale guzika starteru nie ma. Trzeba pojechać i się przekonać w jakim stanie jest.

Długo stoi ten Kat na alledrogo...Wygląda na exc ze ściągniętymi lampami, rozrusznik jest zamontowany na silniku ale guzika starteru nie ma. Trzeba pojechać i się przekonać w jakim stanie jest.

Na zdjęciach całkiem dobrze wygląda ale wiadomo, trzeba się przejechać i ocenić samemu.

Dzięki za podpowiedź "major".

A nie wiesz może kto mo do sprzedania takiego kata?

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie: Jaka jest wysokość siedzenia w KTM EXC 400 2009r. W niektórych artykółach piszą że jest to 925 cm

(ścigacz.pl) w innych 985 cm (motogen.pl). Myślę nad zakupem tego modelu, jednak wysokość siedzenia jest dla mnie dosyć istotna bo mierzę 170cm.

Proszę o pomoc znawców Kata.

Mam pytanie: Jaka jest wysokość siedzenia w KTM EXC 400 2009r. W niektórych artykółach piszą że jest to 925 cm

(ścigacz.pl) w innych 985 cm (motogen.pl). Myślę nad zakupem tego modelu, jednak wysokość siedzenia jest dla mnie dosyć istotna bo mierzę 170cm.

Proszę o pomoc znawców Kata.

985 według serwisówki tego modelu.

No to przerąbane, z taką wysoką kobyłą mogę nie dać rady.

Ja miałem okazję testować EXC 400 z 2002r. ale on ma wysokość siedzenia 925. Ta wysokość jest do zaakceptowania, 985 może być trochę za wysoki.

A może jest ktoś na forum mojego wzrostu niecałe 170 cm. i jeździ na tak wysokich motocyklach. Może podzieli się wrażeniami jak to się odbywa w praktyce.

Te dane z serwisuwki to lekko mijają się z prawdą. Model 2009 jest minimalnie wyższy od 2002, kilku moich znajomych jeździ na modelach 2012 które są jeszcze wyższe a mają po 170cm wzrostu. Jeśli brakuję ci kilku cm to możesz gąbkę siedzenia podebrać.

• 1 miesiąc temu...

siema,

zanabyłem dzis drogą kupna exc 525, miałbyc nowszy exc 2T, ale kupiłem 4T bo się fajny trafił a w 2T posucha i od miesiąca nic ciekawego sie nie pokazuje, zresztą irytowły mnie czasami dojazdówki na 2T

niestety różnica w wadze jest duża, na plus jest duzo lepszy zawias, bo w 200 miałem jeszcze starego marzocha, którego ine szło wyregulowac pod moją wagę i jazdę, tu mam WP 48mm i wsio bangla, jeśli się nie przyzwyczaję do wiekszej wagi to najwyzej sie rozstaniemy, ale póki co to widzialem gosci robiących na katach 4T takie cuda, których ja bym na 2T nie wykonał :/

mam pytanie do znawców tematu:

gaz nie odbija sam - czy mam problem z tą słynną blaszką w gazniku co to lubi zassac ją silnik? gdzieś czytalem ze objawem moze byc ciezko pracujący rolgaz, walenie w wydech przy schodzeniu z obrotów i odbijajaca kopka, u mnie jest tylko 1 objaw, są na allegro orginały po 620zł, rozumiem ,ze to zalatwia sprawę i nic wiecej kupowac nie trzeba?

http://allegro.pl/przepustnica-gaznika-yamaha-ktm-oryginal-i2896244801.html

rozumiem ze to moto ma jezdzic na full syntetyku np motul 300V i nie ma to innej opcji

Jesli tylko nie odbija gaz i nie ma innych objawów to blaszka raczej jest cała. Rozbierz i przesmaruj rolgaz, przejrzyj linki(czy nie są postrzępione lub zagięte przez złe ułożenie), zajrzyj do mechanizmu mocowania linek na gaźniku i skontroluj przepustnicę. Może być że w ogóle nie masz linki odpowiedzialnej za powrót. Olej pełny syntetyk. Który rok tego kata?

no jutro będę sobie dłubał,

z rocznikiem jest tak, że jest to moto z 2002 (więc powinno byc to 520), ale modelowo jest to 2003 czyli 525, ma złote lagi 48mm, pomaranczowy zbiornik, inną piastę i nr silnika zaczyna się od 3-590, stare plastiki (boczki nie złączone z błotnikiem)

moto ma nowe oponki dunlopa, nowy napęd, okleinę nie ma luzów na zawiasie ani na kołach, podobno jest nowy łańcuszek i olej, nie wiadomo kiedy było cos robione w silniku i czy w ogóle cos bylo robione bo gosc uczciwie przyznał ze nic za jego kadencji nie robił nic ale i jezdził niewiele, sprzęgło jarmoli, po wciśnięciu hałas ustaje (sprzęgło pracuje 2x ciężej niz w 2t), moc jest spora, odpala z kopki i z aku, jest jakis głośny wydech "SP", po wyglądzie dekli i podnożków domyslam sie ze ma mniejszy przebieg niz moja była 200

licznik raz dziala raz nie, przedni hebel miękki, chyba zapowietrzony, no i ten gaz

nie wiem czy rozbierac i sprawdzac tłok, zawory, cylinder od razu?

to moto ma zawory stalowe fabrycznie? wiem ze mozna tam wsadzic stalowe

zeby sprawdzic luzy trzeba zdjąc chłodnice?

po co jest to deko na sprzęgle?