HunterM Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Znaki na jezdni są po to aby je omijać i ich unikać. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Omijam, omijam i jeszcze raz omijam a jak nie można ominąć to przjeżdżam bez jakichkolwiek działań tzn. nie przyspieszam, nie zwalniam, nie hamuję. Edytowane 16 Października 2009 przez marrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 a ja proponuję żeby każdy z nas składał donos do prokuratury o powodowanie zagrożenia życia przez te gówno. We Wro pomalowali całe skrzyżowanie na czerwono - boje się tamtędy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 a ja proponuję żeby każdy z nas składał donos do prokuratury o powodowanie zagrożenia życia przez te gówno. We Wro pomalowali całe skrzyżowanie na czerwono - boje się tamtędy jeździć Pomalowali zeby ludzie nie wjezdzali na nie nie majac mozliwosci zjechania. Ma to zapobiegac korkom. W sumie to dziala w twoim przypadku, bo albo tamtedy nie jezdzisz, albo jak jest korek to zatrzymasz sie przed (zeby nie musiec hamowac na sliskim malowaniu), albo przejezdzasz szybko. Wiem ze to troche ironiczne, ale w sumie pomysl mi sie podoba. Jest tam slisko, ale moze dzieki temu tez ludzie tamtedy z mniejsza predkoscia beda jezdzili (a to w miescie w koncu jest). Poza tym firmy staraja sie teraz malujac pasy dawac albo te naklejane (i ona sa z tarka) albo natryskiwac je antyposlizgowa warstwa. Ale to i tak jest tylko maly odsetek pasow obecnych na naszych drogach. Rozmawialem z kolesiem z firmy ktora zajmuje sie m.in. oznakowaniem poziomym i on sam jezdzi na motocyklu, wiec interesowal sie tym tematem. Niestety problemu nie da sie w 100% wyeliminowac - mozna tylko probowac robic te pasy mniej sliskie, ale nadal bedzie na nich mniejsza przyczepnosc niz na alfalcie.. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 o święta naiwności... nie będą wjeżdżali, będą wolniej jeździli: akurat :P jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi