WLD_Wlodi Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Kupiłem nową linke do prędkośćiomierza do swojej DT 125 i jak jade, to wskazówka prędkościomierza mi lata, czyli np jak jade 50km/h, to wskazówka lata z 40 na 60 i tak cały czas. Tak jak w traktorach :) Co może być tego przyczyną? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JLB2007 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 mam ten sam problem właśnie przy ns1 ;/ kto wie od czego to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 spróbój dokrecić mocniej, jak bedzie tak skakać to pewnie jest,że po pewnym czasie się ukreci,a to nie potrzebne koszty. Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Może frezy w przekładni napędzającej licznik się wytarły Edytowane 17 Maja 2008 przez wojtek2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Kupiłem nową linke do prędkośćiomierza do swojej DT 125 i jak jade, to wskazówka prędkościomierza mi lata, czyli np jak jade 50km/h, to wskazówka lata z 40 na 60 i tak cały czas. Tak jak w traktorach :D Co może być tego przyczyną? z wczesniejsza linka tego problemu nie bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 sprawdź czy linka nie jest gdzieś zagięta mocniej. Ja jednak stawiał bym na ślimak lub na wyjechana spręzyne prędkosciomierza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 popsuty licznik lub też ślimak napedzajacy licznik Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 z wczesniejsza linka tego problemu nie bylo?Jak kupiłem moto, to linka była już ukręcona. Też się skapłem, że może to przez to, że w niektórych miejscach linka jest zagięta. Tylko nie wiem jak powinna być poprowadzona linka w DT :/ Wie ktoś? z wczesniejsza linka tego problemu nie bylo?Jak kupiłem moto, to linka była już ukręcona. Też się skapłem, że może to przez to, że w niektórych miejscach linka jest zagięta. Tylko nie wiem jak powinna być poprowadzona linka w DT :/ Wie ktoś? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 a oprawka z linką nie jest za krótka???? bo jeśli tak to linka może za płytko wchodzić w licznik i przez to może skakać wskazówka Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 walczyłem z tym samym problemem u siebie w kmx'ie, ba linka od prędkościomierza i od obrotościomierza tak skakały, za mocno dokręcisz linkę to będzie skakać, za lekko dokręcisz też będzie skakać... no więc metoda prób i błędów ok 1h stracone ale teraz chodzi dobrze. Inne ewentualne usterki podali koledzy wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Moim zdaniem to kończy ci się linka. Możesz zamawiać już nową ;p Ja tak miałem u siebie że jak jechałem ze stałą prędkością to delikatnie wskazówka skakała i po kilku wypadach wskazówka umarła ;pPzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Moim zdaniem to kończy ci się linka. Możesz zamawiać już nową ;p Ja tak miałem u siebie że jak jechałem ze stałą prędkością to delikatnie wskazówka skakała i po kilku wypadach wskazówka umarła ;pPzdr, Maciek Ale napisał, że kupił nową linkę :D Na moje oko to ślimak (napęd) prędkościomierza do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ale napisał, że kupił nową linkę :D Na moje oko to ślimak (napęd) prędkościomierza do wymiany.Aj!! Mój błąd za szybko przeczytałem. W takim razie próbuj to co koledzy wyżej radzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jest też inna opcja moim zdaniem prawdopodabna mianowicie kiedyś był cofany licznik :lalag:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jest też inna opcja moim zdaniem prawdopodabna mianowicie kiedyś był cofany licznik :clap:)Z ilu? Z 39 tys. w 99' moto? Pozatym linka obrotomierza też czasem lekko skaacze. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi