BANANvanDYK Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Póki masz zainstalowany rezystor w obwodzie zasilania cewek możesz stosować cewki "niskoomowe". Rezystor zmniejsza natężenie prądu przepływającego przez tranzystory mocy do bezpiecznej wartości. Można zastosować cewki "wysokoomowe" o rezystancji min. 3 omy, wówczas rezystor można usunąć z instalacji. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 ucinasz przewód 1cm poza cewka wkręcasz w stary przewód wkręt miedziany(da się dostać) łączysz z nowymi a miejsce połączenia obficie izolujesz. Działa nawet pod wodą sprawdzałem specjalnie wylałem na cewki wiadro wody;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato81 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 To i ja sie podepnę pod temat. Jakis czas temu kupiłem silniczek z Hondy Cb 750 four najprawdopodobniej model K6 lub F1 - jak rozszyfrowałem z numerów silnika. Chciałbym go sprawdzić w tym sezonie, czy odpala, mam zatem pytanie wlasnie o cewki. Jakie moge do niego podpiąc? Czy ktos mógłby mi cos polecić? Z czego będa pasowały cewki zaplonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 126p pod zapłon przerywaczowyjakby ktoś miał ostatni model (platistikowe) pod zapłon przerywaczowy do malczana to jestem zainteresowany (potrzebuje także do swojej fourki) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 To i ja sie podepnę pod temat. Jakis czas temu kupiłem silniczek z Hondy Cb 750 four najprawdopodobniej model K6 lub F1 - jak rozszyfrowałem z numerów silnika. Chciałbym go sprawdzić w tym sezonie, czy odpala, mam zatem pytanie wlasnie o cewki. Jakie moge do niego podpiąc? Czy ktos mógłby mi cos polecić? Z czego będa pasowały cewki zaplonowe? z małego fiuta 126p stary model Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato81 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) Dzięki koledzy! Nie myślałem, że to takie proste będzie. Jutro odwiedzę zaprzyjaźniony szrot. Może coś znajde! P.S.Ale rozumiem że bede potrzebował dwie cewki? Maluchy były dwu cylindrowe, wiec musze kupic dwie cewki? Edytowane 27 Marca 2011 przez tato81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 w maluchu jest cewka dwubiegunowa więc w sumie potrzebujesz dwóch cewekjedna "obsługuje" cylindry nr. 1 i 4 a druga 2 i 3 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi