KUBAS007 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Z ilu? Z 39 tys. w 99' moto? Pozatym linka obrotomierza też czasem lekko skaacze. To ewidentny znak ze obrtomierz tez byl cofany :clap: :clap: :) Sory ale niemoge :) No a co do tematu to podokrecales wszytko i nadal to samo??bo kazdy psize zebys podokrecal i nie wiadomo czy juz to zorbiles Tak na marginesie to sory za maly OT Edytowane 18 Maja 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ale jak za mocno dokręci to też tak może być :D przynajmniej w moim przypadku tak było że jak za mocno to też źle. No ale teraz tak wyregulowałem że do tej pory jest dobrze. Pozdrawiam napisz efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 mam to samo w samochodzie, wachnięcia są rzędu 5km/h ale denerwuje, a nie chce mi sie samemu szukac przyczyny wiec ja rozwiażesz zagadkę to npisz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Na pocztek wymontuj ślimak i linke dokładnie umyj potem nasmaruj i sprawdź jak bezie. Potem zaniesczegar do zegarmistrza i niech on sie nim zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Jest też inna opcja moim zdaniem prawdopodabna mianowicie kiedyś był cofany licznik :icon_eek:) Z ilu? Z 39 tys. w 99' moto? Pozatym linka obrotomierza też czasem lekko skaacze.to bardzo prawdopodobne z tym cofaniem licznika. sąsiad kiedyś cofał licznik poprzez podłączenie linki do silniczka elektrycznego i kręcenie do tyłu. efektem tego była skacząca wskazówka prędkościomierza. zapewne uszkodziły się podczas cofania jakieś tam zapadki/ząbki. nie twierdzę, że Twój licznik był cofany, ale przyczyna jest pewnie podobna, czyli uszkodzenie zapadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Dzięki za poparcie:) nie wiem czy wszystkie zegary analogowe są tak samo zbudowane ale jeśli tak to ten mechanizm pomiarowy pod wpływem cofania w przeciwnym kierunku zniekształca się nieco, przez to te odchylenia. Wina moze być też w ślimaku. Jeśli ktoś kupuje maszyne z drgającym licznikiem radzę się dwa razy zastanowić !!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 przy cofaniu niefachowym;) zniszczeniu ulega przekładnia ślimakowa licznika i potem licznik nie bardzo chce naliczac km. Moze tez ulec awari spreżyna i wskazówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi