zyleta Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Zyleta, z pełnym szacunkiem, ale już dostałes takie informacje. http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ninja_250R dzięki Vatzeque:) zachodzi zatem rozbieżność tych osiągów. Szkoda, że Kawasaki nie podaje oficjalnych danych. Liczyłem, iż w miesięczniku Motocykl będzie więcej technicznych informacji (wykres mocy i osiągów itp.)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Tutaj tez troszkę po angielsku:http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kaw...50r%20%2008.htm Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Właśnie przeglądam czerwcowy ŚM i jest arykul o niej.Calkiem pozytywnie a mnie samego zaskoczylo spalanie.Tylko te zegary jak z epoki kamienia lupanego :/ Btw. W opisywanej w ŚM ninji jest wskaznik temp silnika a w ktoryms linku powyzej do recki amerykanskiej jest zdjecie z wskaznikiem paliwa?Ta fota:http://www.motorcycle.com/images/content/R..._kawi250_02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 martyn, czytasz ten watek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemniok Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ja czytam :) Jestem bardzo zainteresowany tym motocyklem, jako pierwszym w mojej "karierze". Jednak jeden problem - czy wzrost 185 cm i 105 kilo to nie za dużo ? Jestem raczej siłownianej budowy ;) :lalag: Wprawdzie oglądałem jeden filmik na youtube, gdzie koleś był moich gabarytów, i nie wyglądał źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 sam bym sobie takie moto kupił chętnie :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathykgb Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 całkiem interesujący, zdaje się że Yamaha też puściła coś w tym "rozmiarze": YBR250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 całkiem interesujący, zdaje się że Yamaha też puściła coś w tym "rozmiarze": YBR250http://yamaha.katalog-motocykli.pl/motocykl/yamaha-ybr-250/ Ninja zdecydowanie jest motocyklem sportowym, gdy porównamy z YBR. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathykgb Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) zdecydowanie :lalag: Edytowane 22 Maja 2008 przez cathykgb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 całkiem interesujący, zdaje się że Yamaha też puściła coś w tym "rozmiarze": YBR250 Możliwe jednak wydaje mi się że YBR to motocykl bardziej uniwersalny (sportowo-turystyczny).Ninję 250R ja osobiście w porównaniu do YBR uznałbym za motocykl bardziej sportowy niż sportowo-turystyczny. Już sam przydomek Ninja w nazwie modelu już o czymś świadxzy :lalag: Chociaż ciekawi mnie jak taka Ninja wypadłaby w konfrontacji z NSR 125.Wiem że nie ma co porównywać starej NSR do nowej 250R, jednak obydwie maszyny mają zacięcie sportowe, ciekawie co by lepie "szło" na torze, i nie tylko na torze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Możliwe jednak wydaje mi się że YBR to motocykl bardziej uniwersalny (sportowo-turystyczny). Ninję 250R ja osobiście w porównaniu do YBR uznałbym za motocykl bardziej sportowy niż sportowo-turystyczny. Już sam przydomek Ninja w nazwie modelu już o czymś świadxzy :icon_mrgreen: ad. 1. masz rację, wydaje ci się. jak poznasz jeszcze kilka określeń typów motocykli - przestanie ci się wydawać. ybr to typowy naked, a nie żaden sportowo-turystyczny. a z marketingowego punktu widzenia - ujm (uniwersalny motocykl japoński, jeśli zastosujemy kalkę językową z angielskiego) :biggrin: ad. 2. ninja 250 jest zaprojektowana i sprzedawana jako motocykl sportowy, na taki jest stylizowana - drobne ustępstwa od ostrego sportu w postaci raczej wygodnej (jak stwierdzają testerzy) pozycji należy uznać za ukłon w stronę klientów, którzy jednak zasadniczo mają go nie zauważać skupiając się na ostrych liniach owiewek i brzmieniu wydechua nazwa... wiesz, to taki chłyt maketindody... :biggrin: BTW po przeczytaniu testów stwierdzam, że chyba wyszedł japsom fajny sprzęcik; szkoda, że bez szans na naszym rynku, gdzie nawet 500ccm u początkujących mają często kłopoty z przebiciem się przez powszechne naciski poprzez "znudzi się"jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A ja sobie chyba sprawię jeszcze w tym sezonie jakąś 250 na dojazdy do pracy... obawiam się, że jak bym codziennie pomykał swoją VT700 to szybko by mi się znudziła, pomijając średnio wygodną w ruchu miejskim szeroką kierę...Prawdopodobnie stanie na YBR250, albo jakieś supermoto 125 ew 250 :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ad. 1. masz rację, wydaje ci się. jak poznasz jeszcze kilka określeń typów motocykli - przestanie ci się wydawać. ybr to typowy naked, a nie żaden sportowo-turystyczny. a z marketingowego punktu widzenia - ujm (uniwersalny motocykl japoński, jeśli zastosujemy kalkę językową z angielskiego) :D ad. 2. ninja 250 jest zaprojektowana i sprzedawana jako motocykl sportowy, na taki jest stylizowana - drobne ustępstwa od ostrego sportu w postaci raczej wygodnej (jak stwierdzają testerzy) pozycji należy uznać za ukłon w stronę klientów, którzy jednak zasadniczo mają go nie zauważać skupiając się na ostrych liniach owiewek i brzmieniu wydechua nazwa... wiesz, to taki chłyt maketindody... :buttrock: BTW po przeczytaniu testów stwierdzam, że chyba wyszedł japsom fajny sprzęcik; szkoda, że bez szans na naszym rynku, gdzie nawet 500ccm u początkujących mają często kłopoty z przebiciem się przez powszechne naciski poprzez "znudzi się"jsz Z tym nudzeniem się moto to coś jednak jest :cool:Chociaz ja myślałem nad sprowadzeniem tej ninjy z USA nowka tam kosztuje 3,5 tys $.jednak licząć koszty wszystkie dojdzie juz pod 14 tys zł w PL, a tyle to nowa w salonie tyle kosztuje.Chociaż pomysle nad tym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemniok Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Czy jest na forum już jakiś posiadacz tego "maleństwa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikonrad Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 a czy są na rynku jakieś używane maleństwa tego typu? znaczy przyzwoite 250cc - kiedys była honda vtr250 ale tak rzadko spotykana, że nie idzie tego znależć. W moim mieście to byłby idealny dojazd do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi