Skocz do zawartości

Kawasaki Ninja 250/300

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kiedyś pisał że poleciał 170km/h,ja osobiście leciałam 140km/h ale mój również w okresie docierania. :crossy:

Butterfly, liczę na to, że jak dotrzesz, to dasz się karnąć ćwiarteczką :crossy: :wink:

Ale muszę powiedzieć, że ta "zielona wścieklizna" miała wczoraj największe powodzenie w obsiadaniu przez facetów :icon_twisted:

Kati, mam nadzieję, że jak "czarna mamba" się pojawi, to się fotogenicznie pochwalisz :biggrin:

nie

M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie

Sorki, że tak jeden post za drugim ale czy ktoś orientuje się ile trzeba będzie zabulić za nowe plastiki ?

Crashpad'ów nie mam a rozbierać ją mi się nie widzi to pytam :)

Zrób tatę na współwłaściciela i weź sobie AC w Allianz. Dużo nie kosztuje, a spokojna dusza będzie.

hejka, orientuję się właśnie co zakupić na ten swój pierwszy motor i polecono mi Ninja 250, że to dobry model do jazdy dla początkującej (niezbyt mocny, dobrze się prowadzi, nie za ciężki itp...) Potwierdzacie, że tak właśnie jest? :)

Aha i jak wyglądają koszty ubezpieczenia OC/AC? Nie mam na razie jeszcze żadnych zniżek...

Jedno mogę powiedzieć z całą pewnością. AC to tylko w Allianz.

Faceci powyżej 26roku życia nie mają 30%zwyżki i już kwota jest znośna. Kobiety w kwestiach ubezpieczeń mają łatwiejsze życie ;)

Na motocyklu tylko siedziałem, na pewno można polecić z całą odpowiedzialnością.

Mi pozycja bardzo pasuje. :crossy:

Musisz sama przymierzyć się do maszyny i ją wyczuć. Przejedź się do salonu Kawy usiądź i sama oceń. Może jakaś jazda próbna?

Moto bardzo dobre na początek dla kobiety, lekkie, wiele wybacza, jeżeli ją "poczujesz" napewno nie zawiedzie :crossy:

W jakiej technice jest slinik zrobiony? Ja tam się na ścigach nie znam, ale nie lepiej wziąć RS 125 lub Cagivę? To chyba są mocniejsze motorki, bo w dwu suwie.

tak, palą znacznie więcej, wyższe są też koszty serwisu, częstsze remonty. nie każdemu zależy na najwyższej możliwej mocy, i dobrze :cool:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

A pozycja na tym motorze jaka jest? Ciało mocno pochylone czy raczej siedzi się prosto?

Pozycja jest lekko pochylona i ja przy 180 z hakiem centymetrach raczej opieram się na rękach. Musiałem sobie klamki ustawić bo graby bolały. Gdy robiłem trasę 175Km to po pierwszych 30 kilosach dupa przypomina, że istnieje. Po 60 już mówi "boli" i tak aż do 110 a potem tracisz czucie :icon_mrgreen:

Za to pozycja nóg jest bardzo dobra. Nogi mam długie i żadnego odrętwienia ani nic, nawet w DT bardziej mnie bolały niż na Kawie.

W jakiej technice jest slinik zrobiony? Ja tam się na ścigach nie znam, ale nie lepiej wziąć RS 125 lub Cagivę? To chyba są mocniejsze motorki, bo w dwu suwie.

Dwu suwy nie mają za grosz momentu obrotowego, sam myślałem żeby kupić małą szybką 125 ale teraz jak mam Kawę to zachwyca mnie to, że w dwie osoby czuć tylko delikatne osłabienie osiągów :cool:

Tylko przejazd przez cokolwiek na kształt terenu, nawet dojazdówka pod czyjś dom ustawiony obok drogi jest trudna. Glebe można zaliczyć wtrymiga. Jak tylko sklepie DT80 to chyba zamienie ją na 125 żeby mieć moto do sprawnego przejechania przez dziurawą drogę albo na wieś.

Edytowane przez shiningami